Het laatste nieuws van Mr. - 16 oktober 2018

ADVOCATEN TASTEN MOGELIJKHEDEN ‘URGENDA’ AF

De uitspraak in de klimaatzaak Urgenda biedt geëngageerde advocaten mogelijk handvatten om ook bij andere maatschappelijke en mensenrechtelijke onderwerpen de overheid te bewegen actie te ondernemen of juist na te laten. Zo doet voor eind november de rechtbank Amsterdam uitspraak in een zaak tegen de Nederlandse staat over Nederlandse oorlogsmisdadigers waarin ‘Urgenda’ al als precedent is opgevoerd.

Lees meer

‘OPENRECHT KAN JURIDISCHE INSTELLINGEN EN KANTOREN MILJOENEN BESPAREN’

Het toekomstige juridische kennisplatform OpenRecht kan de juridische wereld een miljoenenbesparing aan abonnementskosten opleveren. Dat zegt Leo van der Wees, secretaris van de stichting OpenRecht. OpenRecht krijgt tijdens de internationale Open Access-week van 22 tot en met 28 oktober een zogenoemde ‘zachte lancering’.

Lees meer

HUUB LINTHORST OVER DE VERBETERDE GRONDWET

Mr. van de week is oud-wetgevingsjurist Huub Linthorst. Hij is auteur van Proeve van een verbeterde Grondwet, een boek dat afgelopen week verscheen.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS MET GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen, aan de hand van alle fasen in het strafproces - van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting - welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

‘GRONINGEN ALS BEVOEGDE AARDBEVINGSRECHTBANK’

Als het aan de Raad voor de rechtspraak ligt, worden kwesties rond aardbevingsschade geconcentreerd bij één rechtbank. Dat zou de rechtbank Noord-Nederland (Groningen) moeten zijn. Dat staat in het wetgevingsadvies van de Raad over het wetsvoorstel Instituut Mijnbouwschade Groningen.

Lees meer

POLITIE REGISTREERT MINDER MISDAAD; RECHTER KRIJGT MINDER STRAFZAKEN

Politie en Openbaar Ministerie hebben in 2017 opnieuw minder misdrijven geregistreerd. Dat valt te lezen in de op 15 oktober 2018 uitgebrachte zestiende editie van Criminaliteit en rechtshandhaving.

Lees meer

IBA GAAT PESTEN ONDER ADVOCATEN ONDERZOEKEN

De International Bar Association gaat een enquête houden onder advocaten om te onderzoeken in welke mate pesten en seksueel overschrijdend gedrag in de beroepsgroep voorkomen. Dat volgt op een eerdere interne studie dat advocaten hier veel last van hebben. Ook Nederlandse advocaten kunnen de enquête invullen.

Lees meer

HET NATIONALE PRIVACYCONGRES 2018

Ingezonden Mededeling
Op vrijdag 23 november zal de Universiteit Leiden voor de 9e maal het Nationale Privacycongres organiseren. Dit is het congres voor de privacyrechtjurist! Privacyrechtspecialisten prof. dr.mr. G-J. (Gerrit-Jan) Zwenne, prof. mr.dr. P. (Peter) Blok, mr. Q. (Quinten) Kroes, mw. mr. H.(Hester) de Vries verzorgen allen een bijdrage! De belangrijkste ontwikkelingen die in 2018 hebben plaatsgevonden, dan wel in 2019 op u afkomen, zullen worden besproken. Er zal maar plek zijn voor 150 deelnemers wacht daarom niet te lang met inschrijven!

Meer informatie en aanmelden

LEGAL WOMEN WERKT AAN POSITIONERING BIJ UITREIKING JAARPRIJZEN

Stichting Legal Women zal tijdens de uitreiking van de onderscheidingen ‘Legal Woman 2018’ en ‘Upcoming Talent 2018’ op 29 november onder meer haar nieuwe logo presenteren. Dat heeft bestuurslid Eugenie Nunes van Legal Woman laten weten. Juridische kantoren kunnen nog tot en met 18 oktober hun vrouwelijke talenten voor de jaarlijkse onderscheidingen nomineren.

Lees meer

‘BETEKENIS LEGAL 500 EN CHAMBERS BLIJFT HOOG’

Advocaten met een ranking van Chambers and Partners of The Legal 500 behoren tot de top van de beroepsgroep. Vinden deze platforms en vinden ook de advocaten met zo’n ranking. Toch zien anderen dat anders, hoewel de betekenis van zo’n ranking hoog blijft.

Lees meer

MAAK UW JURIDISCHE PRAKTIJK KLAAR VOOR DE ENERGIETRANSITIE

Ingezonden Mededeling
Kom op 11 december 2018 naar het seminar ‘Jurist in de energietransitie’. Wordt in één dag bijgepraat over het te verwachten juridisch kader, (ver)nieuw(d)e wetgeving en instrumenten die de energietransitie gaan ondersteunen. Aan bod komen o.a. de details van het Energie & Klimaat Akkoord, de BIG 4 transitiethema’s en het belang van de omgevingswet. Ontmoet collega bedrijfsjuristen, advocaten en overheidsjuristen uit alle hoeken van de energiesector. Incl. 6 PO Punten.

Bekijk het programma

MICHELLE DE RIJKE (VAN DER FELTZ ADVOCATEN) OVER ‘BUITEN BESTAANDE KADERS DENKEN’

Overstap van de week is Michelle de Rijke. De Rijke is de nieuwe partner voor de sector Energie bij Van der Feltz advocaten. Hiervoor was ze partner bij Bird & Bird.

Lees meer

JAN PAS (HBN LAW) OVER ANTILLIAANSE SUPERMARKTDEAL

Dealmaker van de week is Jan Pas (HBN Law), adviseur van Alfabet Holdings. Die investeringsgroep onder leiding van de Caraïbische zakenman Gassan Azan neemt in totaal 5 supermarkten van de Nijkerkse Van den Tweel Groep over op Aruba, Bonaire en Curaçao. Gerard van den Tweel, CEO van de Van den Tweel Groep, zal de komende jaren als adviseur verbonden blijven aan de supermarkten.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Junior Jurist Letselschade

Vind jij klantbeleving belangrijk en wil je inhoudelijk uitgedaagd worden? Voor ons team in Leusden zijn wij op zoek naar gedreven collega's voor het behandelen van letselschades (1 tot 3 jaar werkervaring). Het bericht Junior Jurist Letselschade verscheen eerst op Jbmatch.nl.

HBO – Juridisch Medewerker (Paralegal)

Uitdagende juridisch functie in Intellectual Property in een toonaangevend kantoor, met een aansprekende klantenkring Het bericht HBO – Juridisch Medewerker (Paralegal) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Amb­te­lijk se­cre­ta­ris OR

Jij past op deze parttime functie als je openstaat voor inhoudelijke verdieping. Ook heb je het enthousiasme in je om onze OR adequaat te ondersteunen bij de uitoefening van zijn verantwoordelijkheden en taken. Het bericht Amb­te­lijk se­cre­ta­ris OR verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Just Give It Away

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.