Juni nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

Juni 2017

Spännande erbjudande till åk 6-7. Anmäl klassen senast 9 juni.

Nu börjar resan!

Äntligen kan ni anmäla din klass årskurs 6-7 till Drömmarnas Hus utomhus-pedagogiska lärprocess. Innovationer ska formas och framtida behov synliggöras.

Under hösten kommer vi att genomföra en utomhuspedagogisk introduktions- och inspirationsträff. En spännande och rolig start inför det kommande innovations-arbetet, som leder klassen ända fram till Innocarnival 2018 på Malmö Live 5-6 april.

Dagar kvar timmar minuter sekunder
Mer info och ANMÄLAN här.

Vi åker på turné till bästa kompisarna i JUNI. Möt oss där!

Under sommarens första veckor åker vi på turné till 14 fritidshem i Malmö. MEN vi besöker också offentliga platser som: Stadsbiblioteket, STPLN, Form Design Center, Oxiebiblioteket, Rosengårdbiblioteket och Husiebiblioteket. Vi är så glada att vi får komma dit. Runt om i Malmö kommer vi att skapa med barn under temat, Barns kärlek till Malmö. Välkomna att skapa kärleksfylld konst med oss! 
Mer information och tider här.  Allt är gratis.

I augusti drar vi vidare till härliga Malmöfestivalen. Möt oss där också!

Sommarteater utomhus

Vi har återupptagit samarbetet med Operaverkstan igen. Det är roligt! Föreställningen kommer att heta Titianias Älvteater och handlar om förvandlingar. I föreställningen kommer vår unga cirkusgrupp att medverka samt Leo, Ali, Fortunata och Ebba från teatergruppen. Maria och Liza från Drömmarnas hus medverkar också på scen.

 

FRI ENTRÉ! (sommarscen)

 

Spelas lörd 17 och sönd 18 juni 2017
Tid kl 16.00
Plats Teaterparken bakom Operagrillen
Språk Svenska

Mer info här.

Barnen räddade skogen

Nu har alla Väsen försvunnit in bland trädstammarna. Arne Kling har dragit sig tillbaka och barnen är hjältar.

48 årskurstvåor har hjältemodigt återupprättat Allemansrätten och skapat balans i naturen mellan människa, natur och väsen. Många härliga glada och förväntansfulla möten har Malmöäventyret bjudit på.

Vi från Drömmarnas Hus vill också passa på att tacka vårt huvudväsen Kajsa Englund för underbart skådespeleri bland barn, trädkojor och balansövningar. TACK alla ni som har hjälpt till att göra detta äventyr möjligt för 1200 gladare Malmö elever.

Rinner inte ut i sanden....

Vi har nu haft vår sista workshop med Sanden minns mig! Det har varit ett spännande och inspirerande projekt för både eleverna och för oss.

Havet som är så hemligt och outforskat, fullt med färger, djur och rörelser, kan det ge oss inspiration till skapande, med hjälp av minnen och tankar? Svaret är; Ja det kan det sannerligen! Det har då alla deltagande elever bevisat.

"Mitt hav ser ut som jag minns Kenya, lite grönt, blått och rött”

”Havet rör sig som ormar och får ett fyrkantigt mönster på ytan om det är sol”

Med detta roliga och lyckade skolprojekt slutfört, så låter vi havet vila lite. Men med ett så spännande och hemligt uppdrag, är det inte omöjligt att vi ses igen…

Personalutbildning

Den 19 maj var Räddningstjänst Syd på plats och utbildade oss alla i personalen i brandskydd. En mycket bra utbildningsdag, där alla blev upp-daterade på vad man ska tänka på. Vi passade på att erbjuda Yalla Trappan plats i utbildningen, då det fanns utrymme för fler deltagare.

Anna Lindh akademin

Återigen valde Anna Lindh akademin att förlägga sina utbildningsdagar här i Drömmarnas hus. Den 19 och 20 maj var dom på plats, med två intensiva dagar. Men vi fick utrymme att berätta om Drömmarnas hus och vår verksamhet, vilket alltid är kul.

Anpassat utskick för skolfolk

Vill du ha "först-till-kvarn-erbjudande" före alla andra? Nu arbetar vi fram sändlistor till vuxna i skolmiljö. Du kan prenumerera på info som berör just dina barn. T.ex F-3. Du kommer då att få våra aktuella skolerbjudanden ett par dagar innan vårt nyhetsbrev distribueras. I höst börjar vi använda våra nya register.

FYLL I FORMULÄRET HÄR

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger.

Facebook Youtube Instagram Twitter

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET