Egyre több ember számára lehetővé válik a kriptopénzek használata.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

„A 2008-ban történteket soha nem hoztuk rendbe, mindössze annyit tettünk, hogy a gazdaság illúziójának fenntartása érdekében tönkretettük a valutákat, ami a jövőben fog problémákat okozni.” ~ Andreas M. Antonopoulos, a The Internet of Money című könyv szerzője

A piac alakulása

BTC: €6,367.04 | +5.93% az előző héthez képest

ETH: €250.51 | +1.64% az előző héthez képest

BCH: €563.27 | +16.95% az előző héthez képest

LTC: €59.71 | +13.60% az előző héthez képest

A múlt héten végre a piac fellendülését tapasztalhattuk, de azt még nehéz lenne megmondani, hogy a medve piac véget ér-e, ez csak pár hét múlva fog kiderülni. A teljes piaci kapitalizáció 6,09%-kal, 207,24 milliárd euróra emelkedett. A Bitcoin árfolyama három napig nem is csökkent 6 200 euró alá, sőt a múlt hét óta már 6%-kal többet is ér, jelenleg 6 367,04 eurón áll, míg az Ether 1,64%-os emelkedéssel 250,51 eurót ér. Az altcoinok is jól szerepeltek a héten, különösen a Dogecoin és a Dash. A pozitív trend két kedvező hírnek köszönhető. Az egyik, hogy a Yahoo Finance iOS alkalmazásán keresztül már Bitcoinnal, Ethereummal és Litecoinnal is kereskedhetünk. A másik jó hír pedig, hogy a koreai Bithumb tőzsde ismét elkezdte új felhasználók regisztrálását. Ahogy a kripto-rajongók mondják, közeledik a kriptovaluták teljes elfogadása, vagyis a „vírus” terjedőben van.

Heti kvíz

Hány hitelesítés szükséges ahhoz, hogy egy tranzakció védve legyen a kettős-költés támadásoktól (double spend attack)?

  1. 1
  2. 3
  3. 6

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A Yahoo Finance felvette a portfóliójába a Bitcoint, az Ethereumot és a Litecoint

Mostantól a Yahoo Finance-on keresztül is kereskedhetünk Bitcoinnal, Ethereummal és Litecoinnal, de ez egyelőre csak az Egyesült Államokból lehetséges. A Yahoo Finance 165 milliós aktív felhasználói körének 69%-a az USA-ból használja az oldal szolgáltatásait. Az amerikai felhasználók már meg is találhatják az oldalon az említett digitális fizetőeszközök közvetlen vásárlását és eladását lehetővé tevő gombokat. A kereskedés egy harmadik fél, a Tradelt és két partnere, a Coinbase és a Robinhood kriptotőzsdék közreműködésével valósul meg. A Yahoo kripto-kereskedelmi szolgáltatása egyelőre csak iOS alkalmazáson működik, az asztali, mobil internetes és Androidos verziók megjelenése a következő néhány hét folyamán várható. A Yahoo Finance lépése elősegíti a kriptovaluták még nagyobb elfogadását, és egyre több ember számára teszi lehetővé a kriptopénzek használatát.

Telegram

Ismét lehet regisztrálni a Bithumb koreai kriptotőzsdére

Korea második legnagyobb kriptotőzsdéje, a Bithumb ismét lehetővé teszi az új ügyfélregisztrációt. A tőzsde egy hónappal ezelőtt, azt követően szüntette be az új felhasználók regisztrációját, hogy nem sikerült a partnerbankjával fennálló szerződését meghosszabbítania. A dél-koreai kriptotőzsdék ugyanis csak akkor hozhatnak létre új felhasználó fiókokat, ha rendelkeznek partnerségi megállapodással egy bankkal. Júniusban a Bithumbot hekkertámadás érte, melynek során 30 millió dollár értékben loptak el kriptovalutát, a bank emiatt nem akartak szerződést hosszabbítani a tőzsdével. Végül a Bithumbnak és a Nonghyup Banknak sikerült megállapodnia arról, hogy valódi nevekhez kapcsolódó virtuális fiókokat létre lehet hozni. Ezt az jelenti, hogy a pénzmosás elkerülése érdekében minden egyes felhasználói fiókhoz tartoznia kell egy hitelesített személyazonosságú felhasználónak.

Reddit

Az Ethereum bányászati jutalma 2 ETH-ra csökken

Az Ethereum fejlesztői egy múlt heti megbeszélésen megállapodtak az EIP 1234 (Ethereum Improvement Proposal - az Ethereum javítására tett javaslatok) végrehajtásáról, és ezzel megkezdték a „Constantinople”-nak nevezett közelgő hard fork előkészítését. A hard fork célja a hatékonyság növelése és a tranzakciós díjak csökkentése, valamint ez lesz az utolsó lépés a Proof of Stake (PoS) algoritmusra való áttéréshez. Az EIP1234 azáltal lassítja az Ethereum inflációs rátáját, hogy a blokkonkénti bányászati jutalmat 3-ról 2 ETH-ra csökkenti. A csökkentéssel az Ethereum kiszorítja a kisebb bányászokat a hálózatról, ami centralizáltsághoz vezethet.  Hosszú távon azonban az infláció csökkenésével az Ethereum kínálata is csökken, ami viszont kedvező hatással van az ETH értékére.

Telegram

Már az EU is tárgyal a kriptovaluták szabályozásáról

A 28 európai uniós ország pénzügyminiszterei szeptember 7-én találkoznak Bécsben azért, hogy a kriptovalutákra vonatkozó szabályozást megvitassák. A kétnapos, nem hivatalos találkozón az átláthatóság hiánya, a kriptovaluták pénzmosásban betöltött esetleges törvénytelen szerepe, az adócsalás és a terrorizmus-finanszírozás is szóba kerül majd. Európa egységes erővel támogatja a kriptovalutákat, emelett a Bitcoin hálózaton végbemenő tranzakciókat meglehetősen biztonságosnak és gyorsnak tartja. Az Európai Parlament ki is adott egy jelentést a témában “A virtuális pénznemeket és a központi bankok monetáris politikáit érintő kihívások” címmel. Ugyanakkor a kriptovaluták természetükből fakadóan ellenzik a centralizált kormányzást. Vajon sikerül az európai minisztereknek megtalálni a kriptovaluták szabályozásának módját? Várjuk ki a végét!

Bitcoin Mining

Lengyelországban pontosítják a kripto-bevételek adózását

A lengyel törvényhozás újabb törvénytervezetet mutatott be, miután az első javaslatot a kripto-világ szószólói rengeteget kritizálták. Az új tervezet leegyszerűsíti a kripto-világra vonatkozó adókat azáltal, hogy a kriptovaluták közötti tranzakciókat nem adóztatja meg, és ez vonatkozna mind az egyénekre, mind a vállalkozásokra. A javaslat azt is tartalmazza, hogy azoknak a bányászoknak, akik saját maguk részére bányásznak, nem kell adózniuk, csak azoknak, akik valaki másnak, illetve egy üzleti vállalkozásnak dolgoznak.  A szolgáltatások, ingatlanok és áruk eladásából származó bevételek jövedelemnek minősülnek, és így adókötelesek. A törvényjavaslat elfogadása még idén várható.

Mark Zuckerberg nővére csatlakozik a Huobi kriptotőzsdéhez

A Facebook alapítójának nővére, Randi Zuckerberg a Huobi kriptotőzsde tanácsadó testületének tagja lett. A Huobi a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a kereskedési volumene meghaladja az egy milliárd dollárt. Mark Zuckerberg nővére történetesen vállalkozó, befektető, bestsellerek írója és a tech-világ ismert médiaszemélyisége, sőt, ő alapította a Zuckerberg Media nevű vállalatot is, amelynek vezérigazgatói posztját is ellátja. Randi a Huobi nyilvános láncával fog foglalkozni, ami egyéneket és szervezeteket lát majd el megbízható pénzügyi protokollokkal a pénzváltást, a tőkeszerzést és a biztosítéknyújtást illetően.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A Bits a Bitcoin részegysége, az értéke 100 Satoshival vagy egymilliomod Bitcoinnal egyenlő. A Bitet először Jimmy Song írta le a BIP176 című Bitcoin Improvement Proposal-ban, vagyis a Bitcoin javítására tett javaslatokat tartalmazó dokumentumban. A részegység meghatározására azért volt szükség, hogy elkerülhetőek legyenek a tizedesjegyek elírásából fakadó hibák a Bitcoin-tranzakciók során. Például, sokkal egyszerűbb és kényelmesebb leírni, hogy „976 Bits”, mint azt, hogy „0,000976 BTC”. Ahogy a Bitcoin ára emelkedik, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy egy egész Bitcoint vásároljanak, így a Bitsremek emlékeztető arra, hogy egy Bitcoinnak a töredéke is megvásárolható.

A kvíz megfejtése

Hány hitelesítés szükséges ahhoz, hogy egy tranzakció védve legyen a kettős-költés támadásoktól (double spend attack)?

A helyes válasz: "C"

Hat hitelesítés után már lehetetlen visszafordítani egy Bitcoin-tranzakciót. Mivel ahhoz, hogy egy blokkot adhassunk a blokklánchoz, rengeteg számítási kapacitást kell elhasználni, a művelet visszafordítása nagyon nehéz. Mindez azért van, mert a a Bitcoin blokkok a megelőző blokkokra épülnek rá, és ahhoz, hogy a műveletet vissza lehessen fordítani, az előző hat blokkokot is vissza kellene vonni. Ez elképzelhetetlenül sok számítási kapacitást igényelne, ezért a Bitcoin tranzakciók a hat hitelesítést követően a lehető legbiztonságosabbak.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem