Öppna nyhetsbrevet i en browser. Se 360° bilder.

September 2019

En härlig sommar har det varit och en minst lika härlig höst, ligger framför oss. Efter en rivstart med konst på Malmöfestivalen, ett läger och en Glädjespridare (!?!), så väntar cafékvällar, skulpturinvigning, regnmoln, skapande skola och mycket annat.

Nyhet

Om du öppnar nyhetsbrevet i en browser (webbläsare), så kan du se våra 360° panoramabilder. Både i datorer, paddor och mobiler. Klicka HÄR.

Scenen för fler röster

Nu är det äntligen dags för en ny ”Cafékväll – scenen för fler röster” på Drömmarnas hus.
Fotografen Hussein El-Alawi ställer ut sina foton, skådespelaren Sarmad Kameet framför poesi och för musiken står de två Malmömusikerna Max Tellving och Brita Björs.

Fri entré och gratis fika, samt en fin afton i kulturens tecken utlovas.

Varmt välkomna till Drömmarnas hus
torsdagen den 5 september kl. 17-19. OBS! Scenprogrammet startar kl.17.30

     

VAD ÄR CAFÉKVÄLL?
Vårens mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och givetvis så kommer Stick ut! också fortsättningsvis att vara en viktig samarbetspartner till Cafékvällarna, även om det nu blivit ett eget projekt.

drommarnashus.se/cafe

Nypremiär

På höstlovet spelar vi åter Det försvunna regnmolnet. Vi spelade för fulla hus i våras och föreställningen blev mycket uppskattad. På vardagarna spelar vi för fritids och på lördagen den 9:de nov. spelar vi för familjer. (6-9 år)
OBLIGATORISK INTRESSEANMÄLAN PÅ:
drommarnashus.se/regnmolnet

INVIGNING - AVTÄCKNING

Barnens Skulpturpark

Nu har vi äntligen spikat exakt datum och tid för invigningen av de tre första verken i Barnens Skulpturpark! DU är givetvis varmt välkommen att dela denna högtidsstund med oss.
Så skriv in lördagen den 28 september kl. 15.00 i almanackan direkt!
SE BARNENS UNDERBARA REKLAMFILM OVAN!

Vi kan utlova en mycket pampig invigningsinramning, samt att de unika permanenta offentliga verk som kommer att avtäckas, bara måste ses.

www.drommarnashus.se/bsp

Kom på kurs

Här har vi samlat alla kurser inför hösten. Anmäl ditt intresse, det finns några platser kvar. Cirkus, teater, dans och konst. Åldersanpassat, (minst sju år) och allt är gratis.
Alla barn i Malmö är välkomna.

Se hela kurslistan här: drommarnashus.se/fritid

Rosengårdsskolan och MKB för knopp och kropp

Nytt läsår och ny termin innebär ju också till vår stora glädje en fort-sättning av våra konst och cirkus-workshops på Rosengårdsskolan.
Konstnärerna Jafer Taoun och Anna Brag håller i konsten och Cirkuspedagogerna Maria Andersson samt Carolina Lennryd leder cirkusverksamheten för skolans elever. Allt sker i skolans lokaler och i direkt anslutning till avslutad skoldag. Ett härlig verksamhet som vi genomför i nära samarbete med Rosengårdsskolan och MKB.

På väg!

Hösten gör sig påmind och det innebär att På Väg beger sig ut i regionen.
Drömmarnas hus bidrar under denna temadag med kunskap kring en framtida anställningsintervju. Vi fyller elevernas dag tillsammans med Transfer, Ung Företagsamhet och Swedbank.

26 tillfällen är inplanerade under höstterminen och vi startar 9/9 på Kungsgårdskolan i Ängelholm.  Läs mer om projektet: transfer.nu.

InnoCarnival 2020

Just nu är vi inne i ett spännande planeringsarbete, de sista delarna av Preppersfiktionen spikas.
Samtidigt fastställs de utomhus-pedagogiska miljöerna runt om i regionen. Det blir på flera olika spännande platser, som vårt Preppers-spel kommer att inspirera IC-eleverna till att skapa innovationer.
Fortsättning följer.......

Hösten i en flyer

Vi har samlat KURSER och annat som händer i höst. Kurserna är gratis och vänder sig till alla barn/ungdomar i Malmö. Ladda ner och printa ut. De riktigt ambitiösa, viker snyggt i tredjedelar.    Ladda ner här.

Kickoff inför Bjud in

Under hösten kommer vi att arbeta med Osbys elever från 4 år till årskurs 9 i skapande skolaprojektet "Bjud in".

Projektet startade med en träff för 120 förskolelärare som fick brainstorma och skapa kring tematiken; ...att bjuda in någon, du inte känner. Det blev en riktigt spännande och rolig workshop med mycket skratt och nyttig problematisering. Aningen trångt, men med god vilja och stort engagemang, genomförde vi uppstarten. De första eleverna möter vi den 12 september, då blir det lekfullt allvar!

Inte bara EN skiss

Det är alltid underbart att direkt efter sommaruppehållet få starta upp med deltagande i Malmöfestivalen. Denna gång hade Barnlandet på Lördagsplan ett stort Konstlabb, där Drömmarnas hus var en av aktörerna. Vi deltog med en stor skissinstallation som blev komplett först när Malmöfestivalen avslutades, en skissworkshop samt en konstutställning med Herrgårdsfamiljen URUK.

Det blev en riktigt inspirerande vecka med många härliga kreativa möten och här skapades många nya fina verk i vår skissworkshops. Verk som de flesta blev en del av den stora installationen. Tack till Malmöfestivalen, till alla barn från Bästa sommaren som skapat skisser, till den konstnärliga familjen URUK, till vår konstnär Jafer som stått bakom den konstnärliga idén samt hållit en mängd workshops, till Drömmarnas hus pedagoger Elizabeth, Oscar, Sara, Peter och Kristian som gjorde en fantastisk insats på plats och sist men inte minst till alla er barn och vuxna som besökte oss på festivalen!

Konstcontainer

Tack till familjen Uruk (artistnamn), som exponerade sina verk i konstcontainern under Malmöfestivalen.
Tre generationer har under våren arbetat med vår Jafer och tillsammans skapat massor av konst med varierande teknik.

Höstläger

Som ett underbart avslut på sommaren åkte vi på läger till Backagården.
Unga ensemblen skulle komma på nya spännande idéer till höstens produktion och det kan man lugn säga att de gjorde. Intensiva dagar med repetition och god mat. Dessutom hann vi med mys, kubb, snack och till och med bad.     Bättre blir det inte på ett läger!

Tre års förändringsarbete

Sista halvåret för vårt Kreativa platserprojekt, Stick ut! har nu inletts och oj, vad de här åren har gått fort.
Vi planerar nu för all den fortsatta verksamhet som skall rulla under hösten men arbetar också intensivt med implementering och utvärdering. Det är faktiskt oerhört kul när man börjar summera det vi gjort och inser hur otroligt mycket det faktiskt är, men också hur mycket det också finns kvar att göra. Tre år är en kort tid när man vill skapa en förändring…

Kulturrådet/Kreativa platser     STICKUT!

Nästa kull på gång

Just nu är det full fart i projektet! Massor av förberedelser inför den stundande invigningen parallellt som vi är i full gång att rekrytera barn till nästa processomgång. Spännande värre m a o och även om det är mycket att stå i så är det otroligt kul. Nu längtar vi massor till invigningen den 28 september och hoppas att vi ses där och då!
                                             Barnens Skulpturpark

Årets glädjespridare 2019

Det var en stor och glädjande överraskning, att vår verksamhetsledare Lotta blivit nominerad och vald till "Årets glädjespridare i Malmö". Priset delades ut av Miko-sällskapet tillsammans med Malmö stad på stora scenen under Malmöfestivalen.

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i någon verksamhet hos oss när du var yngre. Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen med Drömmarnas hus? Vår förhoppning är att kunna göra något kul av materialet nästa år.
Skriv något om ditt minne och skicka till oss. Vi uppskattar alla bidrag: info@drommarnashus.se

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen