Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 2/2021

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Vuoden 2020 vuosikirja #WeShallOvercome kertoo poikkeuksellisesta vuodesta
  • Maahanmuuttajapalveluista henkilökohtaista palveluneuvontaa
  • KISE-tiimi tekee kiusaamista ehkäisevää työtä kouluissa
  • Kuntokämppä on suljettuna 14.4.asti
  • Turun Tähti-Tyttöjen ryhmissä on tilaa harrastajille

Vuosikirja 2020 kertoo koronavuoden kertomuksia

"Vuosi sitten maailmamme muuttui tavalla, jota kukaan ei osannut ennakoida, ja yhtäkkiä kaikki oli toisin.  Korona iski kesken kevätkauden, ja melkein kaikki mitä vuodelle 2020 oli suunniteltu, piti miettiä uudestaan. Mutta iskikö namikalaisiin epätoivo? Ei! Lamaantuivatko työntekijät, ohjaajat, valmentajat, opettajat? Eivät! Vaivasiko uskon puute tai toivottomuus? Ei!"

Näillä sanoilla alkaa yhdistyksemme varapuheenjohtajan kirjoittama pääkirjoitus, joka aloitta vuosikirjan #WeShallOvercome - Koronavuoden kertomuksia. 

Kirja kuvaa niitä kokemuksia ja tapojamme selviytyä poikkeuksellisesta vuodesta, kun tarkoituksena on kaikesta huolimatta tarjoaa monipuolista toimintaa – sekä ammattimaista tukea – turvallisessa ympäristössä eri elämän tilanteissa oleville nuorille, lapsille ja aikuisille.

Vuosikirja on luettavissa verkkosjulkaisusta verkkosivultamme. Kirja on mahdollista saada myös painettuna versiona. Voit tilata kirjan osoitteesta maija.ruokonen ( at ) ymca.fi

Tutustu vuosikirjaan

Maahanmuuttajapalveluista henkilökohtaista palveluneuvontaa

Turun NMKY:n Maahanmuuttajapalvelut toimii koronatilanteesta huolimatta. Vuonna 2020 yli 150 asiakasta sai henkilökohtaista palveluohjausta joko verkossa tai henkilökohtaisesti toimistolla. Toimistomme oli avoinna heinäkuun kesälomakuukautta lukuun ottamatta koko vuoden.

Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta huolehdittiin järjestelemällä toimiston iso yhteinen tila tapaamisia varten. Asiakkaat ja työntekijät käyttivät kasvomaskeja tapaamisissa. Verkossa tapahtuva palveluohjaus, on saavuttanut hyviä tuloksia ja suosiota. Monta erilaista asiaa on hoidettu esimerkiksi Zoomin välityksellä. Totta kuitenkin on, ettei mikään voita kasvokkain tapahtuvaa henkilökohtaista tapaamista.

Vuosi 2021 joka on 13. toimintavuotemme, on alkanut myös työntäyteisenä. Uudistimme alkuvuodesta myös esitteemme (yläpuolella). Saapumisohjeet meille on tehty vielä selkeämmiksi ja sosiaalisen median kanavat ja yhteydenottotavat ovat esillä nyt kattavasti.

KISE-tiimi tekee kiusaamista ehkäisevää työtä kouluissa

Nuorisotoiminnassa on nyt kuuden hengen KISE-tiimi. Se tekee kiusaamista ehkäisevää työtä kouluissa ja sovittelee lasten ja nuorten konflikteja. Kumpaakin toimintaa on tehty NMKY:llä jo vuodesta 2018 erillisinä hankkeina. Uusi tiimi ottaa lasten ja nuorten haastavat tilanteet vastaan entistä koordinoidummin. Ajatuksena on löytää aina tilanteeseen parhaiten soveltuva kokoonpano kutakin asiaa hoitamaan.

Tiimiin kuuluvat Mika Wallin, Jami Lehtonen, Vilma Suominen , Paula Nurminen, Aapo Lahdenkauppi ja Vertti Koivula. Aapo ja Vertti ovat vastikään aloittaneet uusina nuorisotyöntekijöinä, muut ovat olleet talossa jo pitempään eri tehtävissä. Aapo ja Vertti esiteltiin edellisessä Uutiskirjeessä.

Turun NMKY:llä on tehty katusovitteluja koko koronapandemian ajan viime kevään lyhyttä taukoa lukuun ottamatta, joten apua esimerkiksi pitkittyneiden kiusaamistilanteiden selvittelyyn tai rikosasioiden käsittelyyn on ollut perheiden saatavissa koko ajan. Sovittelutapaamisia on pidetty sekä etänä verkossa että koronaohjeistuksia noudattaen NMKY:llä.

Kouluissa tehtävää kiusaamista ehkäisevää työtä päästiin aloittelemaan helmi-maaliskuussa uusin kokoonpanoin. Kysyntää sille oli paljon eri alakouluista Turun alueella. Juuri tällä hetkellä NMKY:n työntekijät eivät fyysisesti mene kouluihin huonontuneen koronatilanteen takia. Nyt onkin aikaa keskittyä etätuntien suunnitteluun ja toivoa, että kevään aikana vielä päästään jatkamaan työtä kouluissa. Iso plussa on se, että kaveritaitoja voi harjoitella myös ulkona ja siihen on nuorisotyössä paljon osaamista ja ideoita!

Kuntokämppä on suljettuna 14.4.2021 asti.

Paikallisen AVI:n päätöksen mukaan yksityiset kuntosalit, mukaan lukien Turun NMKY:n kuntokämppä on suljettuna koronatilanteesta johtuen 1.-14.4.2021.

Lisätietoja jatkosta viimestään 13.4.2021 verkkosivuillamme ja kuntokämpän Facebook-sivuilla.

Meripartiolippukunta Turun Tähti-Tyttöjen ryhmissä on tilaa kaiken ikäisille partiolaisille ja liittyä voi vuoden ympäri! Ota yhteyttä lpkj@turuntahtitytot.fi

Turun Tähti-Tyttöjen verkkosivuille

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

MailerLite