nyhetsbrevet i en browser

NOVEMBER MED DRÖMMARNAS HUS

Ett nytt nyhetsbrev ser dagens ljus. Vadå!?! ...tänker du. Det gör det väl varje månad? Fast denna gången är det mer än så. Vår mjukvara för nyhetsbrev har genomgått en större uppdatering. Den är visserligen frivillig att använda, men vi testar gärna. Förutom tekniska förändringar, så påverkas även designen. Vi vet inte var det slutar..?
Vi vet i alla fall vad som händer i november!!!

Samarbete och mod för år F - 3

Låt fiktion och dramalek ta er klass på en äventyrlig resa,
i sagans förunderliga och lekfulla värld.


Två pedagoger från Drömmarnas hus besöker ert klassrum under 90 min, för att tillsammans med klassen kliva in i en fiktiv värld fylld av girighet, samarbete och mod.
Eleverna kommer att med hjälp av olika drama- och samarbetsövningar, förflytta sig in i en sagovärld. En värld där stjärnor har slukats och behöver tändas.....

Mer info och intresseanmälan

Kom och lyssna på våra stora och små konstnärer.

Torsdag den 1 november kl: 18-20 kommer Barnens Skulpturpark att hålla ett Artist Talk på Skissernas museum i Lund. Här kommer man att få ta del av hur den konstnärliga processen har sett ut i de tre grupperna. Passa på att få en unik tjuvtitt på de skisser/modeller som skall komma att bli offentliga verk i Vänskapsparken och i Rosengårdsparken i Malmö 2019!

Så kom och träffa de professionella konstnärerna och några av barnen bakom Barnens Skulpturpark. Lyssna på berättelsen om deras spännande konstnärliga process och fråga dem personligen om det som du undrar över.

Hjärtligt välkommen och hoppas att vi ses där!

Mer om projektet här.

Cafékväll 22 november

Höstens mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och givetvis så kommer Stick ut! också fortsättningsvis att vara en viktig samarbetspartner till Cafékvällarna, även om det nu blivit ett eget projekt.

Artister och konstnärer presenteras på vår hemsida, FB och Instagram senare.

Platser kvar 10 november

Det finns ett par platser kvar på vår interaktiva spökföreställning för familjer kl: 11. Mystiken tätnar.
Hjälp polisen...!  Fritt inträde

Info/video/intresseanmälan här

Några platser kvar

Vårt regionala skolpedagogiska program "Mina Sidor" är en succé. Nu kör vi för tredje gången!!!
Två skådespelare kommer till er och jobbar kring värdegrundsarbete.
Vi vänder oss till skolor i Skåne,
år 3-5.     (tyvärr ej i Malmö)

De finns några platser kvar i november. Spännande, roligt, lärorikt OCH gratis!
Gör en intresseanmälan här

Utställning på Form Design Center

En liten bit av mig – stor utställning på Form Design Center den 14-18 november

Nu börjar det närma sig med stormsteg, den stora FINALEN av den konstprocess som vi arbetat med sedan i våras: En liten bit av mig. Vi är fortfarande igång med att hålla löpande workshops och alla verk är ännu inte klara men vi kan utlova en härligt livgivande, högst inspirerande samt färgsprakande installation på
Form Design Center den 14-18 november.

Smakprov visas på Rosengård
Vi kommer redan under höstlovet att marknadsföra den stora utställningen genom att visa upp några av verken på Rosengård Centrum i butiksgatan, med start lördagen den 27 oktober.

Mer om projektet här.

Konsten går upp och ner

Vid årsskiftet 2018/19 skall fyra nya hissystem installeras i Victoria Parks fastigheter på Ramels väg i Herrgården. Givetvis skall också dessa nya hissar, prydas av konstverk som barn från området skapat.

Vi från Drömmarnas hus är stolta och glada över att ännu en gång få förtroendet att arbeta fram dessa verk med barnen. Ja, vill man se ny spännande konst på oväntade platser så skall man bege sig till området Herrgården för här händer det massor det närmsta året!

Mer om projektet här.

Geijersskolan gör forumteater med oss

Sista veckan i november så drar vi i gång ett forumteaterarbete med årskurs fem och sex, på Geijerskolan.
Skolan kommer själv att specificera vilken problematik de vill fördjupa sig inom, men det övergripande temat är skolans värdegrund. Ett mycket spännande och roligt arbete med Geijerskolans två sista årskurser alltså. Vilka situationer kommer de att presentera på scenen, med hjälp av forumteater?

Biennal i startgroparna

Den 4 oktober deltog Drömmarnas hus i kickoffdagen för Bästa Biennalen 2019, som gick av stapeln i Wanås.
Nästa års konstbiennal kommer att bli en inkluderande sådan med bred regional spridning och självklart kommer vi att vara med också denna gång. Vi tackar för en mycket bra dag med många spännande möten samt intressanta föreläsare och ser fram emot 2019 års Biennal!


Hej Fabriken

Nu har vi äntligen satt igång med Fabriken igen.
När de kom till oss på Drömmarnas hus i förra veckan, så var det med energi och kreativitet! Det kommer att bli en ganska kort hösttermin, men vi har redan planerat massor av roliga teaterövningar och annat skoj för gruppen.

Kul att ha dem tillbaka!

Dans på Malmö Opera

Tack Skånes Dansteater för fin inbjudan till genrep av
Belonging.

Både personal och Unga ensemblen (ungdomar från teatergruppen) var där och 
njöt av dansverket!

Helt underbart!

Tack Mattias - praktikanten

Vi på Drömmarnas Hus vill passa på att tacka Mattias för denna praktikperiod och önska honom lycka till med de avslutande studierna på dramapedagogutbildningen hos
Västerbergs folkhögskola.

Days
Hours
Minutes
Seconds

Så här långt är det kvar till julmarknaden den 9 december.
Vi berättar mer i nästa nyhetsbrev.

facebook youtube instagram
Drömmarnas hus

Frölichs väg 4, 213 68, Malmö, Sweden

www.drommarnashus.se      info@drommarnashus.se
+ 46 40 31 15 80

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi spara enbart din mailadress i vårt register och du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen