Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Nyt fra sekretariatet

Det varsles hermed, at 

Danmarks Skiforbunds ordinære repræsentantskabsmødet afholdes

Dato: 3. maj 2020
Klokken: 13.00-16.00
Sted: Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Esther Aggebos Gade 80A, 8000 Aarhus

Dagsorden udsendes serere.

Bestyrelsesseminar

I weekenden den 12. 15 marts er Danmarks Skiforbunds bestyrelse samlet til bestyrelsesseminar, hvor blandt andet disse emner er på programmet:

  • DIF's idrætspolitiske program
  • DSkiF strategi 2022-2026
  • Kammeradvokatens konklusion op undersøgelsen af Dansk Svømmeunion.

COVID-19

Team Danmark følger udviklingen af Covid-19 tæt. Situationen udvikler sig hurtigt i en række lande, og det er vigtigt at forbund, trænere og atleter søger information i forbindelse med udlandsrejser til f.eks. træningslejre, mesterskaber mv.

Team Danmark fraråder rejser til de lande/regioner, som Sundhedsstyrelsen har identificeret som særlige risikozoner. Listen med risikozoner udvikler sig hele tiden, og du kan holde dig opdateret her

Læs mere her 

Nyttige link:

Udenrigsministeriets rejsevejledninger 

Sundhedsstyrelsen 

Danmarks Idrætsforbund - pressemeddelelse

Rejsegarantifonden gennemgår skiklubbers aktiviteter

Rejsegarantifonden er ved at gennemgå samtlige skiklubber, og behandler hver klub individuelt. Det betyder at skiklubber kan forvente henvendelse fra Rejsegarantifonden med anmodning om fremsendelse af informationer omkring klubbens aktiviteter.

Er der spørgsmål vedrørende henvendelser fra Rejsegarantifonden er klubberne velkomne til at kontakte sekretariatet, Kenneth Bøggild på mail: kb@skiforbund.dk eller telefon 2534 4050.

Læs mere her

SKI365

Lån af rulleskiene

SG Ski er en ny skiklub under Danmarks Skiforbund. Vi er håndfuld glade og erfarne langrendsløbere, som har tilbudt søndagstræning for alle på Sydfyn og i Svendborg. 
Vi lånte i december og januar kassen med komplette sæt klassiske rulleski af Danmarks Skiforbund og havde op mod 30 nye interesserede ude på de sydfynske veje.
Medlemmerne begynder så småt at tikke ind, og vi glæder til at byde velkommen til nye ansigter.
Næste udvider vi efter planen med målrettet skitræning, nordisk og alpint, og vi har også en skitur i støbeskeen. 

Endnu en gang tak til Danmarks Skiforbund for lån af rulleski.

Mvh 

Kurt Mousten og Jacob Maar
SG Ski

Ønsker din klub at låne rulleskiene, så send en e-mail til klub@skiforbund.dk 

Foreningspuljen er igen åben for ansøgninger

Formål med puljen - Formålet med DIF og DGI’s foreningspulje er at støtte 

hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne.

Fællesskaber, hvor helt almindelige danskere i hele landet mødes året rundt, får demokrati og deltagelse ind under huden, oplever glæden ved idræt, lærer hverdagens sociale normer og knytter bånd til andre på kryds og tværs af alle øvrige skel.

Hvem kan søge om bevillinger fra puljen?
Alle idrætsforeninger i Danmark kan søge puljen.

Hvornår kan vi ansøge om midler fra foreningspuljen?
Foreningspuljen er åben for ansøgninger fra den 1. marts til den 31. oktober. I den periode er der følgende skæringsdatoer, som I med fordel kan sigte efter at ramme, da det er her, der tages stilling til nye ansøgninger:  31/3, 31/7 og 31/10.

Hvor store bevillinger kan der ansøges om?
Man kan søge op til 300.000 kr. Fordelingen af penge er ligeligt fordelt mellem mindre beløb på op til 30.000 kr. og større beløb på op til 300.000 kr.

Eksempler på bevillinger
Sidste år fik Nordstevns Gymnastik og Idrætsforening 11.250 kr. til indkøb af udstyr til en nystartet forening til tværgående aktiviteter for de lokale børn, mens Varde Tennisklub fik 80.000 kr. til etablering af padel tennis.

Gode råd til ansøgningen

  • Husk at udfylde alle felter
  • Lav en kort og konkret ansøgning, der er realistisk, mådeholden, målrettet og afgrænset
  • Nævn eventuelle samarbejder i lokalområdet og/eller, hvordan du vil få fat i din (nye) målgruppe
  • Hav et detaljeret budget
  • Nævn eventuel egenfinansiering
  • Fokus på medlemsvækst er et plus

Sådan ansøger I
Ansøgning finder sted på DIF og DGI’s fælles portal, Centralt ForeningsRegister (CFR), på adressen medlemstal.dk. Husk at udfylde alle ansøgningsfelter.

I skal bruge jeres forenings unikke CFR-nummer. Det er desuden et krav, at jeres forening har et CVR-nummer og en NemKonto for at få udbetalt midler. Læs mere om dette her.

DIF OG Always #LikeAGirlCamp er åben for ansøgninger

Formål med puljen
Formålet med puljen er at motivere flere piger til at være aktive i foreningsidrætten, så de kan opleve fællesskabet og afprøve idrætter. Foreninger er velkomne til at gå sammen med andre foreninger om campen – og også gerne andre idrætter.

Hvem kan søge om bevillinger fra puljen?
Alle foreninger under DIF der i løbet af 2020 vil afholde en idrætscamp for piger mellem 12 og 15 år kan søge puljen.

