Lue selaimesta View_in_browser
Jyväskylän taidemuseo avaa ovensa yleisölle keskiviikkona 3.6.

Jyväskylän kaupungin museot avautuvat jälleen yleisölle 3.6. alkaen. Museot olivat suljettuina koronaviruksen hillitsemisen vuoksi 17.3. lähtien ja kahden ja puolen kuukauden sulun jälkeen ovet avautuvat hallitusti ja rajoituksia huomioon ottaen. Museoihin ei tulla ottamaan sisään yhtä aikaa yli 50 asiakasta, minkä lisäksi museoissa kiinnitetään erityistä huomiota puhtauteen ja jo tarjolla olleiden käsidesin sekä käsineiden lisäksi käyttöön otetaan oppaille suojaimet sekä infoihin pleksit sekä turvavälitarrat.

Museoiden aukeaminen puhaltaa uusia tuulia myös näyttelyihimme, sillä heti 3.6. aukeaa kesän päänäyttelynä Pekka Luukkolan Maiseman aika -valokuvanäyttely. Lisäksi taidetilan pienoisnäyttelynä aukeaa Starlight eli Moritz Müllerin valokuvia. Kesäkuun loppupuolella 18.6. alkaen pääsemme syventymään myös Mahdollisuuksia -näyttelyprojektin ilmastonmuutos- ja ympäristöteemoihin.

Lue lisää tiedotteesta
Kesän päänäyttelynä Pekka Luukkolan Maiseman aika – Sense of Time

Valokuvaaja Pekka Luukkola etsii uusia tapoja kuvata suomalaista maisemaa. Suurikokoisten valokuvien ikiaikaiset rantakalliot ja sinisen illan hämyssä hehkuva tuli pysäyttävät katsojan pohtimaan suhdettaan paikkaan ja aikaan. Laajaan Maiseman aika – Sense of Time -näyttelyyn Luukkola on kuvannut mm. keskisuomalaista järvimaisemaa Saarijärvellä ja Kuhmoisissa. Pitkä valotusaika ja isokokoinen laakafilmi tekevät näkyväksi hetkiä ja tapahtumia, joita ihmissilmä ei havaitse.

Pekka Luukkola (s.1968) on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija ja kirjantekijä. Hän on väitellyt tohtoriksi Aalto-yliopistosta aiheenaan valokuvan laatu ja hänen teoksiaan on huomioitu mm. Fotofinlandia-, Ars Fennica- ja Vuoden kirjavalio -kilpailuissa. Luukkolan teoksia on muun muassa Suomen valtion taidekokoelmassa sekä Helsingin, Tampereen, Hämeenlinnan, Jyväskylän ja Salon taidemuseoissa sekä monissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Maiseman aika – Sense of Time 3.6.–6.9.2020

Lue näyttelytiedote tästä
Kesän näyttelyissä kuuluu vahvasti myös nuorten ääni


Mahdollisuuksia – nuorten tunteita ja ajatuksia ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutos muovaa ympäristöämme hurjaa vauhtia määrittäen samalla maailmaa, jossa tulevaisuudessa elämme. Tämän kevään ylioppilaiden Elli Heiskan, Ilona Siistosen ja Selma Kiurun ideoima, Mahdollisuuksia -nimeä kantava projekti on kevään aikana tuonut ympäristökysymysten äärelle viisi jyväskyläläistä nuorta. Helmi Pesonen, Emilia Turunen, Kaapo Riikonen, Aliina Ruuttunen ja Arttu Martikainen ovat päässeet edustamaan omaa sukupolveaan niin ilmastonmuutoskeskustelussa kuin taiteen kentällä. Lopputuloksena on useita eri tekniikoita ja taiteenmuotoja yhdistelevä kokonaisuus, jossa aihetta lähestytään useasta näkökulmasta.

Mahdollisuuksia 18.6.–6.9.2020 Galleriassa

Starlight

Jokainen voi löytää itsestään "tähtivaloa" eli löytää ja tuoda esiin omaa täyttä potentaaliaan esimerkiksi meikin keinoin, sanoo nuori suomalais-saksalainen Moritz Müller, jonka valokuvat, musiikki ja meikkaaminen käsittelevät riippumattomuutta, moninaisia tunteita ja identiteettiä. Näyttelyssä on kahdeksan käsiteltyä pop-taiteesta vaikutteita saanutta valokuvaa ja musiikkia tänä keväänä ylioppilaaksi valmistuvalta Müllerilta.

Müller aloitti taiteellisen retkensä vuonna 2016 meikkaamisella. Queer-yhteisöissä meikkitaide on keskeinen osa itseilmaisua ja se on helposti saavutettavissa mitä studio ja taidetarvikkeet eivät välttämättä kaikille ole.

Müller laajensi ilmaisuaan pian omakuviin ja myös musiikista on tullut osa hänen taiteilijuuttaan. 

Starlight 3.6.–6.9.2020 taidetila Ilmiössä

Lue lisää vaihtuvista näyttelyistämme
360-virtuaalikierros Miltä näyttää aika? -näyttelyssä

360-kameralla tehty virtuaalikierros vie katsojan Jyväskylän taidemuseon Miltä näyttää aika? -näyttelyyn. (Kannattaa valita esimerkiksi Google Chrome-selain katsomiseen.) Virtuaalikierroksen ovat toteuttaneet Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottaja -opiskelijat Katariina Nikkilä ja Anita Savolainen yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon sekä Digi & Game Centerin Studion kanssa. ’’Ajankohtainen ja uutta teknologiaa hyödyntävä prokkis, tätä oli kiva työstää’’, kertoo Katariina Nikkilä.
Lue lisätietoja uutisesta.

Tutustu Jyväskylän museoiden uuteen blogiin "Museotarinoita Jyväskylästä"

Tervetuloa Jyväskylän museoiden kulissien taakse! Blogijutuissa henkilökuvaa 60 vuotta täyttäneestä kuvataiteilija Riitta Uusitalosta, lisätietoja Miljoonasateen näyttelystä ja biisihaasteesta sekä museoiden tutkimustyöstä koronakevään vaikutusten tallentamisesta. Tutustu Museotarinoihin tästä.

Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Pääsymaksut 8 / 6 / 4 / 0 €, 
perjantaisin ja alle 24-vuotiaat ilmaiseksi

Hallituksen linjauksen mukaisesti Jyväskylän taidemuseo on ollut suljettuna 17.3. alkaen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ovet aukeavat jälleen yleisölle 3.6. alkaen, turvallisuuden ja rajoitukset huomioiden.

014 266 4391
taidemuseo@jyvaskyla.fi

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut 
uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi.  Voit lukea taidemuseon tietosuojalausekkeen täältä.

Peruuta tilaus