Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 1/2021

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Liikkeellä hyvää oloa!
  • Harrastajia tuetaan kausimaksujen alennuksella
  • Uudet nuorisotyöntekijät Vertti & Aapo aloittivat
  • Tuetun asumisen yksikön ohjaajat esittäytyvät
  • Kesän leiri-ilmoittautuminen käynnistyy 1.3.2021
  • Lähde mukaan Auran Tähti Poikiin!

Liikkeellä hyvää oloa!

Liike-hanke luo keinoja, joilla tavoitetaan kohderyhmään kuuluvia nuoria, lisätään heidän aktiivisuuttaan ja järjestetään turvallista liikuntatoimintaa. Nuorille tarjotaan yhdenvertaiset mahdollisuudet liikuntaan ja sitä kautta tasoitetaan hyvinvointieroja väestössä. Toiminnalla tavoitellaan pieniä muutoksia arjessa fyysistä aktiivisuutta lisäämällä.

Hanketyöntekijänä eli liikuntaetsivänä Turun NMKY:ssa toimii Tanja Adel, jolla on pitkä kokemus sekä psykiatrisesta sairaanhoidosta että liikunnasta. Tanjan arkeen liikunta kuuluu aktiivisesti sekä liikkujana, että liikuttajana. Hän on aiemmin vastannut yleisurheilukoulun toiminnan pyörittämisestä sekä valmentamisesta ja vetänyt erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Tanjan ammatillinen osaaminen tulee sairaanhoitajan töistä, joita hän on tehnyt mielenterveyspuolella yli kymmenen vuoden ajan. Tanja opiskelee samanaikaisesti myös psyykkiseksi valmentajaksi.  Lue lisää hankkeesta...

Harrastajien kausimaksuihin taloudellista tukea

Covid19-viruksen saapumisesta Suomeen on kulunut vuosi. Virus laajeni pandemiaksi ja pandemian kesto yllätti. Turun NMKY:ssä koettiin valtava digiloikka toimintaryhmien vetäjien ja työntekijöiden kehittäessä välittömästi koronarajoitusten tullessa voimaan erilaisia keinoja lasten ja nuorten monipuolisen harrastustoiminnan jatkumiseksi verkossa, etänä ja ulkona.

Taloudellisesti korona-aika koettelee monia ja taloudellisten vaikutusten realisoituminen lienee vielä edessä. Turun NMKY on päättänyt jakaa Veljekset Ketonen -rahastosta tukea kattavasti harrastajilleen ja osoittaa stipendirahaston tuen lasten ja nuorten kausimaksuihin alennuksen muodossa. Tuen määrä on yhteensä n. 10 000 euroa ja se tavoittaa yli 300 harrastajaa sekä liikunta- että lapsi- ja nuorisotyön parissa. Lue lisää...

Uudet nuorisotyöntekijät Aapo & Vertti aloittivat työnsä

Turun NMKY:lla aloittivat helmikuun alussa työnsä kaksi uutta nuorisotyöntekijää, Aapo Lahdenkauppi ja Vertti Koivula. Seuraavassa pari sanaa heidän itsensä kertomana:

Aapo: Namikalaisena olen pyörinyt jo hieman aikaa ja yhteisöpedagogiksi olen opiskellut Jyväskylässä. Mulla opiskelut loppuu tänä keväänä ja ennen töiden aloittamista mut saattoi nähdä namikalla tekemässä harjoittelua. Työltä odotan paljon upeita kokemuksia ja kohtaamisia mahtavien tyyppien kanssa. Mä tykkään raskaasta metallimusiikista ja kaikenlaisesta luonnossa hääräilystä. Moikataan kun tavataan!

Vertti: Opiskelin Mikkelissä saakka yhteisöpedagogiksi ja olen ollut yhteisökasvattajan hommissa Raisiossa ennen namikalle siirtymistä. Odotan uudelta työltä paljon ryhmien kanssa toimimista sekä ulkoilmaa. Harrastan paljon musiikkia, monenlaista liikuntaa sekä tykkään lukea tietokirjoja. Upee juttu, että ollaan päästy mukaan Namikan remmiin!

Tuetun asumisen yksikön ohjaajat esittäytyvät

Tuetun asumisen yksikön toiminta käynnistyi tammikuussa 2021. Yksikkö tarjoaa tuettua itsenäistä asumista. Toiminta on suunnattu 18-30 -vuotiaille nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea arjessa selviytymiseen ja elämänhallintaan.

Toiminnan käynnistyessä yksikössä aloitti neljä ohjaajaa Iina Salminen, Jale Amirkhani, Ville Vähämäki ja Minna Martin, jotka kertovat työstään ja itsestään seuraavassa:

Terveiset täältä uudesta asumispalveluyksiköstä! Aloitettiin ohjaajan työt täällä Kaskenkadulla tammikuun alussa kolmen sosionomin, toimintaterapeutin ja esimiehen voimin. Ilolla ja innolla aloitimme työskentelyn uudessa yksikössä nuorten tukena ja rinnalla kulkijana. Meidän ohjaajien työtehtävät vaihtelevat laidasta laitaan ja jokainen työpäivä on erilainen. Tuen tarve voi vaihdella vähäisestä vahvempaan ja se muotoutuu asiakkaan omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yhden asiakkaan kohdalla tuki voi olla ohjaamista asumisessa ja rahankäytössä. Toisen kohdalla tuki voi tarkoittaa kotoa ulospäin suuntaavaa yhdessä tekemistä. Pyrimme tukemaan asiakkaita mahdollisimman itsenäiseen asumiseen. Lue lisää yksikön työntekijöistä...

Ilmoittaudu mukaan kesän huippuhetkiin!

Tutustu lisää leiritoiminnan sivulla

Hei kaikki nuoret namikalaiset!

Tiesitkö, että Auran Tähti Pojat tarjoaa paljon muutakin kuin vain viikkotoimintaa pienille partiolaisille? Kesäisin tämä tarkoittaa erityisesti purjehduksia ympäri saaristoa ja veneilykauden ulkopuolella erilaisia retkiä ja tapahtumia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. ATP:n jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus osallistua koulutuksiin, joista on hyötyä sekä opiskeluissa että työelämässä. Monista partion järjestämistä koulutuksista saa esimerkiksi opintopisteitä. Tule siis mukaan meidän mahtavaan porukkaan ja hyppää elämäsi seikkailuun!

 

Jos kiinnostuit, katso lisää nettisivuiltamme www.aurantahtipojat.fi tai ole suoraan yhteydessä lippukunnan apulaisjohtajaan: Iina Salmi, 0400 502 076

ATP:n verkkosivuille

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite