Bilanț de activitate/săptămâna 23 - 28 octombrie

Activitatea parlamentară

În cadrul sesiunii săptămânale de Întrebări și Interpelări, am adresat o întrebare ministrului Sănătăți, Florian Bodog, privind situația actuală a imobilului Policlina Mare, situat pe str. Republicii, nr. 35, aflat într-o stare mare de degradare.

Participarea la conferințe și evenimente în Parlament

Luni am participat la o dezbatere organizată de grupul parlamentar USR cu reprezentanți ai societăți civile, ziariști, avocați despre Legile Justiției. 

 

Activitatea în teritoriu

Joi, am participat la ședința Biroului Filialei Locale și am vorbit despre reautorizarea firmei Nutripork.

Vineri, am ofetit audințe la biroul parlament între orele 15:00 - 17:00

Apariții media

Luni, 23 octombrie am participat de la ora 13:00  la Realitatea TV, la emisiunea “Casa Poporului”, unde am discutat despre noile planuri de mobilitate urbană ale primarului general al capitalei dar și despre noua taxă care se dorește a fi implementată în centrul Bucureștiului. 

Am semnalat problema calității aerului, mirosurilor și al disconfortul olfactiv din Oradea în presa centrală și am dus acest subiect în Parlament. Mulțumesc colegilor parlamentari care au ajutat la distribuirea acestor articole.

Alerte și reacții rapide

Am monitorizat în permanență derapajele Guvernului, luând poziție pe teme importante în societatea românească: justiție și statul de drept. 

USR se opune introducerii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu în Comisia specială pentru armonizarea Codurilor cu deciziile CCR

- Eliberarea deținuților un cerc vicios„La data la care se purta o dezbatere pe marginea Legii executării pedepselor, am ridicat problema faptului că la ultima grațiere a Italiei, într-un termen de un an, 50% dintre cei eliberați s-au întors în detenție. Deci probabil că va exista o creștere a infracționalității în perioada următoare (pe măsură ce se realizează și acele eliberări condiționate) și noi toți vom suferi în urma prevederilor acestei legi: va crește criminalitatea, costurile judiciare vor crește și ele, instanțele vor fi aglomerate… Vom ajunge în aceeași situație. Oamenii ăștia se vor întoarce în niște pușcării în care nu există condiții umane de detenție. Deci problema tot nu va fi rezolvată”

Scrieți Comisiei speciale pentru armonizarea Codurilor cu deciziile CCR pentru a cere să nu introducă un prag pentru abuzul în serviciu.

Susține-l pe candidatul USR Lucian Davidoni la funcția de primar al Devei!

Vezi aici echipa USR Bihor
Donează, ne bazăm pe sprijinul tău

Copyright © 2017 USR Bihor, All rights reserved. 
Sunteți pe lista USR Bihor deoarece v-ați alăturat www.usr.ro/inscriere/. Vă mulțumim! 

MailerLite