Happy Dating Nyhetsbrev Juni 2019

HÀromdagen sÄg jag en kort intervju med skÄdespelaren Dax Shepard som pratade om sin relation med Kristen Bell och hur de blev ihop. Intervjuaren undrar hur det kom sig att Dax, som kallat sig sjÀlv "an ex addict dirtbag" blev ihop med Kristen som han beskriver som "the embodiment of all that is good and wonderful about women". Hans svar Àr vÀldigt intressant, och mycket uppriktigt.

Dax berÀttar att han i livet i stort tvivlar mycket pÄ sig sjÀlv. Han tycker inte att han Àr sÀrskilt snygg, har pga dyslexi en konstant rÀdsla för att verka korkad och beskriver sin sjÀlvkÀnsla överlag som vÀldigt lÄg. Men nÀr det kommer till relationer Àr han helt trygg och extremt sjÀlvsÀker, och har alltid varit.

Det jag finner sÄ intressant med den hÀr intervjun Àr just den tydliga kontrasten mellan hur vi ser pÄ oss sjÀlva i stort respektive nÀr det kommer till nÀra relationer. För det Àr verkligen inte ovanligt alls att vi helt skiftar personlighet. Och det pÄverkar sÄklart vilket omrÄde vi lyckas respektive kÀmpar med. 

Jag har coachat massor av singlar med rakt motsatt mönster Àn Dex: de Àr smarta, drivna, framgÄngsrika och sjÀlvsÀkra pÄ andra omrÄden men nÀr det kommer till dejtande försvinner allt det dÀr och de byter personlighet helt.


MÄnga har vÀrldens tillit och tÄlamod nÀr det gÀller att driva projekt eller göra affÀrer pÄ jobbet, men mÄste ha svar NUUU frÄn personen de dejtar.

Vissa Àr huuuur coola och avslappnade som helst under jobbintervjuer men beter sig som blyga starstruck fangirls pÄ en dejt.

En del gör sig fullkomligt osynliga i sociala sammanhang men Àr helt trygga med att ta plats inför en publik, pÄ en ordförandepost eller vid förhandlingsbordet.

Och sÄ finns det de som precis som Dax tycker det Àr plÀttlÀtt att dejta, flirta och kÀnna sjÀlvförtroende i relationer, men som istÀllet kÀmpar med sina vÀnskapsrelationer, karriÀrer och livsval i övrigt.

Hur kan det komma sig att vi skiftar sĂ„ hĂ€r mycket i hur vi ser pĂ„ oss sjĂ€lva? Grejen Ă€r att mĂ„nga Ă€r naturligt skickliga pĂ„ antingen vĂ€nskap/jobb eller attraktion – pĂ„ bekostnad av det andra. Jag tror att det till stor del har att göra med vad vi Ă€r vana vid att fĂ„ bekrĂ€ftelse för. 

Den som bara fÄr bekrÀftelse för sitt utseende och sin sexualitet kommer snabbt snappa upp att det Àr vad mÀnniskor uppskattar, vÀrdesÀtter och vill ha. Det skapar en sjÀlvklarhet nÀr det kommer till att attrahera nÄgon, men bakom det finns ofta en stor rÀdsla för att ingen egentligen bryr sig om nÄgot mer Àn det. Det hÀr kan ocksÄ skapa problem med vÀnner och i karriÀren. För dina kompisar bryr sig inte om din sexighet och den Àr inte lÀmpligt att spela pÄ i en jobbsituation heller.

Det blir precis lika bakvÀnt nÀr du försöker prestera fram en bra dejt, eller beter dig som en kompis mot nÄgon du vill nÄgot mer med. KÀnner vi oss bara trygga med en eller fÄ sidor av oss sjÀlva kommer det sÄklart bli svÄrt att lyckas i sammanhang som krÀver att vi anvÀnder nÄgra av de andra sidorna.

Problemet Àr inte att du saknar dessa sidor, du Àr bara ovan vid att uttrycka dem, för att du aldrig fÄtt lÀra dig hur. Jag har skrivit om det flera gÄnger (bl.a i HuffPost, pÄ bloggen och i nyhetsbrevet) och jag fortsÀtter se det hos coachingklienter hela tiden. Vi föds inte som bara högpresterande eller bara sexiga, vi formas av vÄra erfarenheter och vÄr omgivning. Problemet Àr att vi vÀnjer oss vid det och fastnar dÀr.  Men det handlar i grund och botten bara om helt förÀnderliga beteenden.

Visst kan det kÀnnas ovant att prova nÄgot nytt, men det betyder inte att nÄgot Àr fel eller att det inte Àr en del av dig. Det betyder bara att det Àr just ovant. Det innebÀr ocksÄ att du blir mer van ju mer du övar.

Jag vill sÀga grattis till de arenor i livet som du redan lÀrt dig att behÀrska, och sen sÀga grattis igen till att du kan lÀra dig resten ocksÄ. 
Kanske blir du trött bara av tanken pÄ att lÀra dig Ànnu fler saker. Men jag kan lova dig att det Àr betydligt roligare att lÀra sig att dejta och flirta, Àn att lÀra sig att övertÀnka, ha panik och vara rÀdd för nÀrhet. För allt det Àr ocksÄ inlÀrt.

Det Àr bara vÀldigt trÄkiga saker att vara bra pÄ...

Varma hÀlsningar
//Linnea

NYTT PÅ BLOGGEN

LÄS HELA BLOGGINLÄGGET HÄR!

NYTT PÅ YOUTUBE!

Hur vet man egentligen nÀr det Àr rÀtt? Om du kÀmpar med velighet och rÀdsla för vad folk ska tycka, dÄ ska du kika pÄ veckans YouTube-video!

SE VIDEON HÄR!

SOMMARLÄSNING!

Att dejta och lÀsa böcker mÄste ÀndÄ vara tvÄ av de allra mest populÀra sommaraktiviteterna. SlÄ tvÄ flugor i en smÀll och lÀs en bok om dejtande!

Dejting börjar med dig Ă€r en sammanfattning av vad du behöver veta om dig sjĂ€lv och dejtingpsykologi, som jag skrev efter att ha coachat över tusen singlar. De flesta kĂ€mpar med exakt samma saker – helt i onödan. 

Om du kÀnner igen dig i att dina dejter blir trevliga men inte mer, att du fÄr panik nÀr nÄgon kommer nÀra eller att du blir galen pÄ allt tankesnurr i huvudet, lÀs dÄ den hÀr boken och lÀr dig vad du kan göra Ät det. För du behöver verkligen inte ha det sÄ mer!

TILL WEBSHOPEN

SOMMARCOACHING!

FÄr du ont i magen av att se kÀrlekspar pussas i parker och gÄ hand i hand genom sommarnatten? BÀvar du inför att tillbringa Ànnu en sommar ensam, eller stressa mellan sommardejter som ÀndÄ bara bestÄr av kallprat och prestationsÄngest?

SÄ behöver du verkligen inte ha det! LÄt det hÀr blir sommaren dÀr du bryter alla dina gamla dejtingmönster, reder ut dina problem frÄn grunden och skapar en fullstÀndig nystart istÀllet. 

Jag har inte plats för sÄ mÄnga nya klienter men det finns plats för nÄgra fÄ med start i början av juli. Hör av dig och berÀtta kort om dig sjÀlv och din situation sÄ bokar vi in dig.

Detta Àr sista chansen till IRL-coaching pÄ ett tag eftersom jag inte kommer vara sÄ mycket i Stockholm i höst och vinter. Passa pÄ om du kÀnner i magen att det hÀr Àr nÄgot som du vill göra för dig sjÀlv.

LÄS MER HÄR!
Instagram Facebook Youtube

HAPPY DATING INTERNATIONAL AB 2019

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD
MailerLite