Senaste nytt från Bona folkhögskola

Nu har vi gjort det igen. Väckt debatt, alltså. I januari publicerade Dagens Samhälle en debattartikel från oss, och nyligen gjorde ETC samma sak. Läs mer om det nedan.

Det är inte så vanligt att en folkhögskola debatterar så här. Men vi är ju inte vanliga. Vi vill hellre förändra världen och kämpa emot orättvisor och beslut som drabbar våra deltagare.

Digitalisering är något som vissa verkar kämpa emot, men så tänker inte vi. Vi provar oss fram för att hitta det som passar oss, och lär oss en hel del på vägen. Läs mer om det i vår intervju med Hannes.

Till sist vill jag önska dig en skön och avslappnande sommar. Eller vill du hellre ha en intensiv och äventyrlig sommar? Då önskar jag dig det istället!  

Anneli Dahlqvist, rektor
anneli@bona.nu

Varför skulle man vilja lägga ner ett stöd som hjälper arbetslösa att börja studera? Det undrar vi i en debattartikel i ETC, och frågar oss om det har med kommunerna att göra. De har nämligen inte involverat folkhögskolor så mycket som lagen kräver.

Läs debattartikeln
Gudrun på besök

– Det är lätt att tycka massa saker. Men det är i själva upplevelsen som vi verkligen förstår tekniken. När du eller deltagarna provar så hittar du både brister och möjligheter, och får idéer om hur det kan användas för undervisningen – eller inte, säger vår lärare Hannes Runheim.

Läs mer

Kvinnokursen åker till Stockholm och vi släpper ut fjärilen som växt upp hos oss. Mer på Instagram.

Känner du någon som skulle vilja läsa våra utskick? Skicka dem till bona.nu/signalen eller använd delningsknapparna längre ner.

Bonasignalen ges ut av Bona folkhögskola, en ekonomisk förening i Motala utan vinstintresse. Bona arbetar för en bättre värld varje dag, utifrån radikala idéer från vänster.

Facebook Twitter Instagram

Bona folkhögskola

Svarta gatan 1, Motala
0141 – 20 95 80
info@bona.nu
www.bona.nu

SHARE TWEET FORWARD

Du får det här eftersom du prenumererat på Bonasignalen, eller för att du varit i kontakt med oss. Vill du inte få fler utskick?

Avsluta prenumerationen