Het laatste nieuws van Mr. - 28 augustus 2018

FRITS BAKKER, LUISTER NAAR DEZE HOOGLERAREN

Dom beleid van de politiek. Gebrek aan respect voor de derde staatsmacht. Overschatting door rechtspraakbestuurders. Hoogleraren zijn kritisch over het echec van KEI. Maar ze dragen ook creatieve oplossingen aan.

Lees meer

0

TOON VAN MIERLO: ‘TREK DE PORTEMONNEE VOOR KEI’

Met KEI, het digitaliseringsproject van de rechterlijke macht, moeten we vooral blij zijn. Vindt Toon van Mierlo, advocaat en hoogleraar burgerlijk (proces)recht aan de Erasmus Universiteit. Het idee van digitalisering als kwaliteitsslag vindt hij fantastisch. Alleen is het in de uitvoering misgegaan. “Met meer regie was het zeker en tijdig gelukt”, aldus Van Mierlo in een interview in het nieuwe nummer van Mr., “maar de Raad voor de rechtspraak heeft het allemaal te veel zelf willen doen.”

Lees meer

0

JOYCE SYLVESTER OVER DE VISITATIECOMMISSIE GERECHTEN

Joyce Sylvester is medio juli 2018 aangetreden als de nieuwe voorzitter van de commissie Visitatie Gerechten 2018. Eerder was zij lid van de Eerste Kamer namens de PvdA en was zij burgemeester van Anna Paulowna en van Naarden. Sinds 2016 werkt zij als substituut ombudsman bij de Nationale Ombudsman.

Lees meer

VOORKOM DE MEESTGEMAAKTE FOUTEN BIJ HET MAKEN VAN CONTRACTEN

Ingezonden Mededeling
In de masterclass 'Contracten maken en beoordelen in de praktijk' verkrijgt u inzicht in de wisselwerking tussen het materiële recht, de procesrechtelijke aspecten en de praktijk van het contractenrecht rond de volgende onderwerpen: valkuilen bij voorwaarden in contracten, versterking van nakoming en algemene voorwaarden en bewijsproblematiek in het contractenrecht.

Meer informatie en aanmelden

KBVG VEROORDEELT CAO-ACTIES POLITIEVAKBONDEN

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) veroordeelt de oproep van de politievakbonden aan hun leden om deurwaarders tijdelijk niet te assisteren bij beslagleggingen of ontruimingen. De staking is volgens de KBvG een bedreiging voor de veiligheid van zowel de gerechtsdeurwaarders als de rechtszekerheid.

Lees meer

0

VERGUNNINGSPLICHT ADVOCATEN VAN DE BAAN

De vergunningsplicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor advocaten die bemiddelen bij consumentenkredieten is van de baan. Dat laat de Nederlandse Orde van Advocaten weten.

Lees meer

PRAKTISCHE TIPS VOOR EEN ‘CASSATIEPROOF’ PROCESSTUK

Ingezonden Mededeling
Schrijf vliegensvlug een glashelder stuk. Deze cursus behandelt de kansen en valkuilen van een civiel processtuk. Recente ontwikkelingen van de cassatierechtspraak en de doorwerking daarvan op de feitenrechtspraak. De aanpak is praktisch, actief en persoonlijk. U krijgt antwoord op concrete vragen over de inhoud, structuur en stijl van een civiel processtuk. 

Dinsdag 13 november 2018, Leiden (6 PO NOvA)

Lees meer

PILOT TEGEN OPLOPEND AANTAL STRAFZAKEN ARNHEM-LEEUWARDEN

De gerechtshoven starten vanaf september twee pilots om samen te werken aan de te grote voorraad strafzaken van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De verwachting is dat met de pilots in de periode van september tot en met december in totaal 200 extra strafzaken van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep kunnen worden behandeld.

Lees meer

0

NOVA TEGEN VERPLICHTE DNA-AFNAME

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) ziet het niet zitten om DNA-afname bij onderzoek naar bepaalde misdrijven verplicht te stellen.

Lees meer

DE SENIOR LEGAL COUNSEL ACADEMY: VAN JURIDISCH PROFESSIONAL NAAR TRUSTED ADVISOR

Ingezonden Mededeling
Bent u een ervaren bedrijfsjurist en wilt u doorgroeien naar een strategische positie? Bij de Senior Legal Counsel Academy werkt u onder leiding van ervaren general counsel en trainers aan uw vermogen om u als volwaardig gesprekspartner van bestuur en hoger management te positioneren. Zo verhoogt u uw impact binnen de organisatie.

De Senior Legal Counsel Academy is een initiatief van NGB, CPO en Dialogue.

Meer informatie

‘KRAPTE ARBEIDSMARKT BELEMMERDE VERDERE GROEI’

Het Amsterdamse vastgoed- en bestuursrechtkantoor vanState Advocaten gaat per 1 september 2018 samen met Corten De Geer Advocaten, ook gespecialiseerd in onroerend goed. Het lukte vanState door krapte op de arbeidsmarkt niet goed genoeg op eigen kracht verder te groeien.

Lees meer

0

WILLEMIJN RITSEMA VAN ECK (HABRAKENRUTTEN) OVER EEN GERUÏNEERDE BRUIDSJURK

Overstap van de week is Willemijn Ritsema van Eck. Ritsema van Eck is gestart bij HabrakenRutten. Ze is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en PPS en is afkomstig van Legaltree.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Vaktraineeship Gemeente Amsterdam (MBO-4/HBO)

Wil jij werken aan ambitieuze en uitdagende projecten in de grootste stad van Nederland? Een goed startsalaris, opleiding en begeleiding krijgen van de besten uit het vak? Solliciteer dan op het nieuwe vaktraineeship van Gemeente Amsterdam. Binnen twee jaar leiden we tien ambitieuze vaktrainees op tot echte vakspecialisten. Het eerste vaktraineeship start in november en is gericht op Bouw en Gebruik. Een opleiding in deze richting is geen vereiste. Het bericht Vaktraineeship Gemeente ...

Ervaren Jurist Letselschade

Voor de afdeling Rechtshulp Letsel zijn wij op zoek naar ervaren professionals die het team letselschade willen komen versterken. De vacature is voor diverse locaties, namelijk Leusden, Amsterdam, Rotterdam en Roermond. Het bericht Ervaren Jurist Letselschade verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Stafjurist Bezwaar en Beroep

Heb jij ervaring als jurist in een bij voorkeur grote (overheids) organisatie en kennis van relevante wet- en regelgeving en bezwaarprocedures in de context van het werk van UWV? Voor UWV Bezwaar en Beroep in Breda is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren en klantgerichte Stafjurist. Het bericht Stafjurist Bezwaar en Beroep verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.