Hvornår kan vi ansøge om midler fra foreningspuljen?
Puljen er åben for ansøgninger fra 1. marts 2020 til 15. april 2020. Alle foreninger får svar den 22. april 2020. Pengene udbetales når evaluering er indsendt.

Hvor store bevillinger kan der ansøges om?
Der kan søges om op til 10.000 kr. hvis campen har overnatning. Der kan søges op til 6.000 kr., hvis der ikke er overnatning.

Eksempler på bevillinger
Der kan søges om penge til forplejnings- og overnatningsudgifter samt andre småfornødenheder. Der gives ikke tilskud til rejser, stævnedeltagelse, honorar til trænere eller lignende.

Hvor ansøger vi?
I sender jeres ansøgning her 

Nyt fra Sporten

Alpin Junior VM i Narvik 5.-14. marts 2020

Vi er repræsenteret af Kristiane Roer Madsen Skiklubben Hareskov, Maia Søe Valde Hobro Skiklub og Jeppe Holm Raggan Aarhus Skiklub. Eric Strappers fra det belgiske skiforbund er tilknyttet som træner under hele Junior VM.

På billedet er det Maia Søe Valde, Hobro Skiklub der gør klar til første træning i styrtløb. I morgen lørdag går det for alvor løs.

Pøj pøj til alle. Vi glæder os til at følge jer!

Alpin

Det har været en god tid for de danske alpine løbere i internationale FIS løb.

I Jølster i Norge vandt Kristiane Roer Madsen fra Skiklubben Hareskov i slalom - og Clara Marie Vorre fra Hobro Skiklub - Ski for alle lå ikke ret langt fra podiet i første gennemløb og de to piger var tæt på dansk skihistorie, hvis det var lykkedes at få to danskere på et podie i et FIS løb i Norge - desværre kørte Clara Marie ud i andet gennemløb.

Casper Dyrbye fra Skiklubben Hareskov kørte i Rosskopf i Italien ind i top 5 i et af sæsonens bedste løb. Nuunu Chemnitz Berthelsen fra NS84 havde samme sted to come back løb efter en langvarig knæskade.

Marcus Vorre fra Hobro Skiklub - Ski for alle kørte styrtløb i Europa Cup i Kvitfjell fredag og lørdag og endte på placerings som hhv. 62 og 66, men foran løbere fra flere af de store nationer.

I USA har Danika Mannelin fra Skiklubben Hareskov haft gang i en serie af løb - både University og FIS løb og havde især et godt løb i Snow Basin.

I Rogla i Slovenien havde Ida Brøns og Christian Skov Jensen begge fra Skiklubben Hareskov i dag fine løb og præsterede i slalom tæt på deres bedste løb i sæsonen.

Junior VM langrend i Oberwiesenthal

Jacob Weel Rosbo, Københavns Skiklub har ved Junior VM i Oberwiesenthal leveret sit ypperste og overgået sine tidligere resultater. På åbningsdistancen, sprint i fristil, løb Jacob sit resultatmæssigt bedste sprint, og det var til trods for en ekstremt hård løjpe og relativt store tidsforskelle selv blandt de bedste. Sidstnævnte skyldes også, at den nykårede norske mester i sprint (i seniorklassen!), Ansgar Evensen, var til start og tog et ganske suverænt guld, inden han rejste videre til World Cup i Drammen. Det er dejligt at se, at Jacob kan levere så flotte resultater, når niveauet i konkurrencerne er så højt.

Tirsdag, stod den på 10 km klassisk, hvor Jacob på ny imponerede og løb sit bedste klassisk løb til dato, i hvad han selv kalder den hårdeste løjpe, han nogensinde har kørt i. Som så ofte før løb Jacob et veldisponeret løb og avancerede i feltet gennem de 10 km.

Onsdag var det 30 km fri stil med massesart der var på programmet og det blev til en 58.-plads efter en hård duel med løbere fra Ukraine og Sverige. Jacob slår løbere fra flere stærke nationer, bl.a. Finland og Tjekkiet.

IBU Cup Minsk

Jacob Weel Rosbo Københavns Skiklub hvilede ikke på laurbærrene efter JVM. Han drog straks videre til Minsk i Hviderusland hvor han sluttede sig til den danske IBU Cup trup. Truppen består udover Jacob af Jens Hulgaard, Sara Hjalager og Nanna Lihn.

Det er første gang, at Danmark har damer til start i IBU Cuppen, så det lover godt!

Billederne er fra Langrendslandsholdet og Sara Hjalagers Instagram opslag.

Du kan se resultaterne her 

Vasaloppet 2020
Er nu en saga blot, 544 danskere stod på startlisten og 345 gennemførte, det fortæller med al tydelighed, hvor vanskelige forhold det var, at Vasaloppet blev afviklet under. Til lykke til dem der genemførte, til dem der ikke nåede målet i Mora, det var godt kæmpet, så længe krafterne rakte. Det er ikke for ingen ting at Vasaloppet bliver kaldt en svensk mandomsprøve, undskyld damer, men det gør den.

Har du mod på mere så kommer det næste Vasalop søndag den 7.3.2021. Tilmeldingen gennem Danmarks Skiforbund og runraces åbner medio april 2020

Kommende events

Alpin DM 12.-15. marts 2020

Freestyleski og Snowboard  DM 3.-12. april

Sociale medier

Like os på Facebook og følg os på Instagram

Facebook Instagram

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Klubmailen

Har du indlæg til Klubmailen bedes du sende det til klub@skiforbund.dk

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite