Happy Dating Nyhetsbrev Juni 2019

Häromdagen såg jag en kort intervju med skådespelaren Dax Shepard som pratade om sin relation med Kristen Bell och hur de blev ihop. Intervjuaren undrar hur det kom sig att Dax, som kallat sig själv "an ex addict dirtbag" blev ihop med Kristen som han beskriver som "the embodiment of all that is good and wonderful about women". Hans svar är väldigt intressant, och mycket uppriktigt.

Dax berättar att han i livet i stort tvivlar mycket på sig själv. Han tycker inte att han är särskilt snygg, har pga dyslexi en konstant rädsla för att verka korkad och beskriver sin självkänsla överlag som väldigt låg. Men när det kommer till relationer är han helt trygg och extremt självsäker, och har alltid varit.

Det jag finner så intressant med den här intervjun är just den tydliga kontrasten mellan hur vi ser på oss själva i stort respektive när det kommer till nära relationer. För det är verkligen inte ovanligt alls att vi helt skiftar personlighet. Och det påverkar såklart vilket område vi lyckas respektive kämpar med. 

Jag har coachat massor av singlar med rakt motsatt mönster än Dex: de är smarta, drivna, framgångsrika och självsäkra på andra områden men när det kommer till dejtande försvinner allt det där och de byter personlighet helt.


Många har världens tillit och tålamod när det gäller att driva projekt eller göra affärer på jobbet, men måste ha svar NUUU från personen de dejtar.

Vissa är huuuur coola och avslappnade som helst under jobbintervjuer men beter sig som blyga starstruck fangirls på en dejt.

En del gör sig fullkomligt osynliga i sociala sammanhang men är helt trygga med att ta plats inför en publik, på en ordförandepost eller vid förhandlingsbordet.

Och så finns det de som precis som Dax tycker det är plättlätt att dejta, flirta och känna självförtroende i relationer, men som istället kämpar med sina vänskapsrelationer, karriärer och livsval i övrigt.

Hur kan det komma sig att vi skiftar s√• h√§r mycket i hur vi ser p√• oss sj√§lva? Grejen √§r att m√•nga √§r naturligt skickliga p√• antingen v√§nskap/jobb eller attraktion ‚Äď p√• bekostnad av det andra. Jag tror att det till stor del har att g√∂ra med vad vi √§r vana vid att f√• bekr√§ftelse f√∂r.¬†

Den som bara får bekräftelse för sitt utseende och sin sexualitet kommer snabbt snappa upp att det är vad människor uppskattar, värdesätter och vill ha. Det skapar en självklarhet när det kommer till att attrahera någon, men bakom det finns ofta en stor rädsla för att ingen egentligen bryr sig om något mer än det. Det här kan också skapa problem med vänner och i karriären. För dina kompisar bryr sig inte om din sexighet och den är inte lämpligt att spela på i en jobbsituation heller.

Det blir precis lika bakvänt när du försöker prestera fram en bra dejt, eller beter dig som en kompis mot någon du vill något mer med. Känner vi oss bara trygga med en eller få sidor av oss själva kommer det såklart bli svårt att lyckas i sammanhang som kräver att vi använder några av de andra sidorna.

Problemet är inte att du saknar dessa sidor, du är bara ovan vid att uttrycka dem, för att du aldrig fått lära dig hur. Jag har skrivit om det flera gånger (bl.a i HuffPost, på bloggen och i nyhetsbrevet) och jag fortsätter se det hos coachingklienter hela tiden. Vi föds inte som bara högpresterande eller bara sexiga, vi formas av våra erfarenheter och vår omgivning. Problemet är att vi vänjer oss vid det och fastnar där.  Men det handlar i grund och botten bara om helt föränderliga beteenden.

Visst kan det kännas ovant att prova något nytt, men det betyder inte att något är fel eller att det inte är en del av dig. Det betyder bara att det är just ovant. Det innebär också att du blir mer van ju mer du övar.

Jag vill säga grattis till de arenor i livet som du redan lärt dig att behärska, och sen säga grattis igen till att du kan lära dig resten också. 
Kanske blir du trött bara av tanken på att lära dig ännu fler saker. Men jag kan lova dig att det är betydligt roligare att lära sig att dejta och flirta, än att lära sig att övertänka, ha panik och vara rädd för närhet. För allt det är också inlärt.

Det är bara väldigt tråkiga saker att vara bra på...

Varma hälsningar
//Linnea

NYTT P√Ö BLOGGEN

L√ĄS HELA BLOGGINL√ĄGGET H√ĄR!

NYTT P√Ö YOUTUBE!

Hur vet man egentligen när det är rätt? Om du kämpar med velighet och rädsla för vad folk ska tycka, då ska du kika på veckans YouTube-video!

SE VIDEON H√ĄR!

SOMMARL√ĄSNING!

Att dejta och läsa böcker måste ändå vara två av de allra mest populära sommaraktiviteterna. Slå två flugor i en smäll och läs en bok om dejtande!

Dejting b√∂rjar med dig √§r en sammanfattning av vad du beh√∂ver veta om dig sj√§lv och dejtingpsykologi, som jag skrev efter att ha coachat √∂ver tusen singlar. De flesta k√§mpar med exakt samma saker ‚Äď helt i on√∂dan.¬†

Om du känner igen dig i att dina dejter blir trevliga men inte mer, att du får panik när någon kommer nära eller att du blir galen på allt tankesnurr i huvudet, läs då den här boken och lär dig vad du kan göra åt det. För du behöver verkligen inte ha det så mer!

TILL WEBSHOPEN

SOMMARCOACHING!

Får du ont i magen av att se kärlekspar pussas i parker och gå hand i hand genom sommarnatten? Bävar du inför att tillbringa ännu en sommar ensam, eller stressa mellan sommardejter som ändå bara består av kallprat och prestationsångest?

Så behöver du verkligen inte ha det! Låt det här blir sommaren där du bryter alla dina gamla dejtingmönster, reder ut dina problem från grunden och skapar en fullständig nystart istället. 

Jag har inte plats för så många nya klienter men det finns plats för några få med start i början av juli. Hör av dig och berätta kort om dig själv och din situation så bokar vi in dig.

Detta är sista chansen till IRL-coaching på ett tag eftersom jag inte kommer vara så mycket i Stockholm i höst och vinter. Passa på om du känner i magen att det här är något som du vill göra för dig själv.

L√ĄS MER H√ĄR!
Instagram Facebook Youtube

HAPPY DATING INTERNATIONAL AB 2019

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD
MailerLite