Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

3 / 2021 syyskuu

Kumppanuusyksikön yhteystiedot ja järjestötiedotteet
Avustukset
Tilavaraukset
Välinelainaus
Monistaminen ja taitto

Sisältö

 • Loma-aikojen leiriavustus - haku ja selvitys 31.10.2021 mennessä
 • Ennakkotietoa koronasta palautumiseen myönnetystä vuoden 2021 lisäavustuksesta
 • Kumppiksen kyselytunti
 • Kumppanuusyksikön työntekijäuutisia
 • Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto
 • Kurssi- ja leirikeskuksien vuorot vuodelle 2022 - haku 15.9.2021 klo 16 mennessä
 • Päiväleirien vuorot nuorisotiloista kesälle 2022 - haku 15.9.2021 klo 16 mennessä
 • Uusi Malminkartanon harrastushalli on avautunut
 • Oodin nuorisotila
 • Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa
 • Järjestöhautomon palveluita yhdistyksille
 • Harrastamisen Suomen mallin toiminta laajenee kaikkiin Helsingin peruskouluihin
 • Uutta Bengtsårin leirisaarella ja Granön leirialueella

Avustukset

Loma-aikojen leiriavustus

Haku ja selvitys su 31.10.2021 mennessä.

Avustusta haetaan nyt kaudelle 1.11.2021–31.10.2022 ja hakeminen tapahtuu kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta nuorisopalvelujen loma-aikojen leiriavustushakemuksella liitteineen.

Selvitys kauden 1.11.2020–31.10.2021 toteutuneista leireistä tehdään kaupungin asiointipalvelussa nuorisopalvelujen loma-aikojen leiriavustusselvityksellä liitteineen.

Loma-aikojen leiriavustus on vuosiavustus helsinkiläisyhdistyksille, jotka järjestävät helsinkiläisille lapsille ja nuorille yö- ja/tai päiväleiritoimintaa koulujen loma-aikoina. Avustuksesta päättää kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan nuorisojaosto.

Lisätiedot: Loma-aikojen leiriavustus

Huomaathan selvitystä tehdessäsi, että liitteeksi laitetaan se sama excel-lomake, jonka toimitit jo hakiessasi leiriavustusennakkoa. Nyt siitä täytetään toteutumakohta ennakoidun tiedon alapuoliselle riville.

Korona-tilanne on varmasti aiheuttanut tavallista enemmän muutoksia leirisuunnitelmien toteutumisessa. Suunniteltuja leirejä on varmaankin siirretty, peruttu ja ehkä jopa järjestetty kokonaan uusia suunnitelmasta puuttuvia leirejä. Muistathan täyttää kaikki muutokset huolellisesti exeliin toteutuneiden leirien riville. Kohtaan ”lyhyt kuvaus leiristä” tulee aina kirjoittaa muutoksen syy. Näin sekä te hakijat että me valmistelijat pystymme seuraamaan paremmin suunnitelmien toteutumista.

Ennakkotietoa koronasta palautumiseen myönnetystä vuoden 2021 lisäavustuksesta (3,5 miljoonaa)

Kaupunginhallitus hyväksyi 7.6.2021 kokouksessaan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esityksen, jonka mukaan varataan 3,5 miljoonan euroa osoitettavaksi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksiin koronasta aiheutuvien haittojen vähentämiseksi kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimijoille vuonna 2021. Kaupunginvaltuusto vahvisti päätöksen 16.6.2021.

Extra-avustusta on valmisteltu kesän aikana ja asia on tätä kirjoittaessa menossa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan (7.9.2021), jossa päätetään avustuspotin jaosta toimialan sisällä liikunnan, kulttuurin ja nuorison kesken. Extra-avustuksen tarkka hakuaika selvinnee jo ensi viikolla.

Nuorison osalta koronalisäavustus (esitys) kohdentuu harrastustoiminnan elpymiseen ja nuorisotyöhön. Avustusten tavoitteena on saada nuoria osallistumaan ja harrastamaan sekä palauttaa nuorisotoiminnan volyymi koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Avustusta voidaan myöntää sekä uuteen hankkeeseen että perustoiminnan tukemiseen, laajentamiseen ja kehittämiseen. Hakemukselle katsotaan eduksi, jos hakijan lisäksi mukana toimintaa tekemässä on myös yhteistyökumppaneita. Avustusta on silti mahdollista saada myös hakijan kokonaan itse järjestämään toimintaan. Hakukelpoisia olisivat kaikki yleishyödylliset yhdistykset, joiden kotipaikka on Helsinki ja yhdistyksellä on kokemusta ja näyttöä nuorisotoiminnan järjestämisestä.

Tiedotamme korona-avustuksesta ja kaikesta siihen liittyvästä (hakuajat, miten haetaan, kuka voi hakea jne.) tarkemmin lautakunnan kokouksen 7.9. jälkeen.

Lautakunnan esityslistalla olevaan ko. asiaan voi tustusta täältä.

Kumppanuusyksikkö tiedottaa

Kumppiksen kyselytunti

Kumppanuusyksikkö on perinteisesti järjestänyt avustusinfotilaisuuksia alkuvuodesta ja syksyllä. Tilaisuuksien järjestäminen on nyt epävarmaa pitkälle tulevaisuuteen koronan takia. Haluamme kuitenkin tarjota järjestöille ja nuorten ryhmille matalan kynnyksen kanavan saada tietoa ja vastauksia kysymyksiin. 

Kumppiksen kyselytunnit etäyhteyden kautta aloitettiin syksyllä 2020 ja niitä jatketaan edelleen. Kyselytunneilla on kumppanuusyksikön työntekijöitä vastaamassa kysymyksiin avustuksista sekä muusta nuorisopalvelujen tarjoamasta tuesta nuorten kansalaistoiminnalle. Tunneilla myös käydään läpi ajankohtaiset avustusasiat. 

Kyselyntien lisäksi vastaamme mielellämme kysymyksiin muinakin aikoina, yhteystiedot

Kyselytunti ma 25.10.2021 klo 16.00–17.30 

Tällä kerralla kerromme erityisesti loma-aikojen leiriavustuksesta. Mistä vaan avustuksiin tai nuorisopalveluiden tarjoamaan tukeen liittyvästä voi silti kysyä. 

Linkki Teams-kokoukseen: Liity Microsoft Teams -kokoukseen 

Ohjeita Teamsin käyttöön 

Microsoft Teams on esimerkiksi etäkokouksissa käytettävä sovellus. Teamsia varten ei tarvitse ladata tietokoneelle ohjelmaa, vaan se avautuu myös nettiselaimeen. Teams ei valitettavasti toimi aivan kaikissa selaimissa, mutta ainakin Microsoftin omassa selaimessa sekä Chrome-selaimessa se toimii. 

Kun avaat tässä tiedotteessa olevaa Liity Microsoft Teams-kokoukseen –linkin (esimerkiksi hiiren oikeasta napista avautuvasta pudotusvalikosta ”avaa hyperlinkki”), avautuu Teams selaimeesi. Etene sen jälkeen Teamsin esittämien kysymysten mukaan. 

Linkit toimivat jo, joten voit halutessasi testata jo etukäteen, miten pääset liittymään etäkokoukseen. Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä Liisa Remekseen liisa.remes@hel.fi, 0931026783. 

Käydään joka kyselytunnin alussa läpi ohjeet siihen, miten Teams-kokouksessa toimitaan.

Kumppanuusyksikön työntekijäuutisia

Uusi työntekijä: Mika Tullila, suunnittelija 31.12.2021 asti

 • Mika siirtyi kumppanuusyksikköön nuorisopalvelujen Itäkeskuksen nuorisotyöyksiköstä. Mikan aiempia työtehtäviä on läpileikannut aktivismin ja nuorten omaehtoisen toiminnan edistäminen yhdessä nuorten ryhmien kanssa. Loppuvuoden pesti pitää sisällään pääosin avustusvalmistelua (loma-aikojen leiriavustus ja koronaelpymiseen varattu extra-avustupotti)

  Mikan tavoittaa puhelimitse 09 31071682 ja 050 5591785 ja sähköpostilla mika.tullila@hel.fi.

