December nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

December 2016

Jaaaaaaa!!!

Vi fick ett ja på vår ansökan "Stick ut!" av Kulturrådet!
Vi var inte ensamma om att skicka in en ansökan. Sammanlagt var det 204 stycken ansökningar som hade skickats in till Kulturrådets satsning "Kreativa platser". 32 stycken blev slutligen utvalda.
Vi är jätteglada och samlar nu ihop oss i glädjen inför detta spännande projekt, tillsammans med Victoria park, ABF Malmö och Tjejer i förening som partners. Många samarbetspartners och mycket kultur utlovas!

Läs mer på Kulturrådets sida.

Hurra nr:2

Grattis till Barbacka. Våra vänner i Kristianstad.
För oss är det alltid inspirerande att vara med på Kultur Skånes årliga Rantafej.  Här möter vi en mängd samarbetspartners, politiker och tjänstemän och denna gång var platsen i Kristiandstad. Kulturvanor och framtidens kulturpolitik var temat och även så klart utdelning av Region Skånes Kulturpris och Kulturpaletten. En härlig och givande dag. Den värdiga vinnaren av priset Kulturpaletten är alltså Kulturhuset Barbacka. Grattis. Vi vet hur mycket det betyder. Kulturpriset gick till silversmeden Lars Håkansson.

Nu är det (snart) jul igen

Den 19 och den 20 december öppnar vi upp huset för våra traditionella julfester för familjer boende på Rosengård. Biljetterna är släppta och anmälningarna börjar strömma in. Det blir julpyssel, mysterievandring, fika och dans kring granen. Kanske även tomten tittar förbi? I år kommer också våra duktiga cirkusungdomar att uppträda. Anmälan sker i vår reception. Välkomna!

Nu blir Resan vernissage

Nu börjar det att dra ihop sig till den stora finalen för Skapande skola projektet ”Resan”, som vi tillsammans med SAMTLIGA Osbys grundskolor, arbetat med. Detta går av stapeln den 14-16/12 i Lönsbodas Folkets hus, Granada. Ett himla fint och högst levande Folkets hus, med anor från 30-talet. Detta blir ändhållplatsen för denna, vår gemensamma resa och vi ser verkligen fram mot slutresultatet! Vi återkommer med bilder i nästa nyhetsbrev såklart.

Barnkonventionen äger

Vi är nu också väldigt glada över att vi under vår-terminen, kommer att inleda ett nytt Skapande skola projekt. Den här gången med Kryddgårdsskolan i Malmö.
Detta projekt tar spjärn ifrån sex artiklar i Barnkonventionen som skolan nu tar ett helhetsgrepp kring. Det handlar alltså i grunden om Mänskliga rättigheter och skolans strävan efter ett stort elevinflytande, vilket vi givetvis med stort engagemang gärna vill bli en del av. Vi kommer här att arbeta med alla skolans 425 elever och även hålla workshop med samtliga pedagoger. Ett roligt och viktigt uppdrag där drama står i fokus.

Ännu ett steg....

Den 5-6 december så åker vi till Oslo för ett studiebesök i konstens tecken. Då Norge visat sig ligga i framkant då det gäller att bjuda in barn till medskapande i den offentliga konsten, så vill vi givetvis veta mer om hur de gör och drivkrafterna bakom. Detta studiebesök ingår i vår förstudie om en barnens egen skulpturpark.

Drömgenerator....?

Nu har vårt pedagogteam varit ute i olika skånska åk 4-5 klasser i några veckor med resultatet att man nu kan hitta ganska många ”Drömgeneratorer” i våra skånska klassrum. Vad en Drömgenerator är och hur man gör den? Ja, det kan vi tyvärr inte avslöja då det är en hemlighet…men vi har enligt säkra källor fått veta att de fungerar alldeles utmärkt! Nästa nyhetsbrev avslöjar.

