Valtionevosto on käynnistänyt yhteistyön huoltovarmuusorganisaation Mediapoolin ja PING Helsingin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on ottaa somevaikuttajat osaksi koronaan liityvää viestintää.
view_in_browser
#faktaakoronasta
Yhteistyössä PING Helsinki ja Valtioneuvosto
Viesti Valtioneuvostolta: Jokaisen someviestijän apua tarvitaan

Valtioneuvosto on käynnistänyt yhteistyön huoltovarmuusorganisaation Mediapoolin ja PING Helsingin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on ottaa somevaikuttajat osaksi koronaan liityvää viestintää.

Suomi tarvitsee nyt somevaikuttajien apua tavoittaakseen kaikki kansalaiset. Kutsumme sinut mukaan varmistamaan, että seuraajasi saavat oikeaa tietoa, oikeaan aikaan. Yhdessä toimimalla voimme estää väärien tietojen leviämisen somevaikuttajien kautta.

Järjestämme aiheeseen liittyvän webinaarin yhdessä Mediapoolin ja Valtioneuvoston kanssa tiistaina 24.3. Klo 9-11, tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Miten haluamme auttaa sinua?

  • Luomme käytännön työkaluja ja valmiita sisältöjä eri kanaviin tiedon jakamista helpottamaan 
  • Välitämme säännöllistä tietoa koronavirustilanteesta ja siitä, mitä erityisesti pitäisi yleisöille kulloinkin tiedottaa.
  • Päivitämme listaa luotettavista lähteistä ja viestijöistä, joiden kanaviin voit omaa yleisöäsi ohjata. 

Mitä sinä voit tehdä?

  • Jaa tietoa koronaviruksen faktoista itse valitsemallasi ja yleisöllesi sopivalla näkökulmalla ja tyylillä.
  • Kerro yleisöllesi vain sellaisia tietoja, joille löydät helposti lähteen.

Mitkä ovat tärkeimmät viestit yleisöllesi juuri nyt?

  • Jokaisella meistä on nyt vastuu siitä, että emme altista riskiryhmiä, iäkkäitä, perussairaita tai muita ihmisiä vaaraan. Muistutathan myös omia läheisiäsi huolehtimaan omasta ja muiden turvallisuudesta!
  • Seuraa viranomaisten viestintäkanavia ja noudata toimintaohjeita. Noudattamalla viranomaisten ohjeita meistä jokainen voi auttaa ihmishenkien pelastamisessa. 
  • Nuorten ja lasten ei pidä hakeutua porukoihin, ei pidä mennä joukolla pelaamaan eikä mihinkään muuhunkaan paikkaan viettämään aikaa. Pysy siis kotona, ettet saa tartuntaa tai tartuta muita. 
Somevaikuttajan rooli kriisitilanteessa
- Emmi Nuorgam

Olen kirjoittanut ensimmäisen tekstin PING Helsingin ja Mediapoolin yhteistyöstä syksyllä 2018. Tuolloin kirjoittamani lauseet tuntuivat vähän korneilta: “haluamme turvata luotettavan tiedonvälityksen kriisitilanteissa” ja “kehitämme työkaluja edistämään somevaikuttajien luotettavuutta”. Mielessäni mietin, että onkohan tämä nyt vähän ylireagointia. Mikä kriisitilanne meitä muka voisi kohdata? Tai miksi tiedonvälitys olisi vaarassa?

Nyt, puolitoista vuotta noiden kirjoitusten jälkeen, kriisitilanne ja poikkeusolot ovat totta ja arkea meille kaikille. Vuosi 2020 on tuntunut jo ainakin kymmeneltä. Monia pelottaa ja epävarmuus tulevaisuudesta ahdistaa. Tunne siitä, ettei oma elämä olekaan enää omissa näpeissä, on lamaannuttava. Ymmärrän sen, reaktio on täysin inhimillinen. Samalla on kuitenkin inhimillistä haluta toimia myös sen puolesta, että pääsisimme koronakriisistä yli mahdollisimman pian. Tämän viestin on tarkoitus auttaa sinua ja seuraajiasi.

"Suomi on tiettävästi maailman ainoa maa, joka on määritellyt somevaikuttajat huoltovarmuuskriittiseksi toimijaksi."

