September nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

September 2017

Massor av verksamhet och aktiviteter kommer att pågå under hösten inom ramen för projektet Stick ut! Kortfilmsfestival, fasadkonst, en ny Podcast, poesikväll, teaterföreställningar och konst för vuxna är bara några av de delar som vi inom kort kommer att starta upp.

Givetvis så pågår även ett förproduktionsarbete inför vår planerade familjeföreställning som har beräknad premiär i juni 2018. Givetvis så kommer vi löpande att rapportera om de olika verksamheterna inom Stick ut!

Men naturligtvis blir det även andra kurser och träffar, Skapande skola och olika sammarbeten, På Väg och mycket annat....

Nu kör vi!

En viktig dag! Lördagen den 16 september kl: 12-16

Det närmar sig valår och därför presenterar vi en dag i demokratins tecken. Vad innebär demokrati? Vilka rättigheter har du i ett demokratiskt samhälle?
Varför är det viktigt att rösta? Vi kommer att bjuda på en rad olika aktiviteter med demokratitema för alla åldrar. Aktiviteterna kommer att hållas inne i Rosengårdsbiblioteket och i Sankta Maria Folkhögskolas lokaler, som ligger mittemot biblioteket.

Inom ramen för projektet "Stick ut!", så finns  "Tjejer i förening" på plats. Representanter från Drömmarnas hus och ABF är också där.

OBS! Denna dag har biblioteket öppet klockan 12-16.

Mer info på bibliotekets Facebooksida.

Äntligen har våra kvällskurser startat igång igen!

Det är underbart när huset fylls av cirkuskonster, teaterövningar och en massa god energi. Vi hälsar alla nya välkomna och hoppas såklart att ni ska tycka att det är ett roligt och utmanande äventyr ni ger er in på.

En del "gamlingar" har kommit tillbaka efter att ha varit ute i världen och rest. Det är också så himla kul! Många kramar! Terminen startade med att vi kollade in en scenyta i Västra hamnen och bestämde oss för att vi gärna vill spela där. Alltså blir det premiär på Studion som ligger nära Orkanen, någon gång i slutet av November. Spännande!
Mer om kurserna här.

Så himla mycket KÄRLEK!!!!

Så mycket Kärlek som växt fram på Malmöfestivalens Kärleksvägg! Flera hundratals barn med föräldrar, mormödrar och farbrödrar har skapat och byggt på sin kärlek på Barnlandet, tillsammans med oss på Malmöfestivalen. Ingen kunde låta bli att titta på denna vackra vägg och såklart; alla ville fotograferas framför den! Så kärleken har spridits vidare i cyberspace.(på olika sätt). Det magiska Flaskpost-trädet samlade också många, som storögt beundrade denna vackra installation.

Stort och varmt kärleksfullt Tack till: närmre 800 barn, som hjälpt till och skapat hjärtan till Kärleksväggen, stort tack till den fantastiska personalen på Malmöfestivalen, tack för alla fina samtal med besökare, varmt tack till alla härliga och goa organisationer och föreningar som var våra grannar på Barnlandet och de vi delade workshoptält med. Så roligt och vilken härlig stämning det blev! Tack för att vi fick vara med!

Artikel i Skånska (Skånskan) Dagbladet: www.skd.se/2017/08/12/barnen-hyllade-stan-med-karleksvagg/

Innovera mera

Planering, planering och förväntan. Nu närmar vi oss det första mötet.
InnoCarnival Skåne 2018
har valt att sätta fokus på de 17 globalmålen. Vi är åtta olika inspirationsaktörer, som lägger grunden för skolklassernas inspirerande innovationer.

Drömmarnas hus kommer sin vana trogen, att locka in eleverna i en fiktion. En fiktion där 2030-staden är utgångspunkten. En hållbar stad, men är det den hållbara staden som våra elever vill leva i? Nu den 7 september, så kommer vi för första gången att presentera vår framtids stad för deltagande lärare i InnoCarnival Skåne 2018. Vi kommer tillsammans med lärarna utforska och fördjupa oss för att riktigt slipa frågeställningarna kring konsumtion, jämlikhet och den hållbara staden inför våra pedagogers möten med elever i oktober. Mer info här.

På Väg! fortsätter i höst.

Nytt läsår innebär att våra pedagoger inom kort beger sig ut på nya spännande ”På Väg uppdrag”. Läs mer om projektet På Väg här.
Vi har nu förmånen att få hälsa två nya medarbetare välkomna till Drömmarnas hus och projektet På Väg nämligen: Hanna Normann och Sara Backlund Hammar. Under höstterminen är inte mindre än 30 heldagar inbokade i 12 olika skånska kommuner. Tillsammans med Transfer, Ung företagsamhet och Swedbank möter vi då elever i årskurs åtta.
OBS: Hösten är fullbokad

Ladda ner infoblad som PDF för utskrift här. Mer info: syd@transfer.nu

Projektet RAMAR – ett samarbete med Skånes Stadsmission

Nu står vi äntligen inför uppstarten av Skånes Stadsmissions projekt RAMAR, ett projekt där Drömmarnas hus går in som en samarbets-partner. Kreativa mänskliga möten som skall landa in i en vernissage och en helt ny gallerivägg. På stadsmissionens Café David serveras fika och lunch och genom detta projekt vill vi införa en möjlighet att också få ”mat för själen” på menyn. Under temat ”Ramar” utforskar vi vad som kan tänkas rymmas i det som ramas in. Det kan handla om berättelser, minnen men också begränsningar eller kanske möjligheter att växa utanför ramverket…Fortsättning följer.

Skapande skolauppdrag 1

Under höstterminen startar vi två riktigt spännande Skapande skolauppdrag. Först ut är arbetet med Kirsebergsskolan som kommer att pågå hela läsåret. Temat är värdegrund och konsten är det konstnärliga uttryck som Drömmarnas hus går in med. I detta projekt så tar skolan ett helhetsgrepp kring värdegrundsfrågorna och PI (Pedagogisk Inspiration) kommer genom ”Din röst skall EKA”, att bidra med fortbildning för all personal på skolan. Drömmarnas hus kommer att arbeta med samtliga elever i åk F-9 d v s totalt ca 500 elever. Vi börjar med att möta alla lärare/pedagoger den 5 september och vi ser fram emot att påbörja detta viktiga arbete!

Skapande skolauppdrag 2

Senare i höst startar vi upp ett viktigt Skapande skolauppdrag. Nämligen det med alla elever på Rosengårdsskolan. Det går under namnet RESPEKT och också det tar spjärn ifrån det viktiga värdegrundsarbetet via drama och konst

mm. Vi återkommer med vidare rapportering kring detta. Det blir alltså en intensiv Skapande skolahöst med många spännande konstnärliga och pedagogiska möten, på angelägen tematik.

Praktikant på Drömmarnas hus, från Blekinge Folkhögskola -ny dramapedagogutbildning.

Under sitt andra utbildningsår gör studenterna två praktikperioder. Vi på Drömmarnas Hus har fått nöjet att ta emot Linnea Eriksson under första praktikperioden V35-41. Linnea kommer att följa vår dramaverksamhet. Allt från "den fria tiden" med cirkus och teater, till att vara med som lärare i roll under InnoCarneval. Men även ut i turnébussen för att följa "På Väg" någonstans i Skåne. Vi på Drömmarnas Hus vill hälsa Linnea välkommen och ser fram emot att få planera och genomföra vår verksamhet tillsammans med henne. Linneas utbildning här.

Hösten är samlad

Vi har gjort en flyer som innehåller tider för kurser och andra öppna verksamheter inför hösten. Två dubbelsida flyers blir det per A4.
Ladda ner pdf här.

Höstens kurser hittar du även här.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET