Het laatste nieuws van Mr. - 2 juli 2019

NVSA-VOORZITTER JEROEN SOETEMAN: ‘POLITIEK HEEFT HET STRAFRECHT IN DE VERDOMHOEK GEZET’

Jeroen Soeteman, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in het strafrecht, de strafrechtspleging en de manier waarop politici naar het strafrecht kijken. “De manier waarop de politiek de laatste jaren het strafrecht in een verdomhoek heeft gelazerd vind ik zorgwekkend”, zegt Soeteman in een interview in het nieuwe nummer van Mr., dat 5 juli verschijnt.

Lees meer

‘ALS JE CARRIÈRE WILDE MAKEN, MOEST JE MET BETROKKENE 1 NAAR BED’

De verzwegen liefdesaffaire tussen hoofdofficieren Marc van Nimwegen en Marianne Bloos heeft de onderlinge verhoudingen op de werkvloer bij het Openbaar Ministerie fors vertroebeld.  Een getuige noemt de werkrelatie tussen de beide magistraten ‘plakkerig en ongezond’. “De verhoudingen klopten niet meer,” zegt deze OM-medewerker tegen de Commissie-Fokkens. “Alles wat Betrokkene 1 (Van Nimwegen) riep werd klakkeloos aangenomen. Als je moeilijke zaken met Betrokkene 2 (Bloos) besprak, werd dat vervolgens met Betrokkene 1 besproken en kon de eerder afgesproken aanpak heel anders worden.”

Lees meer

MIA ROESSINGH-BAKELS OVER HET DOORLICHTEN VAN RECHTERS IN ALBANIË

Mr. van de week is Mia Roessingh-Bakels. De raadsheer in de strafsector van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is betrokken bij het doorlichten van alle Albanese rechters en officieren van justitie en hun medewerkers. Dit in het kader van de voorgenomen toetreding tot de EU.

Lees meer

MET DEZE MBA-VAKKEN ZET U PRIVACY IN ÉÉN KLAP OP DE KAART

Ingezonden Mededeling
Gloednieuwe collegereeks van IIR. Bedrijfskunde voor Privacy i.s.m Nyenrode Business Universiteit.

Interesse? Meld u snel aan. VOL = VOL

Bekijk het programma

NOVA WIL AFLUISTEREN ADVOCATEN VOORKOMEN

Met een reeks maatregelen wil de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voorkomen dat gesprekken tussen advocaten en gedetineerden worden opgenomen en afgeluisterd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Ook komt er een plan om advocaten te beschermen tegen afluisteren door de Veiligheidsdiensten AIVD en MIVD.

Lees meer

NVVR KRITISCH OP ‘TE ABSTRACT’ OM-RAPPORT OVER WERKKLIMAAT

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) heeft in een brief aan de top van het Openbaar Ministerie (OM) harde kritiek geuit op het Plan van Aanpak waarmee het OM de integriteitsproblemen wil aanpakken en het werkklimaat verbeteren. Volgens de vakbond van rechters en officieren heeft de top van het OM het echte probleem onvoldoende geanalyseerd, zijn de oplossingen te abstract en moet de leiding transparanter opereren.

Lees meer

DE COLLEGEBUNDEL NU MET DE ALLERHOOGSTE KORTING

Aanbieding
U kunt de Collegebundel 2019-2020 nu met 7,5% korting bestellen. Of bestel de eyecatcher Collegebundel limited edition, want ook hierop krijgt u 7,5% korting.

Lees meer

CONFLICT OVER HSL, JSF OF SWATCH? ALLEMAAL ARBITRAGE

Het geschil over de HSL-Zuid, het conflict over de Joint Strike Fighter, de zaak rond Swatch: allemaal zaken die zijn behandeld door het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) uit Rotterdam, dat op vrijdag 28 juni zijn 70-jarig bestaan vierde.

Lees meer

NETWERKEN OP HET SCHOOLPLEIN EN EEN TIP VAN DE ZAAK

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
“Borrels die puur zijn bedoeld om te netwerken? Daar kom ik liever niet. Dat is niet mijn scene.” Dirk Giltay Veth is een klassieke procesadvocaat, maar wel met een vrij onconventionele benadering betreffende het netwerken. Hij ontmoet aanstaande cliënten op terreinen waarvan hij het zelf ook niet tevoren had zien aankomen.

Lees meer

NU OOK OP SPOTIFY: HET OM

De podcasts van het Openbaar Ministerie zijn nu ook te beluisteren via Spotify. Met de podcasts wil het OM de samenleving laten zien wat de organisatie doet. De doelgroep: mensen die zich interesseren voor het strafrecht. “Waarbij sommige podcasts interessanter zullen zijn voor rechtenstudenten en andere voor een wat breder publiek.”

Lees meer

BASISTOETS VOOR ADVOCATEN SLECHTS ‘OPFRISCURSUSJE’

De basistoets voor advocaten is slechts “een opfriscursusje dat iedere rechtenstudent moet kunnen halen”. Met die woorden probeerde algemeen deken Johan Rijlaarsdam van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) op woensdag 26 juni kritische leden van het College van Afgevaardigden (CvA) gerust te stellen.

Lees meer

ANNE JOSEPHUS JITTA (TAYLOR WESSING) MET SLINGERS ONTVANGEN

Overstap van de week is Anne Josephus Jittia. Josephus Jitta is op 1 juni als partner de Litigation-praktijk van Taylor Wessing komen versterken. Hij is gespecialiseerd in internationale arbitrage en commercial litigation. Josephus Jitta maakt de overstap van De Brauw Blackstone Westbroek.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch medewerker

Mét ambitie om advocaat te worden Het bericht Juridisch medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch medewerker

Werken bij de gemeente Kampen is leuk en veelzijdig! De dienstverlening aan inwoners en bedrijven is heel divers. Daarvoor heeft de gemeente mensen nodig met verschillende kwaliteiten en bovenal . . . enthousiasme! Het bericht Juridisch medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch adviseur handhaving

Juridisch adviseurVoor 32- 36 uur per week Wij zoeken een enthousiaste en ervaren Juridisch adviseur handhaving. Ben jij dit?Je vindt het leuk om met anderen samen te werken, je bent #resultaatgericht en kunt snel schakelen. Je bent #creatief, #flexibel en #pragmatisch ingesteld. Je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Je hebt […] Het bericht Juridisch adviseur handhaving verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Kleur en naamsvermelding kunnen voldoende zijn om verwarring te voorkomen

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.