Denk eens aan een rare, vervelende, pijnlijke, vrolijke of liefdevolle relatie. Misschien aan het eerste contact met je geliefde, die tedere aanraking, dat lange oogcontact met die vrolijke ogen, dat nare, confronterende gesprek op je werk, die enorme ruzie of misschien wel het verlies van een dierbare.
bekijk in browser


Noot: de e-mail kan niet goed leesbaar zijn door je instellingen in je mailprogramma. Klik op bekijk in browser voor een volledige weergave.

Als een vriend(in) of relatie deze e-mail naar je heeft doorgestuurd en je wilt je eigen inspiratiemails, schrijf je dan hier in – het is vrij toegankelijk.

Er wordt zeer zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Lees hier het Privacybeleid. Je kan je uitschrijven door onderaan de mail op 'afmelden' te klikken.

Een bijdrage leveren aan mensen om vrijer, rustiger, krachtiger te zijn, te helpen bij het vinden van betekenis om vervolgens diepe voldoening te ervaren in wat je doet, is een van de pijlers waar KoopenBakker op staat. Zo nu en dan ontvang je via deze mail informatie met als doel je te inspireren en je af en toe een nieuw perspectief te geven. Als je vorige edities hebt gemist of je wilt een oude inspiratiemail opzoeken dan kun je terecht in het archief

Hi ,

Ontmoetingen en relaties
Denk eens aan een rare, vervelende, vrolijke of liefdevolle relatie of ontmoeting. Misschien aan het eerste contact met je geliefde, die tedere aanraking van enkele maanden geleden, dat lange oogcontact met die vrolijke ogen, dat nare, confronterende gesprek op je werk, die enorme ruzie of misschien wel het verlies van een dierbare. 

Hoe?
Welke gedachten en emoties riepen die op? Wat voelde je in je lichaam? Hoe was de ander en hoe las je hem of haar? Begreep je hem of haar? Waar was je met je gedachten in het contact? Hoe reageerde je? En hoe was het proces na zo'n ontmoeting en/of relatie?

Perspectief
Ik schreef de afgelopen periode artikelen – over contact, hechten, intimiteit, afscheid, rouwen, en zingeving – voor mijn site om ontmoetingen en relaties in perspectief te plaatsen. In zo'n contact ligt informatie opgesloten waar je ontzettend veel van kan leren. Met o.a. gedichten van Virginia Satir, David Whyte, William Merwin en Hafez.

Nieuwe workshops en trainingen
Ervaren, inzichten opdoen en oefenen is het credo in workshops en trainingen. Als je eenmaal iets nieuws gevoeld hebt dan wil je vaak niet meer anders. Op 8 en 20 juni staat de kennismakingsworkshops 'Je verborgen potentieel' op het programma (met een variant in de buitenlucht). Daarnaast is er een training 'Dienend leiderschap – een verdieping' en bij ontmoetingen en relaties hoort de nieuwe tweedaagse-training: Communicatie-strategie – naar de essentie in september. Wil je zelfonderzoek doen, probeer dan kosteloos eens de eerste stappen van de online leiderschapstraining

Ti auguro tanta ispirazione.

Profielfoto van Norbert Koopen
Hartelijke groet,
Norbert

0. OVERZICHT – 6 STAPPEN IN RELATIES OF TRANSITIES 
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Hoe verhoud jij je in een ontmoeting, relatie of transitie? Hoe bewust ben jij van je gedrag en je vluchtpatronen? Welke – dreigende – pijn en angsten spelen bij jou?

1. CONTACT – HET BEGIN
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Hoe maak jij contact? Welke gedachten, lichamelijke sensaties en emoties spelen er dan in mooie en lastige contacten? En wat heb je te leren? 

2. HECHTEN – HET CONTACT VERSTEVIGEN
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Hoe hecht jij je in een ontmoeting, met een persoon, met een groep of met een doel? Hoe bekwaam ben je in het begrijpen van anderen? En wat kan je daarin leren?

3. INTIMITEIT – EEN DIEPGAANDE ONTMOETING
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Wat is intimiteit? Hoe speelt dat in je leven? Hoe vaak speelt er intimiteit in je ontmoetingen? Wat is daarin belangrijk? En wat houdt je tegen om kwetsbaarheden te delen?

4. AFSCHEID – OVER LOSLATEN
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Hoe neem jij afscheid? Doe je dat aandachtig? Wat vindt je lastig in afscheid nemen? En welke les zit er in een aandachtig afscheid?

5. ROUWEN – OVER LIEFDE, GEMIS EN VERLIES
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Wat is niet genomen rouw en wat zijn de consequenties? Hoe speelt rouw in je leven? Welke gevolgen heeft rouw voor je geest en lichaam? Wat helpt in het rouwproces?

6. ZINGEVING – OVER BETEKENIS VINDEN
KOOPENBAKKER – LEEROMGEVING

Hoe vinden we betekenis in het leven? Hoe vind jij betekenis? Hoe is zingeving verbonden met transformatie, persoonlijk en dienend leiderschap? Waarom is zingeving zo belangrijk? 

KOMENDE ACTIVITEITEN KOOPENBAKKER

Maak kosteloos kennis met het online leiderschapsprogramma van KoopenBakker.
Leiderschapsprogramma
Online

Maak kosteloos kennis


“Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad."

Je verborgen potentieel zichtbaar maken. Hoe doe je dat? Een kennismakingsworkshop!
Je verborgen potentieel
Kennismakingsworkshop

Dinsdag 8 juni – 18.00 – 21.30

“De openheid, de kwetsbaarheid en het respect voor elkaar in de groep van 'vreemden' was erg mooi. Kortom erg leerzame avond.”

Je verborgen potentieel zichtbaar maken. Hoe doe je dat? Een kennismakingsworkshop in de vorm van een hike.
Je verborgen potentieel
Hike

Zaterdag 20 juni – 10.00 – 13.30


"De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen."

Een training dienend leiderschap. Hoe dien je jezelf en de ander? Wat helpt en wat zorgt bij jou voor obstakels?
Dienend leiderschap
Training

Dinsdag 30 juni – 10.00 – 13.30

"Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng."

KLIK OP ONDERSTAANDE TAGS VOOR MEER INSPIRATIE

Meer inspiratie? Klik de tags en vind blogs, video's, boeken, films en documentaires.

afscheidangstauthentiekavontuur    beweging – boekcoachingconflict    creativiteitdocumentairedood    expeditiefilmfilosofischgezondheid    krachtkwetsbaarheidleiderschap    liefdemaskermeditatie muziek    natuurpijnreizenschoonheidserie spiritueelstilteteamsveranderingverdrietverliesvideo – wandelenwoede 

Facebook Facebook Twitter Twitter Forward Forward
KoopenBakker Coaching & Training

Thierensweg 23
1411 EW NAARDEN
+31 (0)35 203 19 21
info@koopenbakker.nl

KvK-nummer: 71135405
Btw-nummer: NL185869518B02

Misschien vind je het te veel of niet boeiend. Meld je dan hieronder af.

Afmelden