Yinyoga med Sofia Sivertsdotter

Yin och Tillitens väg, den 27 april

Lördagen den 27 april bjuder vi på en yogaklass med Sofia och Björn.

Under Björns yinyoga läser författaren Sofia Sivertsdotter sina texter ur bland annat Tillitens väg - konsten att lita på livet. Vi vill tillsammans ge din kropp och själ en stunds djup vila och närvaro.
Temat för klassen är tillit - till oss själva, våra kroppar, andra människor, vår livsväg och naturens gång. Vi hoppas kunna ge dig en känsla av tillförsikt, sinnesro och hopp.

Efter klassen finns både Sofia och Björn på plats för att svara på frågor om tillit. Sofia har också med sig sina böcker som ni både kan köpa och få signerade.

Boka här!

Buddhistisk meditation

Den 6 april

Är du nyfiken på Buddhism och Buddhistisk meditation? Välkommen till Namayoga den 6 april, klockan 15.00, då vi bjuder vi på en föreläsning om detta.

Göran Norling elev till Lama Ole Nydahl leder oss under denna eftermiddag i en föreläsning om Buddhism och Buddhistisk meditation. Under föreläsningen kommer vi att prova på meditation.

Inom Buddhismen betyder meditation ”att vila utan ansträngning i det som är”. Detta tillstånd kan man nå genom att lugna och hålla sinnet, genom att nå insikt i medkänsla och visdom, eller genom att arbeta med kroppens energikanaler och meditera på Buddhaformer av energi och ljus.

Den effektivaste metoden är att ständigt identifiera sig med sin egen Buddha-natur, och att hela tiden behålla upplevelsen av att befinna sig i ett rent land. När den som ser, det som ses och själva seendehandlingen är ett – både under och mellan meditationstillfällena – då har man nått målet: Det Stora Sigillet (Sanskrit: Mahamudra).

Boka här!

YogaDay @ Namayoga

Den 30 mars

Välkommen till Namayoga och Yoga Day,
en dag i yogans tecken!

Vi inleder dagen med en uppmjukande morgonyoga där vi väcker upp kroppens muskler med lugna asanas och rörelser.

Vi fortsätter dagen med några av framåtfällningarna och bakåtfällningara i yoga. Vi gör en djupdykning i dessa asanas, där vi ser på fördelarna med dem och dess effekter i kropp och själ. Vi går även in på anatomin i de olika positionerna, vilka muskler som aktiveras och vilka som är passiva och stretchas. Vi tar oss också en närmare titt på pranayama, andningen i yoga, med hjälp av olika andningsövningar.

Efter denna workshop lägger vi oss ner i en guidad avslappning, Yoga Nidra.

Under eftermiddagen ges två klasser, en Yin Yang Yoga och en lugn Restorative Yoga klass. Yin Yang klassen inleds med några asanas i yinyoga för att sedan komma in i en mer yangbetonad klass. Vi avslutar dagen med en Restorative klass för att återhämta oss och bara vara för en stund. Under dagen kommer vi också lägga oss ner i en Gongavlappning.

Vi bjuder på te och frukt vid för- och eftermiddagsfikat, Lunchen sker på egen hand. Det går bra att ta med sig lunch och äta hos oss.
 
Förberedelser för Yoga Day
Gå upp i tid så att du hinner ta en skön dusch och äta en lugn frukost. Ät gärna frukosten minst en timme innan morgonyogan vid halv nio.

Schema:
Tiderna är ungefärliga....
08.30–09.30 Morgonyoga
09.30–10.00 Te och frukt, fika
10.00– ca  11.30 Workshop: Stående asanas
11.30-12.00 Yoga Nidra
12.00–13.30 Egen Lunch och kanske en liten promenad
13.30–14.45 Yin Yang Yoga
14.45–15.00 Te och frukt, fika
15.00–16.30 Restorative Yoga

Pris: 750:-

Boka här!

Yin och Nidra

Den 16 mars

Lördagen den 16 mars mellan 9.00 och 10.30 erbjuder vi en skön start på dagen med en lite längre yinyoga. Klassen avslutas med en Yoga Nidra, en guidad djupavslappning. Allt för att göra dig redo för dagen. Klippkort och terminskort gäller!
Välkommen!
Boka här!

Namayoga Kalmar AB

Sommarlovsvägen 15, Kalmar
Sweden

LIKE TWEET FORWARD
MailerLite