view_in_browser
ongeduid mogen zijn

wat kent dat woord zelf toch een ongeduidheid. als ik me erop afstem wordt er zo weinig begrepen van de energie, het krachtveld achter dit ogenschijnlijke simpele woord. het sprankelende Leven die dit woord herbergt wordt voortdurend aan onze aandacht onttrokken.

''ons gevoel'' voor onbegrepenheid, ongrijpbaarheid, onvermogen en bovenal onwetendheid zit er heimelijk aan gekoppeld.  wat een verdrietig soort stilte sluiert zich rondom gestuurd ongeduid mogen zijn, zolang men zijn ware weten ervoor opgeeft. ik ben niet onwetend en jij ook niet. wij zijn geen ikken die solitair moeten stoeien met eenzaamheid in een bevreemdend soort opoffering. we zijn het onderwerp geworden van rituelen die ons eigenlijk niet aanstaan noch aangaan.
en we weten niet langer, zo lijkt, hoe we ons kunnen verschonen van zulk een atoomwolk die ons opbouwt en afbreekt waar we bij staan, of misschien wel bij slapen.

nu we hier thuis zwanger zijn merken we dat in het ongeduid mogen zijn van dit kind- in- wezen er een ongelofelijke ruimte ontstaat. een ontroerend soort stilte. eindelijk.. stilte. stilte ook die zich in de valsheid die hem omringt misleidend voordoet als verwarring, in een opperste poging ons alsnog te schaken in verzet, weerstand en overgave aan een vorm van weten buiten onszelf. we zullen, moeten, mogen begeleidt, ondersteund, gecontroleerd en gestuurd. zolang we daaraan toegeven delen mensen hun kennis met ons, die weten genoemd wordt. en als we vrij willen zijn? dan zijn er protocollen, onnoembaar in veelheid en grotendeels afwezig in zichtbaarheid, die ons mensen verhinderen om verbinding met elkaar te maken. wezenrijke echte verbinding waarin zich in ons ware verstaanders een gezamenrijk weetveld openbaart. als we al over zoiets als geboorte willen spreken begint het hier.

zoals ik eens schreef; je kunt een leven lang stil zijn en toch nooit weten wat pure stilte is. kunnen we wel weten wat stil en echt is, zolang we blijven verklaren, interpreteren, meten en wijzen?
de echte wijze, wijst niet. niet naar zijn eigen belangrijkheid, noch naar de zogenaamd benodigde ernst van leven en ook niet langs het kader van bruikbaarheid en gewichtigheid.

als iets niet verklaard hoeft te worden langs de lijnen der verwachting
die immer om reactie vraagt middels jouw geven van levenskracht
dan interpreteert het controlerende bestaansrecht zichzelf als zijnde verloren
en jij verheldert je eigen samen zijn
omdat je niet langer hoeft te verliezen
aan een omwonden gehechte samenvatting
die je in zijn eeuwige uitleg vastzet en houdt
als een in twijfel dansende ruggensteun en diens pijpen

ongeduid mogen zijn begint voor mij met alleen nog uiteenzetten van mijn eigen gevoelde ervaringen. dus niet langer deelnemen aan het verstevigen van veld der kennisoverdracht die ons dom houdt. een term als bijvoorbeeld  hoogbegaafdheid ervaar ik als wederom een manier om het pure gelijk w-aardige veld te maskeren en het ware weten eronder te houden door onechte vereenzelviging middels competitie en strijd te ontlokken. eigen ervaringen, om dan in een meer eigen tempo rustig in een zelf te zakken die zich graag wil openen in jou en mij.
om elkaar te zien.
stel je voor dat we elkaar op een dag echt zien.
wat een zin.
en wat een vreugde borrelt er dan diep op in mij.

tot zien-s

moniek

wezenskunstkaart van deze week
3e thema van de 26 weekse:
Wie ben ik echt?

(Earth Matters) In de video die we hebben gemaakt voor het thema "Wie ben ik echt?" gaan we los van de gebaande (non)dualistische paden en ontdekken: Ik ben echt! Naast Arjan en Moniek zie je o.a. Jim Carrey, Martijn van Staveren en beelden uit de matrix. 

Dit is het derde thema van de 26 weekse reis die we met een internationale groep van inmiddels bijna 300 mensen maken. We delen onderweg graag inspiratie met al onze lezers. In deze video delen we 11 minuten van de originele video van 35 minuten.

Wie ben ik echt? (11 min):

Als je nu wilt instromen, hoe gaat dat? 

Voor iedereen die later instapt zijn er een aantal keuzes extra te maken. Je krijgt sowieso de wekelijks opvolgende mails vanaf het begin. Daarnaast krijg je de mails met waar we nu zijn (dus als je in week 16 instapt krijg je zowel week 1 als ook week 16). En je krijgt ook toegang tot een document waar de links in staan naar alle mails die tot nu toe de revue zijn gepasseerd. Je kunt dus zelf beslissen wat je wel en niet opent en hoe snel je wilt gaan. Bij aanmelding tot 1 juni 2019 kun je ook nog toegang tot de facebookgroep krijgen en meedoen met het evenement. 

Aanmelden kan via de Earth Matters Shop, ga je mee op reis?

gezamenrijke waardering

Regelmatig ontvang ik diep rakende reacties op een van mijn schrijfstukken. Het zijn verhalen op zichzelf die te mooi zijn om niet te delen. Zoiets als persoonlijke erkenning voelt natuurlijk heel bemoedigend, maar de waardering erkennen als een gezamenrijke en hem op deze manier doorgeven toont me een grotere reikwijdte in samenzijn en samen delen. Hieronder lees je de nieuwe parel, omdat we allen parels zijn. Dank je hartenrijk lieve Verena.

Wow, ik heb hier iets om te smullen

ik zal ervan genieten.. en vele mensen met mij mee

Het is een boek, waarin de tekst ertoe in staat is, het verstand van de lezer te omzeilen en iets te prikkelen wat in de lezer aanWEEZIG is, waarvan de lezer zelf geen direct toegang en soms ook besef over heeft….!

ultieme dank voor deze geboorte

En ja, het boek komt binnen en doet zijn “werk” in mijn systeem…

gaat diep..

mooi… zelfs zonder lezen, het gewoon hier in de ruimte te hebben…

net kwam het volgende in mij op m.b.t. jouw wezenskunstboek…

“de oertaal van het ZIJN

komt naar voren –

wordt geboren.

Laat zich zien,

krachtig, en WAARachtig.

De slimste truc werd uitgehaald,

want de “gewone taal” verdwaalt

en over blijven woorden, die openen de deuren

naar een veld, waar ALLES KAN GEBEUREN.”


Verena Linke

moniek van pelt

Delft
Nederland

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op mijn website of iets hebt besteld.

Afmelden