view_in_browser

Kedves ,

Ismét eltelt egy hét, ami igazán mozgalmasra sikeredett számomra. Igyekszem csak a leglényegesebb dolgokat kiemelni belőle, amiből te is tanulhatsz valami újat, ezeket itt találod listázva.

A levél többi részén fejlesztettem egy kicsit a múltkorihoz képest a könnyebb eligazodás miatt. Került bele most blog-, könyv- és kurzusajánló is, valamint egy Ninja-tipp, amit a héten fedeztem fel (újra... :D), és szerintem neked is hasznos lehet. Illetve kigyűjtöttem a csoport tagjainak szuper kérdéseit is, amikről tudom, hogy sokatokban felmerültek már, úgyhogy most ezekre is megtalálod itt a választ.

Ismét masszív levelet sikerült összehoznom, amiben igyekeztem minden lényegeset kiemelni, így a reggeli kávéd közben könnyen át tudod futni, ami érdekel. Jó szórakozást hozzá! :)

Figyelem: hogy mindent meg tudj nézni, a levél alján az "Egész levél megtekintése" gombra kell kattintanod, mert a hosszúsága miatt levágja a végét, pl. a Ninja tippet is.

Az elmúlt egy hét tartalmából...

  • Hétfőn Lupui Izával hónapot zártunk és nyitottunk a Yearpreneur kérdéseinek segítségével, ahol új nézőpontokat kaptam a havi tervezésemhez. Baromira tetszett, hogy Iza a pihenéssel is komolyan számol, konkrétan betervezi, hogy ha x perce vagy órája van a napban, akkor mivel fog feltöltődni. Így biztosan nem a telefonnyomkodásnál köt ki, hanem valami valóban relaxáló tevékenységet tud végezni. Emellett pedig nagyon jól esett végre másokkal kapcsolódni, még ha ez csak az online térben is történt meg. Szuper beszélgetőtársat kaptam a random Zoom generátor által :), akivel inspiráltuk és bátorítottuk egymást. Nagyon bezárkóztam az online eseményeket illetően az elmúlt hónapokban, úgyhogy ez most felüdülés volt. A tanulság számomra, hogy ebben is az egyensúlyt kell megtalálni.
  • A hét elejének óriási sikere volt, hogy hónapzárásnál jöttem rá, hogy megvan az első 1 millió forint bevétel a My Content Book kampányból, ami persze még közel nem fedezi a költségeket, de nagyon boldog vagyok, hogy ezt idén sokkal gyorsabban értem el, mint tavaly, köszönhetően annak, hogy a csomagokat sokkal okosabban alakítottam ki. Ennek kapcsán Tölgyessy Zsófinak vagyok rettentően hálás, aki felnyitotta a szememet, hogy ne a tipikus marketingcsomagokban gondolkodjak, amit mindenki ajánl és ami belém égett rendesen az elmúlt években, hanem abban, hogy miként tudok kosárértéket növelni úgy, hogy közben baromi nagy értéket adok át. (Tehát ne azért legyen "luxuscsomagom", hogy a többi jobban mutasson és igazából azt senki ne válassza, hanem legyen egy olyan nagy értékű csomagom, ami "még a hülyének is megéri", annyi értéket ad át, de nekem nincs benne plusz munkaórám és költségem.) Ez egy apró váltás volt a gondolkodásomban, viszont ahogy látod, milliót ért. :) Zsófival van egy közös mastermind csoportunk, ahol kaptam tőle ezt a milliót érő tanácsot. Javaslom neked is, hogy legyen egy fix mastermind csoportod, mert több szem többet lát és óriási szemfelnyitogatások lehetnek itt. :)
  • A Csodatévő Adventi Kalendáriumom meghozta az első csodát számomra. :) Lemondtam már teljesen az e heti fotózás kapcsán a stúdió legnagyobb terméről, ami igazából az álomtermem és a legjobban passzol a márkámhoz, de egyszer csak jött egy kis szikra, hogy most nézzek fel a honlapra. Engedtem ennek az intuíciónak és nem hiszed el, de éppen felszabadult egy hely a fotózás napjára, a tökéletes időpontban, amire azonnal le is csaptam. Nagyon boldog vagyok, és már csak kettőt kell aludni addig. :) Ebből az a tanulság számomra, hogy hallgass az ösztöneidre, mert megsúgják, hogy mit mikor kell tenned!
  • Csütörtökön Fézler Ginával volt egy beszélgetésem a most induló Gyors, gyors, lassú című sorozatának keretében, ahol a közösségi média és a gyorsaság, lassúság kapcsolatát vizsgáltuk. Nagyon érdekes kérdéseket vetett fel nekem Gina, aminek kapcsán újra feljött bennem, hogy a legfontosabb, hogy az egyensúlyt megteremtsük a gyors és a lassú időszakok között. Mindig engedjük meg magunknak, hogy megéljük azt, amiben éppen vagyunk és ne vágyjunk éppen akkor a másikra. Annak is eljön majd az ideje. Hogy ez az én életemben és vállalkozásomban miként van jelen, azt pár hét múlva hallhatod te is Gina oldalain.
  • A héten minden megérkezett a tervezőhöz, kivéve a lényeg: a tervezők (ja és a matricák, de ezek egy nyomdától jönnek). Baromi rosszul érintett ez az egész, lejjebb írok is erről a nosztalgiás posztomban, és fontos tanulsága van a történetnek. Én nem tudtam volna ennél gyorsabban haladni és a nyomda annyira jó határidőket adott mindenre, hogy az állításaik szerint kész is kellett volna lennie mindennek december 1-re. Szóval nem rajtam múlt, én időben leadtam mindent. Viszont azzal nem számoltak, hogy az arany prégelést nem ők készítik, hanem kiszervezik és a partner megcsúszott egy hetet. Amivel semmi gond nem lenne (vagyis de, de végülis ez nem rajtuk múlott), hanem azzal van itt a gond, hogy engem nem tájékoztattak. Napokig nem tudtam elérni őket, ők pedig nem is próbálták velem felvenni a kapcsolatot, hogy bocsi, nem leszünk meg. Pedig nekem a vásárlóimat kell kiszolgálnom, beígért szállítási határidőkkel. Nem tudom, miért jár ez nekem, hogy ne menjen simán ez a nyomdás dolog egyik évben sem, de igyekeztem ebből is levonni a tanulságot és a jövőben alkalmazni a saját vállalkozásomra, ami a következő: Mindegy mennyit csúszol, mit hibázol el, mi történik máshogy, mint ahogy megígérted, csak tájékoztasd időben és folyamatosan az ügyfeledet, hogy tudjon korrigálni és ne legyen akkora a kár és a riadalom.
  • Ha véletlenül instán elbaltázom a képi/videós tartalmat, azaz nem elég ütős és odatapasztós, akkor sokkal gyengébb lesz a posztom elérése és nem is olvassák el a szöveget, lehet az bármilyen értékes vagy fontos. Ezt abból tudom, hogy jön néhány átkattintás, de elenyésző ahhoz képest, hogy maga a poszt szövege milyen jól sikerült. Főként a kampányposztoknál fontos ez, mert egy edukálós poszt esetében a közepes kép, ütős szöveg is szép elérést hoz (csak lassabban és többet kell promózni pl. sztoriban), de egy kampányposztnál ez nem igaz, ott durrantani kell! Mostanában kísérleteztem több megoldással is, és azt látom, hogy ha egy lapozós posztot készítek vagy egy nagyon szép fotót rakok be, akkor az jobban működik, mintha szöveg és fotó kombinációjával vagy képernyőfelvétellel próbálkozom (még ha elsőre jó ötletnek is tűnt :D). Bár ezzel sok újat nem mondtam magamnak, de mindig jó így összegezni és lecsekkolni, hogy mi válik be éppen. :)

Sok izgalmas dolog történt még és vannak tanulságok bőven, de úgy gondolom, ezek a legnagyobbak. Görgess lejjebb és merülj el a posztokban, cikkekben, egyéb tartalmakban és a legfontosabb, hogy mindig gondold át, te ezt hogy tudod hasznosítani a saját vállalkozásodban! Jó olvasást és böngészést a továbbiakhoz! :)

Ez történt az elmúlt pár hétben, amit érdemes megnézned

Ebben a részben lehetnek olyan tartalmak is, amelyek megtekintéséhez szükséges, hogy a facebook csoportom tagja légy, mert onnan is fogok szemezgetni az izgalmasabb posztokból.

A My Content Book Club tartalmaihoz csak azok férnek hozzák, akik megvásárolták a tervezőm valamely kiadását. Ha így tetted és még nem vagy a csoport tagja, várlak szeretettel!

INSTAGRAM
Egy kis nosztalgia

Arról érzelmeskedem egy kicsit ebben a posztban, hogy miként éltem meg a tavalyi könyvbemutatót, hozok róla egy csomó képet és mesélek arról, hogy mi a jelenlegi helyzet a nyomdával és a tervezőkkel. Az mondjuk meglepett, hogy sokaknak mi volt az első gondolatuk a képeket nézve (bár jogosan :D), ez a kommentekből kiderül. ;)

Lássuk
INSTAGRAM
Láttad már, hogy milyen klassz bónuszok járnak a MCB csomagokhoz?

Ezekről mesélek egy kicsit, hogy miért így állítottam össze őket és hogy kinek ajánlom az egyes opciókat.

Kíváncsi vagyok
INSTAGRAM STORY
Csodatévő Adventi Kalendárium

A héten elkezdődött a lázas ablaknyitogatás, és mivel óriási rajongója vagyok én is ennek a hagyománynak, a céges naptár nem maradhatott el idén sem! Ezúttal csodatévő feladatokat hozok nektek minden egyes nap instasztoriban, melyekkel nemcsak más napját dobhatjátok fel, de a márkátok is folyamatosan épül. Ezeket lementem Highlightba is, így vissza tudod nézni az eddigieket, ha lemaradtál. A továbbiakért pedig nézz vissza minden nap az instasztorimra! :)

De jó, muti az eddigieket!
MY CONTENT BOOK CLUB
Hónapzárás elmetérképpel

Erről az #1 titkos üzenetben is írtam, majd tovább boncolgattuk a témát a My Content Book Club-ban, ahol a tagok bevált módszereit is olvashatod, illetve kaptam egy nagyon jó kérdést a feladatok értékelésével kapcsolatban kommentben, amit meg is válaszoltam. :)

Elolvasom
INSTAGRAM
Miért tervezz valamit offline, ami online van?

Egy tavalyi posztomat szedtem elő a héten sztoriban, de nagyon szerettétek, ezért úgy gondoltam, itt is megemlítem, hiszen lehet, hogy éppen benned is felmerült már a kérdés, hogy miért készítettem egy kézzel írós tervezőt valamire, ami igazából teljes mértékben az online világban zajlik.

Na miért?

Ajánló

BLOGBEJEGYZÉS

"Minek tervezzek, ha úgysem az lesz, amit szeretnék?"

Így kezdődik Via cikke, amiben tökéletesen leírja, hogy miért fontos akkor is tervezni, ha annyira borul az életünk, mint idén. Nem véletlenül írok én is ennyit a témában és készítettem el a My Content Book-ot. Hiszem,  hogy a tervezés az egyik legfontosabb dolog a vállalkozásépítésben, mert ez visz közelebb a céljainkhoz. Ha kíváncsi vagy Via gondolataira is a témában, katt a linkre!

Elolvasom
KÖNYV

Van időd! - Danyi István

Az egyik legcsodásabb mondat, ami elhangozhat egy vállalkozó szájából: "Van időm mindenre!". Hiszen ha van időd mindenre, akkor az azt jelenti, hogy van időd fejleszteni a vállalkozásodat, kipihenni magadat, töltődni, kapcsolódni, ismerkedni és magánéletet élni. Kicsit lehetetlennek hangzik, nemde? Pedig nem az!

Danyi István, alias Stipi az időgazdálkodási technikák több éves tanulmányozása és tesztelése után írt egy könyvet, amiben segít neked több időt találni, vagy ahogy ő mondja - "megérteni az idődet", ezáltal egy sokkal kiegyensúlyozottabb életet kialakítani. 3 hónapig voltam Stipi mentoráltja és egy igazi mindset shift-en mentem keresztül a közös munka közben. Azóta sokkal hatékonyabb vagyok és a pihenésnek is volt helye egész évben az életemben. Azt biztosan állíthatom, hogy ha elolvasod ezt a könyvet, nemcsak új nézőpontokat és beépíthető technikákat kapsz, hanem teljesen meg fog változni az idődről alkotott képed is.

Egy kis extra, hogy egy másik szempontból is kedves a szívemnek ez a könyv, ugyanis a húgom, Bognár Bettina rajzolta a könyv főszereplőjét, LustaMacskát. :)

Ha szeretnéd bűntudat nélkül élvezni a szabadidődet végre, akkor csekkold Stipi könyvét!

Megnézem
VIDEÓSOROZAT ÚTMUTATÓKKAL

Stresszmentes Karácsony

Szeretném a figyelmedbe ajánlani a Mindsetup csapata által létrehozott Stresszmentes Karácsony online programot, amiben egy csomó azonnal gyakorlatba ültethető technikát kapsz, melyek segítenek abban, hogy az idei ünnepi szezon ne legyen őrültek háza. Fel tudd ismerni a számodra stresszt okozó helyzeteket és megtanuld kezelni őket, valamint úgy kommunikálni másokkal, hogy veszekedés helyett megoldás szülessen. A lányok szívből készítették nektek ezt a kurzust, hogy szebb lehessen az ünnep mindenkinek, én pedig szívből ajánlom, hogy ha stresszt okoz a Karácsony, nézd meg ezt a minikurzust.

Érdekel

Ninja-tipp

A múlt héten, amikor készítettem ezt a levelet nektek, utána kellett néznem, hogy honnan tudom elővarázsolni a facebook posztok linkjét, hogy egyből a gombra kattintva oda jussatok. Úgy gondoltam, ez nektek is hasznos lehet, így most egy extra Ninja-tipp is kerül a titkos üzenetbe. :)

Hogyan linkelj facebook posztot?

Baromi egyszerű: bármelyik poszt esetében kattints a poszt közzétételének dátumára (ha pl. a saját posztod, akkor rögtön a neved alatt ott az időbélyegző), és meg fogja nyitni a posztot külön, ahonnan már ki tudod másolni az URL címet és meg is vagy! Voálá! :)

Izgalmas témák a Socialight Business Besties csoportban

Az elmúlt egy hétben nagyon jó kérdések érkeztek a csoportba, ami szerintem mindenkiben felmerült legalább már egyszer, így ezeket ide gyűjtöm most egy csokorba (a témára kattintva azonnal a poszthoz jutsz):

Mit tegyél, ha kamuprofil jelenik meg a nevedben instán?

Hogyan tudsz több kérdésmatricára adott választ egy képen megmutatni Instasztoriban? (kommentben képpel)

Mikor jobb nyereményjátékot indítani, reggel vagy este?

Milyen appal sorsolj nyereményjáték nyertest?

Adventi kalendárium ötletek, sok hasznos, ingyenes, online verzióval a komment szekcióban és kreatív ötlettel jövőre

Mi várható még a következő napokban?

Ha minden jól megy, akkor holnap megérkeznek végre a tervezők és a matricák (és márpedig muszáj nekik, mert a fotózáshoz is kellenek szerdára - ja igen, azt nem mondtam, hogy azt sikerült kiharcolnom, hogy 50 db-ot megkapjak kedden és ne kelljen péntekig várnom az egészre), tehát indul egy újabb kör csomagolás. Ebben a hétvégén a szüleim és a férjem voltak óriási segítségemre, így már lényegében csak a végső csomagot kell összeállítani, minden elő van készítve hozzá. Lehet, hogy a tesóm is át tud ugrani segédkezni a csomizásban, így már a hét második felében meg tud indulni a futár a tervezőkkel! Alig várom már! Gondolom Te is tűkön ülsz, ha megrendelted már a saját példányodat. :)

A szerdai fotózásról majd mutatok werkeket sztoriban és ugyanitt várható az új tervezők első megmutatása is! Még ma felfedem a Soadyart Anditól kapott meglepiket is, úgyhogy ha kíváncsi vagy, este még mindenképp less rá az instámra. :)

Megyek a héten mastermindolni, diabetológiára, művészetterápiára és élőzni is fogok Tölgyessy Zsófi programjának keretében, valamint lesz egy tanácsadással kapcsolatos megbeszélésem is. Szombaton a Womenspiration rendhagyó, évértékelő virtuális reggelijén veszek részt, ami szerintem szép megkoronázása lesz a hétnek. Vasárnap pedig kidőlök. :D De legalább a mai napot jógával indítottam, szép keretet ad majd a hétnek. Hát így néz ki nálam az élet... :)

Ha bármihez lenne hozzáfűznivalód vagy visszajelzésed ezzel a nekem még új formátummal kapcsolatban, akkor szeretettel várom itt, válaszüzenetben.

A múltkor azt ígértem, hogy nem lesz ilyen hosszú a levél, de úgy látszik, mindig sok mondanivalóm van. :) Remélem, találtál benne számodra hasznos infókat, amiket be tudsz építeni azonnal vagy amik elgondolkodtattak a saját márkád kapcsán.

Jövő héten ismét jelentkezem, addig is csodaszép és eredményes napokat kívánok!

instagram facebook facebook website
Co-In-Cash Kft.

8600 Siófok, Tavasz utca 43. 

+36305436574
hello@socialight.hu

Ezt az email azért kaptad, mert korábban letöltötted vagy megvásároltad valamelyik tudásanyagomat, vagy feliratkoztál a Socialight Secrets hírlevelekre és azt jelölted, hogy küldhetek számodra hírlevelet, ha valami fontos közlendőm van. Ha bármikor le szeretnél iratkozni a listáról, az alábbi gombra kattintva megteheted. Ezt azonban csak akkor javaslom, ha nem szeretnél többet infókat kapni a termékeimmel, szolgáltatásaimmal, vállalkozásommal kapcsolatban és értesülni az újdonságokról, melyeket tervezek.

Leiratkozás
MailerLite