Egy intézményi befektetőé a Bitcoin állomány 1%-a, így a legnagyobb Bitcoin-tulajdonossá vált.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

"A leginkább félreértett dolog a Bitcoinnal kapcsolatban az, hogy az emberek csak egy olyan technológiai újdonságnak gondolják, mint amilyen például az iPhone. Pedig a Bitcoin valójában egy technológiai újdonságnak álcázott társadalmi forradalom.” ~Hugo Nguyen

A piac alakulása

BTC: 1 001 240 Ft | -11,94% az előző héthez képest

ETH:      26 110 Ft | -17,17% az előző héthez képest

BCH:     28 219 Ft | -30,29% az előző héthez képest

LTC:        7 073 Ft | -20,58% az előző héthez képest

A kriptopiacon még mindig medve piac uralkodik. A múlt héten ismét 10%-os esést tapasztalhattunk, és a legtöbb coin 80-90%-kal az eddigi legmagasabb értéke alatt van. Az emberek leginkább az Ethereum miatt csüggedtek, hiszen az árfolyama jelentősen esett az elmúlt néhány hétben. Az ICO kibocsátással létrejött kriptovállalatok is bajban vannak. Az ICO startupok hatalmas mennyiségű pénzre tettek szert 2017-ben, ez a pénz azonban azóta értékének 90%-át elveszítette. Az ICO start-upok arra kényszerültek, hogy a megszerzett tartalékaiktól megváljanak, és abból finanszírozzák a működésüket. A medve piac ellenére az intézményi befektetők még mindig látják a lehetőséget a kriptopiacon.

Heti kvíz

Hány Bitcoint ér egy Satoshi?

  1. 10
  2. 0.01
  3. 0.00000001

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

1 millió dolláros fogadás arra, hogy a kriptovaluták túlszárnyalják a részvényeket

A Morgan Creek Digital kripto-index alapkezelő 1 millió dolláros fogadást kötött arra, hogy a kriptovaluták teljesítménye a következő 10 évben felülmúlja a részvénypiacok (S&P 500) teljesítményét. A Morgan Creek Digital kezeli a Digital Asset Index Fund alapot, amely 10 kriptovalutát tartalmaz. A fogadás Warren Buffett híres fogadását másolja, amikor Buffett 1 millió dollárt tett arra, hogy nagyobb sikert lehet elérni azzal, ha vakon vásárolunk az 500 legjobban teljesítő amerikai vállalat részvényeiből, mint fedezeti alapok tudatos kezelésével. Buffett idén megnyerte a fogadást, a pénzt pedig jótékony célra ajánlotta fel. Ehhez hasonlóan, a Morgan Creek is fogadásra szólítja fel azokat a befektetőket, akik úgy gondolják, hogy elvihetik a fogadás tétjét azzal, hogy az S&P 500 listán szereplő cégek részvényei jobban fognak teljesíteni a következő évtizedben, mint a Morgan Creek által összeállított kriptovaluta-kosárral.

Telegram

A Vertcoin 51%-os támadás áldozatává vált

A 2014-ben indult Vertcoint úgy tervezték, hogy a bányászatához ne legyen szükség ASIC chipekre, hanem egy átlagos számítógép is elegendő legyen hozzá. Ez azt jelenti, hogy a Vertcoint nem tudják a nagyobb bányász-cégek úgy manipulálni, hogy a hatalom néhányuk kezében összpontosuljon. Azonban amikor a kriptovaluta-árfolyamok csökkennek, a bányász-tevékenység is csökken, kitéve ezzel a kisebb kriptovalutákat az 51%-os támadás veszélyének. Az 51%-os támadás lehetővé teszi a hekkerek számára a tranzakciók törlését és visszafordítását. A Vertcoin 51%-os támadása 2018 októberében kezdődött, és azóta 4 alkalommal történt meg. A legutolsó ilyen alkalommal, egy ismeretlen úgy rendezte át a tranzakciókat, hogy 300 blokkon keresztül dupla költést bonyolított le, több mint 100 000 dolláros veszteséget okozva ezzel a hálózaton.

Reddit

A UnitedCorp perli a Bitcoin Cash támogatóit

A UnitedCorp amerikai technológiai vállalat keresetet nyújtott be a Bitcoin Cash ABC támogatói, vagyis a Bitmain, a Bitcoin.com portál, Roger Ver és a Kraken tőzsde ellen. A vállalat azzal vádolja a Bitcoin Cash támogatókat, hogy bányászati kapacitást béreltek azért, hogy irányíthassák a Bitcoin Cash hálózatot. A Bitcoin Cash hálózat néhány hete vált szét két külön blokkláncra. A blokkláncokat két, egymással szemben álló csoport támogatja: a “BCH” jelölést használó Bitcoin ABC, és a “BSV” jelölést alkalmazó Bitcoin SV csoport. A Bitcoin Cash hatalmas árfolyam-veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a kereset benyújtásának napján, és a Bitcoin SV (BSV) átmenetileg felül is múlta a Bitcoin Cash-t (BCH) a piaci kapitalizáció tekintetében.Telegram

