view_in_browser
Kei nieuwsbrief

Pas 1 september weer open? Of eerder?

In de persconferentie van woensdagavond werd aangekondigd dat binnensporten als laatste worden toegestaan op de tijdlijn van versoepeling. Samen met o.a. contact sporten, sauna's en sekswerkers. Dat zou betekenen dat we pas op 1 september weer de deuren mogen openen. Wij vinden dit een opmerkelijk besluit en verwachten dat we alsnog (met restricties) eerder open kunnen. Hieronder leggen we uit waarom.

Protocol veilig sporten voor de klimsport

Vorige maand is er door de Nederlandse klim- en boulderhallen hard gewerkt aan een protocol waarmee op 20 mei de deuren misschien geopend konden worden. In dat protocol zijn opgenomen: Maximum aantal bezoekers, gesloten horeca, reserveren voordat je kunt boulderen, maximum tijdsduur van je bouldersessie, niet douchen in de hal, op 1,5 meter afstand klimmen, etc.
Wij hadden er rekening mee gehouden dat 20 mei niet haalbaar zou zijn. Maar wij zijn van mening dat boulderen volgens dit protocol veiliger is dan shoppen bij de bouwmarkt of op een volle camping staan, wat vanaf 1 juli weer mogelijk is.

Lees hier meer over het protocol
Wel horeca en bios, maar niet boulderen?

Gelukkig zijn we niet de enige die vraagtekens zetten bij het besluit van de overheid. Gisteren zijn er al kamervragen gesteld waarom er op school straks wel in de gymzaal gesport mag worden, maar een paar uur later niet (met minder mensen) op een klimwand. Op nu.nl is, naar aanleiding van een gezamenlijk verstuurd persbericht van de klimbranche en de klimbond NKBV, te lezen dat de sportbonden van de binnensporten teleurgesteld zijn in het beleid van het kabinet. Daarnaast lijken de meeste klim- en boulderhallen in Europa deze of volgende maand weer open te gaan en wijkt het Nederlandse beleid hier dus fors vanaf.

Lees hier het artikel op nu.nl
Eerder open voor jeugd? Buitentrainingen Keiklub zijn deze week gestart

In het bovenstaande artikel op nu.nl is ook te lezen dat het NOC*NSF zich inzet om binnensporten al voor 1 september toe te laten voor de jeugd. Vanaf vorige week is het toegestaan voor jeugd om in teamverband buiten te sporten. Wij zijn sinds deze week gestart met het geven van buiten training aan onze Keiklub leden. Het zou mooi zijn als deze jonge boulderaars weer mogen boulderen als ze straks ook weer naar school gaan. 

Info buitentraining Keiklub
Je abonnement door laten lopen als support

Door het besluit van de regering is het stress-level bij ons en de andere klim- en boulderhallen flink gestegen. Niemand had verwacht dat we zo lang dicht zouden moeten blijven. Een nieuw steunpakket vanuit de regering wordt nu essentieel voor het voortbestaan van de hallen. 

Wij zijn ontzettend blij dat een deel van de abonnementhouders hun abonnement als support door laat lopen. Maar we begrijpen ook als de grens van je support is bereikt. Tot nu toe zijn er ongeveer evenveel mensen die stoppen met supporten als mensen die de bevriezing ongedaan maken en ons alsnog op deze manier steunen! Hieronder lees je hoe je alsnog kunt supporten of bevriezen.

Wil je ons supporten met je abonnement

De incasso's voor mei zijn al verwerkt. Je kunt alsnog handmatig je abonnementskosten voor deze maand overmaken, dan zorgen wij dat je abonnement weer gaat lopen. Stuur ook even een mail naar info@keiboulderhal.nl ter bevestiging.

Wil je stoppen met supporten

Eind mei wordt er geincasseerd voor juni. Je kunt deze transactie handmatig terughalen via internetbankieren. Stuur ons dan wel een mailtje ter bevestiging, dan weten we waarom de incasso niet is gelukt en bevriezen je abonnement alsnog.

Tot slot

We blijven ons met de andere klim- en boulderhallen de aankomende tijd inzetten voor een veilige gefaseerde opening vóór 1 september. We gaan jullie ook vragen hier een bijdrage aan te leveren via social media. Jullie horen van ons!
#klaarvoorklimmen #ikwilboulderen

Kei Boulderhal

Soesterweg 314, 
3812 BH, Amersfoort
www.keiboulderhal.nl


facebook instagram youtube

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven deze te willen ontvangen.

Afmelden
MailerLite