Nästan FÖR läskigt

Vi arrangerade spökerier och utmaningar under höstlovet för förskolor och privatpersoner i Malmö. Genom sitt mod skulle barnen hjälpa ett spöke...som hade glömt hur man spökar. Barnen gick i mindre grupper och löste tillsammans olika mysterier. I mörka gångar och utrymmen i källaren på vårt hus, blev det ibland riktigt läskigt. Se filmen (med ljudet på).

Fungerar inte filmen? Klicka här i stället.

Cirkus och konst med fritids

Som final på terminen, visades modiga cirkuskonster och konstverk upp i Rosengårdsskolan aula. Vi hade bjudit in föräldrar, syskon och fritidskompisar. Det blev nästan fullsatt och flera barn i publiken ville vara med i våra kurser nästa termin.

Mer än tusen ord

Peter och Kristian har besökt skolklasser i Skåne med workshopen BILDMAKT. Eleverna har jobbat kring hur påverkar fotografier och bilder oss?

drommarnashus.se/verksamhet/bildmakt

Vi hörs i Stockholm

I ett nytt samarbete med Ensembleverket har Drömmarnas hus ungdomsgrupp skrivit texter på temat "natt", som spelats in med deras egna röster. Dessa inspelningar kommer på olika sätt att användas i föreställningen "Nattvandringar i den undre världen". Jacob Hirwall, dramaturg på Dramaten regisserar. Den 14 januari är det premiär på Stockholm Stadsteater.

Den Röda Tråden lever än

I stadsområde Östers sammanträde den 29 november, var vi inbjudna att för politiker och åhörare berätta om projektet Den röda tråden. Vi hade med oss Ali, Fortunata och Leo som var med i Den röda tråden. Dom berättade med stor och varm inlevelse om sina roller i föreställningen och varför det var (och är) viktigt för dem att uttrycka sig med kultur. Men dom berättade även om vikten av att inspirera andra. Tack för att ni delgav era åsikter och tankar, bjöd på er själva och tack till alla i nämnden som lyssnade och applåderade varmt! Det värmde verkligen!

Rekordintresse

Den 17 november stängdes anmälnings-sidan för vårterminens MalmöÄventyr. Vi summerar då att det kommit in anmäl-ningar från hela 88 klasser från 37 olika Malmöskolor, vilket vi blir väldigt glada över!
Nu gör Grundskoleförvaltningen, Pedagogisk Inspiration ett urval, för att på ett så rättvist sätt som möjligt, fördela de 48 platser som finns att tillgå. Besked om vilket meddelas alla berörda innan jullovet infaller. Spännande värre alltså!

Vår personal på utbildning och inspiration

Digitala strategier

Den 9 november var Drömmarnas hus på Form Design Center och tog del av erfarenheter från såväl Wanås konst som Form Design Center, i det att arbeta med en digital arena för konst. Det var en intressant förmiddag som gav upphov till en hel del egna reflektioner och givetvis fortsatta diskussioner.

Virtual Reality VR

Två (halv)dagars workshop i virtuell verklighet. Bombina Bombast delade med sig av sina erfarenheter kring teater som möter VR-teknik. Vi fick också prova på att göra egna 360°-kortfilmer.
www.bombinabombast.se

Digital Culture Day

Ett besök hos Media Evolution hann vi också med. Workshops och föreläsningar under en heldag, med kopplingar bl.a till content marketing och digitala strategier i kulturverksamheter. Intressant.

Detta är årets sista månadsblad. Ett par veckor in i januari är det dags för februari nyhetsbrev. Då kommer vi förhoppningsvis att kunna visa bilder från allt kul och mysigt som hänt i december.

Avslutningsvis..... Ha en RIKTIGT GOD JUL, önskar vi på Drömmarnas hus.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så ber vi om ursäkt. Prenumerationen kan i så fall avslutas i länken längst ner till höger.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se        www.drommarnashus.se

040-31 15 80

LIKE TWEET FORWARD