A Grayscale-é a Bitcoinok 1%-a

A medve piac ellenére a befektetők továbbra is mérhetetlenül nagy értéket tulajdonítanak a kriptovalutáknak. A 2013-ban alapított, digitális valuták befektetésével foglalkozó Grayscale Investments többezer Bitcoinra tett szert az egyetlen fizetőeszközt tartalmazó befektetési termékén keresztül. A weboldaluk szerint „a Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) részvényei az egyetlen nyilvánosan jegyzett értékpapírok, amelyek kizárólag Bitcoin-befektetésen alapulnak, és az árfolyamukat kizárólag a Bitcoin árfolyama határozza meg”.  2018 év eleje óta a Grayscale Bitcoin-befektetése 30 600-ról összesen 203 000-ra nőtt, és ezzel megszerezte a 17,4 milliós Bitcoin-állomány 1%-át, amivel így a legnagyobb Bitcoin-tulajdonossá vált.

Bitcoin Mining

Ethereum hard fork 2019 januárjában

Az Ethereum “Constantinople”-nak nevezett hard forkja jövőre esedékes. A hard fork nem feltétlenül jelenti azt, hogy a lánc két coinra válik szét. Ha mindenki egyetért az új verzióra való áttérésben, nincs kettéválás, csak frissítés. A hard fork a 7080000- blokknál fog bekövetkezni, várhatóan 2019. január 16-án. A Constantinople frissítés öt új  Ethereum Improvement Proposalt (EIP), vagyis az Ethereum javítására tett javaslatot fog maga után vonni, amelyek a hálózat hatékonyságának növeléséért lesznek felelősek. A javítások között szerepel az Ethereum blokkonkénti bányászati jutalmának 3 ETH-ról 2 ETH-ra csökkentése, százalékban kifejezve ez 33%-os mérséklést jelent. Ez a lépés várhatóan az Ethereum árfolyamának emelkedését hozza magával, mivel az alacsonyabb infláció szűkösséghez vezet.  

Ethereum Classic fejlesztők távozása

Az Ethereum Classic Development (ETCDEV) csoport a piac összeomlásának hatására, és a finanszírozási lehetőségek megszűnése miatt kénytelen volt beszüntetni a működését. A csoport a twitter fiókján keresztül közölte a hírt. A bejelentés előtt próbálkoztak máshonnan támogatást szerezni, de egyik próbálkozás sem járt sikerrel. Egy nyilvános felmérés során az ETC közösségnek feltették a kérdést, hogy támogatnák-e az ETCDEV munkáját, és sajnos 59% nemleges választ adott a kérdésre. A hír bejelentését követően az Ethereum Classic (ETC) árfolyama 3,4 dollárra csökkent, de később visszakúszott 3,9 dollárra. Az Ethereum Classic közössége rámutatott arra, hogy az ETCDEV nem az egyetlen fejlesztői csapat, amelyik az ETC fejlesztésén dolgozik, és arra szólítottak fel, hogy mindenki maradjon nyugodt és folytassa, amit elkezdett.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin címet ábrázoló műalkotás került ki Amszterdam egy régi banképületének falára.

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Az 51%-os támadás egy elméleti támadás, amely akkor következhet be, ha egy személy vagy egy szervezet megszerzi egy hálózat számítási (hash) kapacitásának 51%-át. Így a támadók akár meghiúsíthatnak vagy visszafordíthatnak tranzakciókat és így lehetővé válhat a dupla költés.Létezik egy weboldal, ami a különböző kriptovaluták egy órán át tartó 51%-os támadásának költségeit mutatja. A weboldal szerint a Bitcoin ellen intézett támadás óránkénti összege 234 741 dollár lenne, de ezen túlmenően a támadónak a Bitcoin hash arányt is 51%-on kellene tartania, ami rengeteg energiát emésztene fel, amit nem is lehetne megvásárolni, még akkor sem, ha valaki rendelkezne is ekkora összeggel. Ezért tartják a Bitcoint a leginkább ellenálló és “meghekkelhetetlen” coinnak. Az 51%-os támadást csak kisebb altcoinok ellen lehet indítani.

A kvíz megfejtése

Mi az a Bitcoin blokklánc?

A helyes válasz: "C"

Egy Bitcoin a százmilliomodik egységig bontható le. A Bitcoin legkisebb egysége a Satoshi. Egy Satoshi 0,00000001 Bitcoinnak, vagyis a Bitcoin százmilliomod részének felel meg. Ha eladni vagy vásárolni szeretnénk, nem muszáj egész Bitcoinban gondolkodnunk, törtrészekkel is kereskedhetünk.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

 

Ui. Ha tetszik a hírlevél, ossza meg egy barátjával

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem