Zdravo dragi moji!

Ovu poslepodnevnu kafu sa vama pijem iz mesta koje me resetuje pri samoj pomisli na njega. Nekada se nalazilo na dnu Panonskog mora, a danas tik uz reku Tisu.

Kako moj pretežno južnjački temperament svoj mir najbolje pronalazi u ravnici, to stvarno nemam pojma, ali znam da je Kanjiža moj Tibet. 🙏 Mesto za usporiti, razbistriti misli, udahnuti svež vazduh, zen lokacija koja je podjednako lekovita u sva 4 godišnja doba (isprobala sam, verujte mi).

Zato je potpuno suludo da ovu kaficu pijem sa vama tako što ću raspredati o jednoj čudnoj prošlonedeljnoj prepisci sa jednim vrlo zainteresovanim potencijalnim klijentom koji je do mene došao preporukom, a sa kojim se kratka email konverzacija završila tako da sam ja napisala da (iako pričamo istim jezikom) ga ništa ne razumem, a on da je to i pretpostavio da će čuti od mene. 🙄

Ovome je predhodio dogovor da održimo Skype sastanak koji je upravo idealan način da se bolje upoznamo, iznesemo svoje želje, ideje, zahteve, predloge, sugestije, a pre svega da se manemo pretpostaviti.

Iz meni misterioznih razloga online sastanak se nije desio, a verujem da bi doneo puno korisnog obema stranama, ali sada to nije ni bitno...ostalo je nerazumevanje sa pretpostavkom i neka tako i ostane.

Iako sam imala inicijalnu želju da sa vama kafenišem baš na temu nesporazuma sa klijentima, kraj nedelje je potpuno preokrenuo moj plan i za vikend mi doneo neke divne reči podrške mom radu koje su išle ruku pod ruku sa čestitkama za 36. rođendan i neke jako inspirativne razgovore koji su me ostavili bez teksta. 🤐

Nemam (barem još uvek) osećaj koliko moje poruke daleko sežu. Ne brojim lajkove ni srculenca ispod postova, niti broj preglede na Insta story-jima ni YouTube-u. O broju pratilaca na društvenim mrežama da i ne govorim. 

Neizmerno se radujem kada mi stigne poruka kojom sam vas "dotakla" i to je ono to me još više gura dalje.

Jednostavno delim sa vama ono što mislim da može nekome da znači i pretpostavljam da su to žene. E tu smo. Tu je kvaka. PRETPOSTAVLJAM. Protekli vikend je bio moj termin za učenje lekcije sa naslovom "Pretpostavke". I one usmerene ka mene i moje ka drugima. ❗️

Lekciju o mojim pretposavkama sam dobila od dva pripadnika muškog pola, jednog vrlo mladog, a drugog u drugoj mladosti ili ti muškarac u 40-im (a nije moj muž) koji pomno prate moj rad. 🎩🎩

Iz njihovog ugla dobila sam jasnu poruku da cene to što radim i na koji način, a pride su bili daroviti sa pregršt predloga šta mogu da popravim, na šta bih mogla da obratim više pažnje, šta da nastavim po starom, a ja sam ostala otvorenih usta. 😲

Sa jedne strane ta otvorena usta su bila znak da sam bez teksta pred ovim momcima sa stilom i dobrom namerom, koji su pogodili pravo u centar i porušili moju, nazovi stabilnu metu satkanu zapravo od pretpostvke da je namenjena samo ženama.

Nakon faze zabezknutosti, nastupilo je oduševljenje i još važnije - olakšanje. Otpustila sam nelagodu pod nazivom "nerazumevanje sa pretpostavkom" i sa lakoćom prihvatila da je moja postavljena meta pretpostavke uspešno oborena.

I kako da mi ovaj ponedeljak ne bude zen-fantastičan.

Za sve koji ste propustili da pogledate moj najnoviji video, link ka njemu je OVDE, a za vas kojima je promaklo prethodno newsletter online kafenisanje, pronađite ga OVDE.


Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite