Nieuwsbrief GlobalRize januari 2018

Marten Visser in Ethiopië

De helft van de mensen die GlobalRize bereikt, woont in Afrika. Daarom ging Marten Visser afgelopen december naar Ethiopië. In deze video vertelt hij daarover.

Dagelijkse bemoediging via Messenger

Gebruikers van Messenger (de chatdienst van Facebook) kunnen zich inschrijven voor het ontvangen van dagelijkse bijbelteksten, artikelen of meditaties. Deze functie gebruiken we nu een aantal maanden en blijkt een succes. Al 8000 mensen hebben zich aangemeld en dagelijks komen hier nieuwe gebruikers bij!

Voor sommigen is dit de enige manier om dagelijks het Woord te ontvangen. Een meneer uit India gebruikt de berichten om te preken in zijn kerk.

Daarnaast worden er nog steeds veel gesprekken gevoerd via Messenger. Kunt u redelijk Engels en bent u een paar uur per week beschikbaar, meldt u dan aan voor het chatteam. We kunnen uw hulp goed gebruiken!

Bekijk vacature

Read Scripture - De Bijbel door

In de vorige nieuwsbrief vertelden we over de nieuwe cursusreeks ‘Read Scripture’. De Nederlandse versie van de eerste cursus in deze reeks staat nu ook online! De cursus ‘De Bijbel door - deel 1’ behandelt 15 Bijbelboeken aan de hand van video’s gemaakt door The Bible Project. 

In het Nederlands wordt deze cursus ook begeleid door mentoren. Omdat de cursus dieper gaat dan de Bijbelbasiscursus, is goede (theologische) kennis bij de mentoren gewenst. Interesse om mentor te worden? Vul dan het sollicitatieformulier in.

Bekijk cursus
Sollicitatieformulier

Vijf jaar GlobalRize

Op 26 februari 2019 is het vijf jaar geleden dat GlobalRize officieel een stichting werd. Om dit jubileum te vieren organiseren we een Bijbelleesmarathon in het kerkgebouw van Luctor et Emergo Oldebroek.

Van 26 februari 12:00 tot 27 februari 12:00 zullen onze medewerkers het hele Nieuwe Testament lezen. Deze marathon wordt live uitgezonden op Facebook en onze website. Tijdens de marathon is er vrije inloop met eten en drinken en ruimte voor ontmoeting!

De officiële jubileumviering willen we houden op 2 maart 2019. Marcel Zimmer begeleidt ons bij de samenzang. Zet het in uw agenda. We hopen veel mensen te ontmoeten!

Bekijk jubileumpagina

Een greep uit het bereik van december 2018:

  • Biblword Instagram (Engels): 34.205 volgers
  • Bybelwoord Instagram (Afrikaans): 2.887 volgers (+2,6%)
  • She Rises Facebook (Engels): 8.639.624 unieke weergaven
  • Messenger gesprekken Biblbani (Bengaals): 52

Wilt u met ons danken

  • voor het nog steeds groeiende bereik van pagina’s als She Rises en de Arabische Facebookpagina?
  • voor de behaalde mijlpaal van 3,5 miljoen likes op Biblword?

Wilt u met ons bidden

  • Er zijn veel wijzigingen geweest binnen het team van She Rises en is er dringend behoefte aan nieuwe medewerkers. Bid dat God vrouwen zal inspireren om zich voor dit mooie project in te zetten!
  • Bij GlobalRize werken ook mensen die op een bepaald moment zijn vastgelopen en nu een kans krijgen om werkervaring op te doen. Bid dat zij hun talenten mogen ontwikkelen en ons helpen met de verspreiding van het evangelie.

Steun ons!

Wilt u ons werk financieel ondersteunen? U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken.

Doneer via iDeal

GlobalRize.nl

Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.nl
(0525) 79 50 02