Edustan teitä, ja koko sometoimialaa, mediayhtiöiden omistamassa Mediapoolissa ja sen Sisältöryhmässä. Tuossa ryhmässä kanssani istuu mm. Ylen, Helsingin Sanomien ja Sanoman päätoimittajia, turvallisuusviranomaisia ja -asiantuntijoita. Mitä se siis käytännössä tarkoittaa? Sitä, että Suomessa somevaikuttajien vaikutusvalta on tunnistettu aivan ennennäkemättömällä tavalla. Eli siis sitä, että teitä arvostetaan ja teitä tarvitaan.

"Somevaikuttajilla on merkittävä rooli siinä, millaiseksi yhteiskunta koronakriisin aikana muodostuu."

Nämä kuulostavat isoilta sanoilta, ja toki ovatkin sitä. Mutta niiden edessä ei tarvitse lamaantua. PING Helsinki, huoltovarmuuskeskus ja Valtioneuvoston kanslia ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on helpottaa teidän työtänne. PING Helsinki on nyt mukana Valtioneuvoston viestintäringissä ja me lupaamme pitää teidät kartalla siitä, mitä koronasta ja sen aiheuttamista tilanteista voi ja kannattaa kertoa eteenpäin.

Kevään aikana tulemme jakamaan somessa vinkkejä omaan sisällöntuotantoon. Lähetämme vähintään kerran viikossa #faktaakoronasta-viestin, jossa on tärkeimmät sillä hetkellä huomioitavat asiat. Viestissä voidaan kertoa vaikkapa muuttuneista matkustussäännöistä, opetukseen ja kasvatukseen liittyvistä ohjeista tai elintarvikkeiden saatavuudesta ja hamstrauksesta. Aina kun Valtioneuvosto tai pääministeri Sanna Marin antaa ohjeita tai määräyksiä, me selitämme teille, mitä ne suomeksi tarkoittavat. Jaamme myös ohjeita sekä vaikuttajien tuottamia sisältöjä ja katkaisemme huhuilta siipiä PING Helsingin somekanavissa: Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Jotta pystymme palvelemaan ja auttamaan teitä parhaalla mahdollisella tavalla, niin kerrottehan meille, mitä kaipaatte! Millaisia materiaaleja, mihin kanaviin ja kuinka usein? Meidän ensisijainen tehtävämme on tehdä teidän elämästänne mahdollisimman helppoa, joten nyt ei tarvitse kainostella. Otamme kaikki vinkit ja toiveet ilomielin vastaan.

Koronasta huolimatta tänään vietetään Tasa-arvon ja Minna Canthin päivää. Sen kunniaksi kirjeen lopetussanat on lainattu Minna Canthilta vuodelta 1893.

“Naisen tulee työskennellä siihen suuntaan, että nämä olot järkiään muuttuvat toiselle kannalle, muuttuvat hänen luontonsa mukaisiksi. Itsekkäisyyden juuret tulee repiä pois yleisestä maailman järjestyksestä ja kaikki yhteiskuntalaitokset ovat semmoisiksi saatavat, että ne ihmissydämmen hyviä ominaisuuksia kysyvät, vaan huonommille eivät anna tilaisuutta vaikuttaa."

Yhdessä me selviämme tästä.

Rakkain terveisin,

Emmi Nuorgam

Ps. Lähetä ideasi ja ehdotuksesi minulle osoitteeseen emmi@pinghelsinki.fi

Katso myös tubettaja Roni Backin video koronatilanteesta:

Tubettaja Roni Back haastatteli Suomen opetusministeri Li Anderssonia sekä Tiedenaiset -yhteisön perustajaa, lääkäri Anni Saukkolaa vallitsevasta koronavirus-tilanteesta.

Mitä me kaikki voimme tehdä viruksen leviämisen estämiseksi?

Kiitos Roni luotettavan tiedon jakamisesta!

Katso video!
Linkkejä luotettaviin lähteisiin
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Ajankohtaista koronaviruksesta

Valtioneuvosto

Tietoa ja neuvontaa koronavirukseen liittyen

Korona kuriin!

Lataa ilmaisia sisältöjä koronasta viestimiseen

Yle Kioski

Ota IG:ssä seurantaan @ylekioski - tuoreimmat uutiset selkeästi.

Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
PING Helsinki

Sofiankatu 4 C, Helsinki
Finland

Tämä viesti on lähetetty PING Helsingin ja Valtioneuvoston kanslian tunnistamille tärkeille somevaikuttajille.

Jos et halua vastaanottaa #faktaakoronasta,

Peruuta tilaus

Tilaa #faktaakoronasta-viesti täällä

facebook twitter linkedin instagram