Prikaži u pretraživaču

Sutra je Dan Zahvalnosti i ja ne mogu da odolim i da ne iskoristim priliku da vam se zahvalim.

Svima ponaosob. Svakoj osobi sa moje mailing liste, koja čini ovu malu slatku zajednicu okupljenu oko Bloga Američki San.

Hvala ti,

Što si deo celine, 

Što čitaš moje emailove,

Što želiš da pomogneš,

Što maštaš i rasteš zajedno sa mnom,

Što deliš ideje i informacije,

Što znaš da vrediš.

Hvala ti što si deo ove divne zajednice!

Ne mogu da ti objasnim koliko sam zahvalna na tome što mi pomažeš da moja ideja raste i razvija se, što si tu da pročitaš moje reči i što si tu da mi odgovoriš. 

Kada god možeš i koliko god možeš. 

Hvala ti što zajedno gradimo američke snove. Od početka do kraja, na kojem god da si nivou ostvarenja svojih snova.

Posebno hvala mom detetu koje daje svrhu svemu što postoji u našim životima. Svakog dana me podseti koliko je život lep i čaroban.

Hvala mom suprugu što me podržava na svakom koraku, hvala Jovani Miljanović, jer sam prateći njen rad došla do ideje za Blog, hvala Milici Fazekaš na vetru u leđa (kojoj je ovih dana (srećan) rođendan), Maji Vučković, čiji blog mi je pomogao da pokrenem svoj, i hvala svima koji sa mnom nesebično dele savete i informacije i koji žele da pomognu drugima. 

Neizmerno sam zahvalna što samo takve ljude i srećem i što još nisam naišla na one osobe koje korisne informacije čuvaju sebično, samo za sebe. 

Hvala ti i što prihvataš moje izvinjenje što sam prošle srede napravila grešku. 

U sećanje mi se urezala glad koju sam imala prošlog Thanksgiving-a, kada smo konačno stigli u Dalas i otkrili da u blizini nema ništa da se jede. Nijedan restoran nije radio, osim Mc Donalds. To mi je bio prvi put u Americi da sam tamo jela, jer se ja bože moj zdravo hranim. (o tome drugi put).

Dakle, istina je da restorani ne rade, tj nekih 98% restorana. 

Ne rade ni "grocery stores", odnosno rade pre podne ili najviše do 5 popodne.

A od 5 ili 6 popodne kreće ono ludilo koje se širi celom planetom- Black Friday i prodavnice već tada otvaraju i rade produženo, uglavnom do 1 posle ponoći.

Prodavnice poput Target-a, Walmart-a, Kmart, Kohl's, Macy's otvaraju popodne uoči Thanksgivinga, dakle četvrtak,  i odlučuju da sve prodaju :)

Onda u ponedeljak sledi Cyber Monday sa još luđim sniženjima i hajde da svi potrošimo milione, ako može.

Moje lično, ne mnogo stručno mišljenje, je da su marketing stručnjaci shvatili da su ljudi počeli da gube dostojanstvo tukući se u redovima zbog samo jednog dana, i da je sve manje onih kojima je to vredno dobrog popusta. Potom su lepo produžili sniženja jer znaju da će zapravo tako više prodati. 

A naravno, kako je online šoping svakim danom sve popularniji, takmičenja su ogromna i sada se prodavci opet trude da kupce uvuku u prodavnice i zato otvaraju onda kada obični smrtnici tj korporativna Amerika ima slobodan dan. Sve u nadi da će pored proizvoda na akciji, kupiti i ono po šta nisu došli.

Tako se meni prošle godine u sredu nakon svog tog ludila desilo da sam i dalje nalazila sniženja i popuste pod nazivom Cyber Monday, iako sam išla svojim nogama u sred srede po buticima. 

Uglavnom, ako ganjaš neki skuplji proizvod, ovaj vikend je možda najbolja prilika koju možeš da imaš da ga nađeš na sniženju ili nekoj dobroj prodajnoj akciji. Tipa kupiš dva a treći je free, ili jedan kupiš, drugi 50% jeftiniji i slično.

Ja bih volela da nađem dobru ponudu za Apple Watch :) Trenutno je najbolja ponuda koju vidim kod mog provajdera za telefon i internet, AT&T, gde je puna cena $700 ali dobijem $200 popust ako kupim još jedan. Ili plaćam jedan $24 mesečno.

Na velikim sniženjima su telefoni, laptopovi, televizori i druge tehničke stvari, potom odeća, igračke, nameštaj...čak i hrana.

Kada kažem velika sniženja, cena ume da bude do $200 manja i po meni ovo sve ima smisla samo ako ti to nešto zaista treba i sačekao si ovaj period godine.

Ali, od mozga do šoping ludila, linija je tanka. Pitajte me sledeće nedelje za mišljenje :))

Budite mi dobro i zahvalite se nekome, prijaće vam! 

Šaljem veliki zagralj i jedno najveće do sada HVALA!

Nevena

Najčitaniji tekstovi na sajtu:

www.americkisan.com

Školski sistem u Americi

Školski sistem u Americi spada u najboljih pet ili nije ni u prvih deset, prema podacima različitih portala. Pročitala sam tekstove koji hvale američki školski sistem i koji kažu da se trideset godina nije menjao niti napredovao. Po pitanju visokog obrazovanja, Amerika prednjači i tu nema dileme...

Šta je skupo u Americi?

Moja tinejdžerska zamisao Amerike bila je kako tamo svega ima i sve je samim tim i jeftino, lako dostupno i kako ništa nije skupo.

Maštala sam o tome kako ću kada dođem u Ameriku da se obučem u Nike-u od glave do pete i kako je to tamo „džabe“. Gotovo da dele na ulici...

Koraci do američke vize

Da bi došao do američke vize dobro moraš da se informišeš o svojim mogućnostima za dobijanje iste. Sa koferom punim informacijama i ispunjenim mogućnostima, čekaju te sledeći koraci...

Jelenina Zelena lutrija

U tekstu Kako da dođeš u Ameriku, pominjala sam Zelenu kartu kao najbolji legalni status koji možeš da dobiješ u Americi, a nakon nje i državljanstvo. U iskustvu pod nazivom Zelena avantura tročlane porodice...

Blog Američki San

United States

facebook instagram email

Ovaj email dobio si jer si se prijavio na blogu Američki san.

Nisi bio ti? Odjavi se ovde.
MailerLite