Öppna nyhetsbrevet i en browser.

Vi fyller 30 år om....

Days
Hours
Minutes
Seconds

April 2020

Hurra hurra hurra. GRATTIS Drömmarnas hus, på 30årsdagen den 1 April.

Dessvärre blir det inget kalas....den 1 april. Vi kommer att återkomma med en dag längre fram att fira på. För fira det ska vi ju såklart!

Det är en svår tid nu, som påverkar oss alla i hög grad. Det mesta ställs in, eller skjuts till en obestämd framtid. Stora arrangemang som InnoCarnival Skåne och Scenfesten, där vi skulle ha deltagit... Men också våra egna verksamheter som t.ex Barnens Skulpturpark på Artist Talk i Lund ställs in.

Kurser, workshops och andra verksamheter tillsammans med grundskolor och fritids, är fortfarande igång, men med ett visst frånfall.

Vi ser såklart framåt och jobbar hårt på plan B, C, D och E.

/Red

NOSTALGITRIPP: Inför 25-årsdagen gjordes denna film, som innehåller ett urval av verksamheter genom åren.
youtube.com/user/drommarnashus hittar du många nya och gamla klipp.

På Väg

Mars månad för På Väg blev tyvärr en tråkig månad. Som så mycket annat, ställdes våra regionala träffar med många åk 8 in. Vi är många i teamet som reser kors och tvärs över regionen och riskerade annars att sprida coronaviruset ytterligare.

Inställd final IC- Skåne- 15- 16 april

I Samband med att folkhälsomyndigheten höjde risken för smittspridning till mycket hög och mötesrestriktioner infördes, ställdes årets Innocarnival in. Mycket tråkigt men förståeligt, eftersom flera tusen elever från Skånes alla hörn var planerade att mötas. Vi får glädjas med att innovationerna finns kvar och kunskapen samt erfarenheten hos eleverna har börjat gro inför framtida innovationer.

Malmö Scenfest 28 mars inställt

Malmö Scenfest meddelar på sin hemsida att det kan förekomma kulturaktörer, som ändå genomför sitt gratisarrangemang. Drömmarnas hus kommer dock inte att göra det.
            Eventuella arrangemang presenteras HÄR.

VAD ÄR CAFÉKVÄLL? Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet www.drommarnashus.se/cafe

Påskolov för fritids 6-10 år FULLBOKAT

Påskharen har tappat bort sina glimrande vårstenar och vi behöver hjälpa honom att att hitta dem! Vad händer annars med våren?

Tillsammans tar vi upp spåret efter de försvunna stenarna. Gåtor och mysterier utmanar oss längs vägen.... och vem är det som smyger där borta?

7 & 8 april. 60 min. Kl: 10 och 13

Fritids ålder 6-10 år  max 25 barn.

Guidad visning i Barnens Skulptur-park. Vi visar och berättar om de tre första skulpturerna i Barnens Skulpturpark.

Visningen tar ca: 30 minuter och vi kan också ta emot enstaka vuxna privatpersoner, utan att de behöver anmäla sig.

7 & 8 april. 30 min. Kl: 11.30 och 12.15
9 april. 30 min. Kl: 10.30

Fritids ålder 6-10 år max 25 barn.

Skulpturerna presenteras

Konstnärerna och barnen är just nu inne i en väldigt spännande tid, nu går man in i slutspurten inför slutpresentationerna av de blivande skulpturerna som sker den 6 april.

Efter den 6 april börjar en ny fas i projektet då produktionen av skulp-turerna tar vid. Men mer om detta i kommande nyhetsbrev. Våra barn, konstnärer och övrig personal i projektet har också varit på ett besök på Skissernas museum i Lund, ett fantastiskt besök och möte för alla deltagande. Vi har också nu fått besked på om allt går som det ska så kommer skulpturen Fågelkärleken att åter installeras torsdagen den 26 mars, vilket vi håller alla tummar för!

Bjud in - vernissage

6 april slås dörrarna upp på Osby konsthall för vernissage, utställningen Bjud In. Elever från Osby kommun i åldrarna 4–16 år genomfört ett Skapande skolarbete tillsammans med oss på Drömmarnas Hus. 

Arbetet har startat på elevernas egen skola eller förskola och avslutas på konsthallen i Osby, i en härlig gigantisk utställning.

Eleverna har skapat över tusen olika inbjudningar, inbjudningar som lockar till nyfikenhet och nya möten. Syftet med utställningen och arbetet är att locka till möten med andra och lära känna nya människor genom konst och skapande.

Utställningen kan beskådas fram till den 9 maj. Osby bibliotek

I Form - turné i Skåne

Under månaden har vi varit aktiva med I Form. Vi har vid olika tillfällen träffat en klass åt gången runt om i regionen. En workshop med färg form.

Trots att klasserna ofta varit decimerade har en kreativ och god stämning skapats och vi har fått bevittna framväxande familjer, fantasi familjer och Coronavirus i fri form och färg.

Kreativ ekonomi

Ett nytt samarbete mellan Swedbank och Drömmarnas Hus har inletts. Projektet heter Kreativ ekonomi och syftar till att stötta unga vuxna och familjer i ekonomiska frågeställningar.

Det kan vara skönt att ställa frågor kring ekonomin i en lugn och trygg miljö som inte känns främmande. Vi kommer att arrangera några träffar för ungdomar och några för familjer. Dessutom kommer Swedbank att vara med på kreativa workshops för barn under arrangemangen på Bästa sommaren.

I vår första träff, kom Farah och Robiel med massor av bra och inspirerande tips kring sparande och framtidsplaner. Mycket uppskattat.

Rapport från grupperna

Dansgruppen avslutade denna vecka med dansuppvisning för föräldrar och fritidsgrupperna uppträdde stolt för varandra. Det hela rundades av med
saft och bullar såklart.


Cirkusgrupperna och Unga ensemblen fortsätter att träna ett tag till mot härliga utmaningar och fina målpunkter.

Vår verksamhet på Rosengårdsskolan i samarbete med MKB rullar på och även om det även där är färre barn så är det viktigt att det finns en kontinuitet och att barnen möter våra pedagoger där de får skapa, fantiserar och även vara igång med hela kroppen med oss och träna cirkus.

Vi ser fram emot nästa termin och nya härliga skapelser.

Vi ser tillbaka på 2019

Så kom då vår årsberättelse från tryckeriet. Jo, vi trycker faktiskt en liten upplaga varje år till våra finansiärer, politiker, samarbetspartners, studiebesök, skolor vi besöker och till några andra också. Det är en speciell känsla, att bläddra i en trycksak.

Men visste du att vi också laddar upp våra trycksaker till Issuu? Där kan du bläddra i årsrapporten, nästan som "på riktigt" och få en bra sammanfattning av vårt arbete 2019.

Testa gärna. Klicka på bilden nedan och välj fullscreen.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen