Blokláncra vésett szerelmi üzenet örök. Nézd meg a böngészőben

„A Bitcoin csak egy hatalmas összeesküvés arra, hogy általa  közgazdaságtanról, pénzügyekről, politikáról és számítógépekről tanulhass.”  ~ Leo Weese

A piac alakulása

A múlt héten végre tapasztalhattunk egy kis árfolyam-emelkedést, és pénteken a kriptopiac mindössze néhány óra leforgása alatt 11 milliárd dolláros növekedést könyvelhetett el. A Bitcoin 3600 dollár fölé kúszott, de a legnagyobb emelkedés a Litecoin árfolyamában következett be. A Litecoin Alapítvány a Beam-mel lép szövetségre a MimbleWimble protokoll bevezetése céljából. A partnerség hírének hatására a Litecoin árfolyama lenyűgöző, 30%-os emelkedést produkált, és ezzel elfoglalta a negyedik helyet a legnagyobb kriptovaluták sorában.

Hamarosan itt van a Valentin-nap! Tudtad, hogy a blokkláncokat és a kriptovalutákat akár a szerelem kifejezésére is lehet használni? Az Ethereum decentralizált alkalmazásával (dApp), a Proof of Love-val egy szerelmes üzenetet írhatunk az Ethereum blokkláncra, amely örökre ott is marad. A Proof of Love dAppot a MetaMask tárcán elhelyezett csekély összeg, mindössze 0,002 ETH (0,24 dollár) fejében használhatod, és az alkalmazás máris beírja az üzeneted egy okosszerződésbe. A szerelmes üzenetre való hivatkozásul a tranzakció-azonosító rákerül egy nyomtatható szívalakra, sőt, még egy útmutatót is kapsz, amelynek segítségével szív alakú origamit hajtogathatsz belőle, hogy aztán átadd a kedvesednek.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Melyik évben várható az utolsó Bitcoin kibányászása?

  1. 2140
  2. 2050
  3. 3100

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei
Az argentinok Bitcoinban is fizethetnek a tömegközlekedésért

Argentínában a tömegközlekedést érintés nélküli, feltölthető nemzeti kártyával lehet használni. Ezeket a kártyákat már 7 millió ember alkalmazza, 37 városban. A kártyatulajdonosok mostantól akár Bitcoinban is fizethetik a tömegközlekedési díjat. A Bitcoin integrációja az utazási kártyák kibocsátásával foglalkozó Alto Viaje, és egy fintech start-up vállalat, a Bitex együttműködésének eredménye. Az együttműködés fő célja, hogy az emberek szélesebb körben is hozzáférhessenek a Bitcoin korszakalkotó technológiájához. Argentína jelenleg pénzügyi válságot él át, magas az inflációs ráta, ami arra ösztönzi a lakosságot, hogy a megtakarításaikat Bitcoinban tartsák. Az utazási kártya Bitcoinnal történő kibővítése a tovább fogja gyorsítani a kriptovaluták elfogadását Argentínában.  

Az Abra tárcával részvényekbe is fektethetünk

Egy amerikai kriptotőzsde, az Abra, lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy hagyományos részvények, áruk és tőzsdeindexek részeit (fraction) Bitcoinért vásárolják meg. Az Abra az első olyan „mindent egyben kínáló” tárca a világon, amelynek beépített tőzsdéjén az ügyfelek 30 különböző kriptovalutát akár 50 különböző fiat valutára válthatnak át. Az alkalmazás ezen kívül népszerű amerikai részvényeket is kínál, pl. a Facebook, Amazon, Apple, Google részvényeit, illetve olyan árucikkeket is, mint például az arany, az ún. Crypto Collaterised Contract (C3) szerződéseken keresztül. /A C3 működéséről „A hét kripto-kifejezése” c. részben írunk részletesen/. Az Abra alkalmazás iPhone-on és Androidos telefonokon is elérhető. A hamar csatlakozó felhasználók 2019-ben kereskedési díjak nélkül vehetik igénybe az alkalmazást 155 országban. A minimális befektetési összeg 5 dollár.A Facebook bevásárolja magát a blokkláncokba

A Facebook töretlenül halad előre a blokkláncokkal kapcsolatos ambíciói megvalósításában. Nemrég átvette a Chainspace nevű, blokkláncokkal foglalkozó start-up mögött álló kutatókat. A Chainspace-t a University College London okosszerződésekre specializálódott, brit kutatói alapították. A cég most megszűnik, miután a kutatói inkább a Facebookhoz csatlakoznak. A kriptoközösséget lázasan foglalkoztatja, hogy a Facebook min dolgozik. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint a Facebook a WhatsAppon keresztül, Indiában próbálja integrálni a saját stablecoinját. Mivel a Facebook felhasználóinak száma több mint 2 milliárdra tehető, ha a Facebook hoz létre egy új kriptovalutát, az könnyen a legszélesebb körben használt kriptovalutává válhat.

A decentralizált hitelező protokollok 2018-ban több mint 250 millió dollárt helyeztek ki

A digitális fizetőeszközök hitelezésével foglalkozó Bloqboard kiadta 2018-ra vonatkozó jelentését, melyben a négy fő hitelezési protokoll, a Compound, a Dharma, a dYdX és a MakerDAO hitelezési tevékenységét összegzi. 2018-ban a vezető négy hitelezési protokoll több mint 251 millió dollár értékben helyezett ki Ethert (ETH), DAI-t, Augurt (REP), 0x-et (ZRX) és Basic Attention Tokent (BAT). A hitelösszegek a 2017. december 31-i 6 millió dollárról 2018. december 31-re 72 millió dollárra emelkedtek, ami 1200%-os növekedést jelent. A hitelek 81,4%-át a Marker DAO tette ki, több mint 204 millió dollárral. A Celsius Network a 2018. júliusi indulása óta több mint 600 millió dollár  értékben adott kripto-fedezetű hitelt.

Újabb 11 egyetem csatlakozott a Ripple blokklánckutató programjához

Újabb 11 egyetem csatlakozott a Ripple University Blockchain Research Initiative (UBRI - Ripple Egyetemi Blokklánc-kutatási Kezdeményezés) programjához. Az UBRI először 2018-ban indult el, és ma már 29 egyetemet támogat világszerte azért, hogy blokkláncokkal kapcsolatos kutatások lendületet kapjanak. Az újonnan csatlakozott egyetemek a Szingapúri Nemzeti Egyetem, a Sao Pauló-i Egyetem, a pekingi Pénzügyi Technológia Kutatóintézet, és még nyolc amerikai egyetem. A Ripple 50 millió dollárt biztosít  az UBRI céljainak megvalósítására. A támogatásban részesülő egyetemi partnerek kutatási célokra hozzáférést kapnak a Ripple technológiájához és eszközeihez, de tananyagok fejlesztését és diákoknak szóló ösztöndíjakat is finanszírozhatnak az összegből, mindezt azzal a céllal, hogy a blokkláncokhoz és a kriptovalutákhoz kapcsolódó témák ösztönzést kapjanak.

A Bitcoin „Lightning torch” kifizetés globális méretet öltött

A múlt héten a Bitcoin-közösség a Twitteren a “Lightning torch” (Lightning fáklya) nevű Lightning Network fizetési kísérletben vett részt. A kezdeményezést a @hodlonaut nevű Twitter-felhasználó indította, aki a Lightning Network-ön alapuló tippin.me borravaló-szolgáltatást használta mikro-tranzakciók küldésére. Mindenki, aki így részesül kifizetésben, 10000 Satoshit (0,0001BTC) ad hozzá a tranzakcióhoz, amit továbbküld valaki másnak, létrehozva így az #LNTrustChaint. A Lightning torch az egész világon 183 felhasználón ment keresztül, 3,13 BTC-t felhalmozva. A torch útjáról itt látható egy videó. Amint a Lightning torch kifizetés eléri a 4,29 millió Satoshi értékű maximumot (Lightning Channel kapacitás), az összeg adományként@btcvenhez (Bitcoin Venezuela) kerül át.Heti tweet
Heti mém
A hét kripto-kifejezése

A Crypto Collaterised Contracts (C3), vagyis kriptovalutával biztosított szerződések kriptovalutákat alkalmaznak fedezetként, és a szerződés értékét az ügyfél által választott fizetőeszközhöz kötik. Például, ha 1000 dollárt szeretnél befektetni Google részvényekbe, akkor 1000 dollár értékű Bitcoint helyezel letétbe egy okosszerződés segítségével. Ha a Google részvények árfolyama emelkedik, akkor te is több Bitcoint kapsz. Ha azonban az árfolyam csökken, a Bitcoint levonják a szerződésed értékéből. A kriptovalutával biztosított okosszerződések autonóm módon működhetnek, automatikusan határozzák meg, hogy növelted vagy csökkentetted-e a vagyonod.

A kvíz megfejtése

Melyik évben várható az utolsó Bitcoin kibányászása?

A helyes válasz: A.

Az utolsó Bitcoint 2140 környékén fogják kibányászni, és ezután már nem fog új keletkezni.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Üdv:
MrCoin
hello@mrcoin.eu
+36 16 555 333
MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe