Happy Dating Nyhetsbrev December 2018

Föreställ dig en liten tjej som växer upp i en familj där man inte pratar om känslor. Om hon någon gång skulle försöka sig på att berätta om något som hon är rädd för eller mår dåligt av för sin mamma blir mamma så orolig att flickans egna bekymmer aldrig känns viktiga nog att göra mamma ledsen för. Pappa vet inte mycket om känslor alls. Han må vara snäll och mena väl men det går inte att komma till honom och prata om jobbiga saker heller.

Så den lilla flickan håller stormarna i sin inre värld hemliga och fokuserar på att göra sånt som mamma och pappa förstår och blir glada av istället. Till exempel ta hand om lillebror som är betydligt mer stökig än hon själv, se till att göra bra ifrån sig i skolan (pappa ääälskar när man gör bra ifrån sig i skolan) och klara sig själv. Inte vara så himla besvärlig med alla sina krångliga känslor och frågor och problem.

Relationen mellan mamma och pappa ser märklig ut för den lilla flickan. De bråkar sällan men någon kärlek uttrycks inte heller. De diskuterar nyheter eller praktiska saker med varandra men kramas inte och är sällan särskilt glada. "Det är kanske så det är att vara vuxen och ihop med någon" tänker den lilla flickan, även om hon bär på en stark längtan efter något helt annat...

Den lilla flickan växer och ju äldre hon blir desto fler saker hittar hon som kan göra mamma och pappa glada. Hon lär sig att spela piano och dansa balett, tar studenten med toppbetyg, läser på högskolan och får ett bra jobb. Allt det här är saker som mamma och pappa kan förstå, som hon därför har lärt sig är viktigt att göra för att bli älskad.

Men den lilla flickan hade från början helt andra drömmar. Hon längtade efter att bli stor så hon kunde får göra precis vad hon ville av all sin längtan, glädje och energi. Hon drömde om att se världen och förändra världen. Hon fantiserade om att skapa saker, följa sin glädje och göra skillnad för människor på riktigt. Men hon drömde definitivt inte om att sitta på ett kontor 10 timmar varje dag bara för att hjälpa nån bolagschef att tjäna ännu mer pengar och sen gå hem till en tom lägenhet med hämtmat. Det var inte vad hon såg framför sig när hon låg på gräsmattan bakom huset och tittade på molnen på himlen och fantiserade om sin framtid...

Ändå var det precis så det blev. För någonstans på vägen slutade den lilla flickan drömma. Sådana saker var inget mamma och pappa uppmuntrade, de sa att hon hade för livlig fantasi och kallade henne tramsig när hon pratade om sina drömmar. Eller så lyssnade de bara inte, de tyckte väl att det fanns så mycket annat som var viktigare än den lilla flickans drömmar.

Så hon slutade drömma. Och hon slutade känna. Man måste nämligen göra det, sluta känna, när man stänger av sina drömmar. Det gör ont att överge sina drömmar, så enda chansen att stå ut är att sluta känna. Bara då orkar man med att följa strömmen och märker inte så noga om man råkar läsa fel högskoleutbildning, hamnar på en dysfunktionell arbetsplats eller dejtar någon som inte är så snäll eller spännande.

Om hon fortfarande hade kunnat känna efter hade hennes magkänsla skrikit åt henne att springa åt andra hållet så högt att hon inte haft en chans att missa det. Men små flickor som slutat drömma och slutat känna växer upp till stora flickor som gör vad som förväntas av dem. Hur det känns är inte så noga

Förblindade av duktighetsdimman försöker dessa stora flickor sedan gå på dejt, för även om hjärtat för säkerhets skull är inlåst bakom skyddande pansar (det är för läskigt att visa det och för smärtsamt att få sprickor i det, så det blir tryggast så) kommer det ofta envisa rop om kärlek där inifrån. Eller så är "gifta sig och bilda familj" också bara en sån där sak som man borde göra... Men oftast är det hjärtat som ropar. Så den stora flickan dejtar.

Många stora flickor går på dejt efter dejt efter dejt efter dejt utan att något särskilt någonsin händer. Det uppstår ingen gnista, ingen hon vill ha väljer henne och hon kan inte förstå varför. Men egentligen är det inte märkligt alls. För att gnista ska kunna uppstå och någon ska kunna välja att vara med henne behöver hjärtat vara fritt från pansar. Det är bara då hjärtan är fria att älska och bli älskade tillbaka.

För små och stora flickor som låst in sitt hjärta för att slippa känna jobbiga saker, och istället övertänker och presterar sig fram genom livet, finns tyvärr inte så stora möjligheter till kärlek. Deras hjärtan är inte tillgängliga. Längtan bultar evig, stark och stor därinne men rädslan för att ge det ömtåliga hjärtat blåmärken är större. Då blir det för riskfyllt att känna vissa saker, och att visa sitt ömtåliga hjärta för någon blir uteslutet. När rädslan får styra blir dejterna inte så djupa, sanna, känslosamma och lekfulla som de annars skulle kunna vara. 

Men det skulle kunna vara helt annorlunda. När som helst är det möjligt att lära sig att känna och drömma igen! När som helst! För det är inget som är fel. Det var bara ingen som förklarade hur sånt här egentligen funkar, så den lilla flickan drog egna slutsatser om vad som gör henne älskvärd. De kanske var sanna då, men de funkar inte alls när hon ska vuxen-dejta.

Därför har hon försökt navigera i dejtingdjungeln utifrån en gammal karta som inte stämmer med verkligheten längre. Då är det inte så konstigt att det blir tokigt, eller hur?

Men tänk vad som vore möjligt om någon gav henne en karta som faktiskt stämmer med verkligheten. Och en kompass! Vad skulle vara möjligt då?

Linnea

ÄR DU REDO FÖR COACHING?

Känner du igen dig i berättelsen om den lilla flickan? Var du också en liten flicka (eller pojke) som behövde stänga av delar av dig själv för att passa in i din familj? Det är så det fungerar att vara barn, och oavsett om din familj var uttalat dysfunktionell eller tom destruktiv, eller om ni bara inte pratade med varandra om känslor, påverkade det dig.

Den vanligaste anledningen till singlars dejtingproblem är avsaknaden av de egenskaper man behövde "montera ner" inom sig själv för att passa in i sin uppväxtmiljö. Men du kan utveckla dessa sidor hos dig själv nu. Du behöver dem för att ha ett fungerande kärleksliv!

Du behöver bland annat kunna uttrycka genuin sårbarhet, visa när du är intresserad, ge och ta emot komplimanger, känna efter vad som är sant för dig och sätta gränser när något inte känns bra.

För många var det här saker som det inte fanns utrymme för under uppväxten. Då lärde vi oss (felaktigt) att om vi vill bli älskade måste vi till varje pris undvika dessa beteenden. Men nu är det precis tvärtom! Du
 är inte längre ett barn och personen du dejtar är inte din förälder. Allt är förändrat - utom ditt beteende.

När du blir coachad av mig uppdaterar vi rent praktiskt ditt beteende så det matchar dina nya vuxna omständigheter. Du kommer få syn på hur din uppväxt format dig och avveckla de beteenden som inte längre gynnar dig och istället få prova att göra saker på nya sätt! Det kommer kännas ovant, svårt och läskigt ibland (men jag är rätt säker på att ditt dejtande redan känns ganska ovant, svårt och läskigt, så på den punkten är det ju ingen skillnad) och för att det inte ska bli för läskigt delas varje övning upp i små små steg så du blir utmanad men inte överväldigad.

Vill du ha min hjälp finns jag här, redo att hjälpa dig att en gång för alla bryta gamla dysfunktionella mönster och ersätta dem med nya. Allt du behöver veta står här och jag rekommenderar varmt att du läser igenom informationen på sidan och ser om du känner igen dig. 

Gör du det, och känner i magen att coaching är en viktig sak att göra för dig själv för att en gång för alla lösa dina problem, då mailar du mig och berättar kort om dig själv och din situation och sen bokar vi in en tid. 
Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig, det är bara att svara på det här mailet.

ALLT DU VILL VETA OM COACHINGEN STÅR HÄR!

Här kan du läsa en intervju i DN med en av mina tidigare klienter.

Tips! Vill du få ut så mycket som möjligt av coachingen är det smart att läsa min e-bok innan vi börjar! Det står massor i den som vi då slipper gå igenom under sessionerna. Istället kan vi börja coacha direkt på en högre nivå = du får mer resultat!

NÄRVAROPODDEN

När Bengt som driver Närvaropodden mailade mig och frågade om jag ville vara gäst föll jag direkt för poddens undertitel "stoppa tankarnas terrorism".

Aldrig har jag hört en mer klockren beskrivning för vad det innebär att sitta fast i sitt huvud och vara slav under sina egna tankar.

Bengt och jag satte oss en förmiddag för ett par veckor sedan och samtalade om tankar, känslor, frihet, flirt, dejtande och livskvalitet. Bengt från det lite mer inkännande mindfulnessperspektivet att "det handlar om att sluta göra och landa i ett varande" och jag från det mer praktiska perspektivet att det förvisso stämmer men att sådana instruktioner inte säger något alls för den som sitter fast i sina tankar och prestationer.

Samtalet går nu att lyssna på i senaste avsnittet. Vill du veta vad du rent praktiskt behöver göra för att sluta övertänka och istället bli mer närvarande, inkännande, flirtig, sensuell och emotionell, och vad det kommer göra för ditt dejtande? Lyssna på podden!

LYSSNA HÄR!

NYTT PÅ BLOGGEN!

KÄNNER DU IGEN DIG? LÄS HELA BLOGINLÄGGET HÄR!

E-BOK: DEJTING BÖRJAR MED DIG!

Efter att ha coachat över 1000 singlar insåg jag att vissa problem ständigt återkom hos väldigt många. Tre av dessa problem (anpassning, dejtingpanik och övertänkande) utgör grunden för Dejting börjar med dig!

E-boken ger dig full förståelse för varför just du kämpar med dejtandet, och konkreta praktiska verktyg för att göra något åt det. Boken är en utmärkt förberedelse för dig som i framtiden vill bli coachad och en bra sammanfattning för dig som redan blivit coachad. 

Eftersom det är en e-bok landar den i din inbox på några sekunder så du kan börja läsa direkt!

KÖP BOKEN HÄR!
Instagram Facebook Website

HAPPY DATING INTERNATIONAL AB 2018

Copyright © All rights reserved
www.happydating.se

SHARE FORWARD
MailerLite