Het laatste nieuws van Mr. - 30 oktober 2018

ADVOCATUUR TREKT LESSEN UIT ‘ZAAK-DE BRAUW’

Laat je niet onder druk zetten. Pas hoor en wederhoor toe. Als je iets naar buiten brengt, dan alle feiten. En: naarmate de exposure groter is, moet je extra zorgvuldigheid in acht nemen. Dat zijn de belangrijkste lessen die de advocatuur de afgelopen tien maanden heeft getrokken uit de geruchtmakende tuchtzaak tegen De Brauw, waarin de Raad van Discipline eind vorig jaar uitspraak deed. “De uitspraak geeft handvatten voor zorgvuldig onderzoek.”

Lees meer

TUCHTRECHTER ZAAK-GRAPPERHAUS TREKT ZICH TERUG

Tuchtrechter Robert Hein Broekhuijsen trekt zich terug uit de zaak-Grapperhaus. De tegenpartij van de minister vindt dat deze tuchtrechter de schijn van partijdigheid tegen heeft.

Lees meer

JALEESA VAN DEN HOF OVER CICERO EN ROBOTISERING

Mr. van de week is Jaleesa van den Hof. Zij is voorzitter van de SJBN Jonge Balie Congrescommissie 2018. Het congres, met als thema De evolutie van de advocaat, vindt plaats op 1 en 2 november in Breda. Van den Hof is advocaat bij Dirkzwager.

Lees meer

OPLEIDINGEN HOEVEN NIET MEER DAN € 50,- PER PUNT TE KOSTEN MET DE PO DEAL ALL INCLUSIVE!

Ingezonden Mededeling
Met de PO Deal behaalt u de verplichte opleidingspunten van 2 kalenderjaren binnen 12 maanden en betaalt u nooit teveel voor uw cursus. Lees de klantverhalen op onze website: “Het ideale is dat we met de PO Deal precies weten waar we aan toe zijn en ad hoc kunnen besluiten om een cursus te volgen.” Coen van Veen, Huesmann Advocaten

Lees meer

MINDER TOEVOEGINGEN IN 2017

Het aantal toegekende toevoegingen voor advocaten en mediatoren is gedaald. In 2017 kende de Raad voor Rechtsbijstand 416.000 toevoegingen toe. Dat is zeven procent minder dan in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe Monitor Gesubsidieerde Rechtsbijstand die op 25 oktober is verschenen.

Lees meer

INSPRAAK STUDENTEN BIJ ALLEN & OVERY

Om tijdens de inhousedag eens een keer met iets anders voor de dag te komen dan de standaard PowerPoint presentatie en de borrel vroeg advocatenkantoor Allen & Overy aan studenten: wat zouden jullie aantrekkelijk vinden?

Lees meer

INVOERING KWALITEITSTOETS UITGESTELD

De beoogde invoering van de kwaliteitstoetsen op 1 januari 2019 gaat niet door. Dit komt doordat het ministerie van Justitie en Veiligheid de benodigde wijziging van de Advocatenwet niet op tijd haalt, meldt de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) op de eigen website.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDINGEN MET VROEGBOEKKORTING!

Ingezonden Mededeling
Voor de specialisatieopleidingen Arbeidsrecht, Aanbestedingsrecht & Schaarse rechten, Contracteren, zijn er nu vroegboekkorting die kunnen oplopen tot 750 euro!

Voor een volledig overzicht van het cursusaanbod van het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden: klik hier

VERKIEZING BESTE PROCESADVOCAAT VAN NEDERLAND

Het 25-jarig jubileum van specialisatievereniging Vereniging voor incasso- en procesadvocaten (VIA) gaat gepaard met de verkiezing van de Beste Procesadvocaat en de Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland. Iedereen kan meestemmen op een van de vijftien genomineerden.

Lees meer

SCRIPTIEPRIJS VERNOEMD NAAR DONNER

Er wordt een scriptieprijs vernoemd naar de vertrekkend vicepresident Piet Hein Donner van de Raad van State. Ter gelegenheid van zijn afscheid en vanwege zijn verdiensten als vicepresident heeft Raad van State heeft de prijs ingesteld. Donner werkte zes en een half jaar voor de Raad van State.

Lees meer

VERSTERK UW ROL ALS IT-JURIST

Ingezonden Mededeling
De leergang IT-jurist leert u kijken naar de complexe, dynamische IT werkelijkheid en deze vertalen naar de IT contracts- en adviespraktijk. In 10 dagen leert u de fundamenten van IT-contracten en de actuele ontwikkelingen op technisch en juridisch gebied.

  • Geen zware huiswerkopdrachten
  • Geen afsluitend examen
  • Ideaal te combineren met uw werkpraktijk

8 casussen van o.a.: Microsoft, Fox-IT & ABN Amro. Incl. 60 PO

Bekijk het programma

JAN TER HORST (LEGALTREE) OVER GELIJKGESTEMDEN

Overstap van de week is Jan ter Horst. Ter Horst heeft zich per 1 oktober als 26ste partner aangesloten bij Legaltree. Hij is afkomstig van Eversheds Sutherland, waar hij sinds 2004 onder meer actief was als managing partner. Met zijn komst versterkt Legaltree de specialisatie op het gebied van ondernemings- en handelsrecht. Naast advocaat is Ter Horst ook mediator.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Twee leden voor de commissie bezwaarschriften

De gemeente Gorinchem zoekt per 1 januari 2019 naar Twee leden voor de commissie bezwaarschriften (m/v) Het bericht Twee leden voor de commissie bezwaarschriften verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior advocaat-medewerker Arbeidsrecht, standplaats Eindhoven

Momenteel hebben we een vacature voor een Senior advocaat-medewerker Arbeidsrecht, standplaats Eindhoven. Het bericht Senior advocaat-medewerker Arbeidsrecht, standplaats Eindhoven verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Arbeidsrecht ARAG Rotterdam

Als jurist ben je direct verantwoordelijk voor je eigen cliëntenbestand en krijg je een gedegen opleiding. Je adviseert, correspondeert, procedeert en bepaalt in overleg met jouw cliënten de noodzakelijke stappen om een zaak succesvol af te ronden. Als jurist arbeidsrecht werk je binnen de vaksectie Arbeid. Je behandelt arbeidsgeschillen, waarbij het accent ligt op ontslagrecht. […] Het bericht Jurist Arbeidsrecht ARAG Rotterdam verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Geen advocaat-stagiaire meer

SNELRECHT

Wet bescherming bedrijfsgeheimen in werking

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.