Hanna Mikkonen siirtyi 16.8.2021 kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Stadin ammattiopistoon koulukurattoriksi. Onnea matkaan!

Virpi Talasmäki on työlomalla 30.11.2021 asti.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto asettaa osaltaan nuorison palvelukokonaisuudelle tavoitteita sekä seuraa niiden toteutumista. Jaosto antaa lausunnon toimialalautakunnalle tulosbudjetista ja toimintasuunnitelmasta.

Lisäksi jaosto huolehtii nuorisotyöhön ja nuorisopolitiikan toteuttamiseen tarkoitettujen avustusten jakamiseen liittyvistä tehtävistä sekä seuraa nuorten vaikuttamisjärjestelmän ja nuorten aloiteoikeuden toteutumista kaupungissa.

Kaupunginvaltuusto valitsi uuteen nuorisojaostoon 9 jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet, joiden nimet löytyvät täältä.

Tiloja toimintaan!

Kurssi- ja leirikeskuksien vuorot vuodelle 2022

Haku ke 15.9.2021 klo 16 mennessä.

Haku koskee seuraavia toimipaikkoja: Bengtsårin leirisaariMeriharjun Luontotalo ja Uutelan kämppäGranön leirialueSeikkailutaloVartiosaaren leirialue ja Östersundomin leirikeskus.

HAKUOHJEET - ole ystävällinen ja lue ohjeet, vaikka olisitkin tehnyt useampana vuotena hakemuksen

 • Lataa oikean tilan käyttövuorohakemus-lomake ja täytä siihen ryhmän/yhdistyksen tarkat tiedot selkeästi luettavalla kirjoituksella. Älä lähetä valokuvaa hakemuksesta vaan skannaa se!
 • Mikäli hakijana on Helsingin kaupungin toimipaikka, laita hakulomakkeeseen PL-osoite, ei katuosoitetta. Sisäinen posti toimii vain PL-numerolla.
 • Jos haet vain yhtä aikaa ja toimipaikkaa, kerro se meille. Olisi hyvä, jos listaisit lomakkeeseen myös vaihtoehtoisen ajankohdan ja käykö sinulle kenties muut toimipaikkamme.
 • Muista kertoa mihin tarkoitukseen käyttövuoroa haetaan ja allekirjoita lomake.
 • Lähetä lomake niin, että se on meillä ENNEN 15.9. klo 16

Sähköpostitse ja kirjepostitse toimitetut hakemukset tulee olla perillä Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikössä määräaikaan mennessä.

Sähköpostiosoiteymparistotoiminta@hel.fi

Postiosoite: Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö, PL 84404, 00099 Helsingin kaupunki

Päätökset (myönnetyistä ja ei-myönnetyistä) vuoroista lähetetään postitse viikolla 42. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni hakija saisi ainakin yhden käyttövuoron.

Lisätietoja tilavarauksista täältä ja käyttövuorohakemukset löytyvät täältä: Lomakkeet

Päiväleirien vuorot nuorisotiloista kesälle 2022

Haku ke 15.9.2021 klo 16 mennessä.

Nuorisotilat ovat helsinkiläisten järjestöjen käytettävissä kesällä 2022 ajalla 6.6.2022 - 14.8.2022 päiväleirien tai vastaavien toteuttamiseen maksutta.

Käyttövuorot nuorisotiloihin haetaan Nuorisotilojen käyttövuorohakemus –lomakkeella. Hakemus toimitetaan siihen tilaan, mistä vuoroa haetaan.

Päätöksistä ilmoitetaan viikolla 42.

Uusi Malminkartanon harrastushalli on avautunut

Malminkartanon harrastushallilla toimintaa järjestävät seurat, yhdistykset ja järjestöt pääsivät tutustumaan uuteen tilaan elokuussa ja vastaanotto oli innostuneen ilahtunutta. Kiitosta saivat niin tilavat kentät kuin kattava välinetarjontakin.

Ensimmäiset toiminnot käynnistyivät 25.8.2021 ja hallin harrastustarjonta täydentyy pitkin syksyä. Tällä hetkellä nuorille suunnattua harrastustoimintaa löytyy mm. tanssista koppipalloon ja sählystä monenlaiseen höntsä-liikuntaan.

Uusia kumppaneita mahtuu vielä mukaan – yhteistyöstä kiinnostuneet voivat laittaa viestiä osoitteeseen laura.arala@hel.fi.

Oodin nuorisotila

Oodin uusi nuorisotila on avattu ja järjestöt ovat tervetulleita tutustumaan tiloihin ja toimintaan.

Nuorisotilaa voi halutessaan varata nuorisopalveluiden oman toiminnan ulkopuolelta ja se on ilmaista kaikille helsinkiläisille järjestöille.

Nuorisotilassa on avointa toimintaa nuorille ke-pe klo 15-21 ja la-su klo 14-20. Keskiviikot ovat suunnattu erityisesti ruotsinkieliselle toiminnalle.

Käyttövuoroja voi nyt anoa syksylle 2021.

Tilaa voi varata myös yksittäisiin tapahtumiin ja koulutustilaisuuksiin. Kutsumme kaikki jo keväällä tavatut ja uudet järjestöt yhteiseen järjestöiltaan ke 22.9.2021 klo 16:30. Illan aikana tutustutaan uuteen nuorisotilaan ja järjestöt voivat ideoida tilaan sopivaa omaa toimintaansa.

Otamme ilmoittautumisia vastaan ma 20.9.2021 asti. Koronatilanteesta johtuen tilaisuuteen otetaan maksimissaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta järjestöä.

Ilmoittautumiset ja kaikki syksyn käyttövuoroihin liittyvät tiedustelut Oodin nuorisotilan projektikoordinaattorille: julia.kuusela@hel.fi.

Järjestöhautomon palveluita yhdistyksille

Järjestöhautomo tarjoaa koulutuksia, neuvontaa ja materiaalia yhdistystoiminnan tueksi. Kohderyhmänä on erityisesti monikulttuuriset ja maahanmuuttajien perustamat järjestöt.  

Järjestöhautomon koulutuksista löydät tietoa täältä.Moniin yleisiin yhdistystoiminnan kysymyksiin löytyy vastauksia sekä suomeksi että englanniksi Järjestöhautomon Yhdistystietopankista.  

Järjestöhautomon yhdistysneuvonnasta saa apua erilaisiin yhdistys- ja kansalaistoimintaa koskeviin ongelmiin ja kysymyksiin. Yleisiä neuvonnan aiheita ovat esimerkiksi yhdistyksen perustaminen, kirjanpito, rahoituksen hakeminen, varainhankinta ja hankehallinto. Yhdistysneuvonta on tarkoitettu erityisesti monikulttuurisille, maahanmuuttajien perustamille ja etnisten vähemmistöjen yhdistyksille. Neuvonta on maksutonta.

Saa neuvontaa ottamalla yhteyttä Järjestöhautomon asiantuntijoihin

Harrastamisen Suomen mallin toiminta laajenee kaikkiin Helsingin peruskouluihin

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävän harrastamisen Suomen mallin toiminta laajenee Helsingissä kaikkiin peruskouluihin.

Syksyn harrastusryhmät aloittavat toimintansa 30.8.2021 alkaen ja ne on suunnattu 3.–9. luokkien oppilaille.  Lasten ja nuorten toiveiden pohjalta rakennetut harrastukset tuovat mielekästä tekemistä koululaisten iltapäiviin.
Lue Hel.fi uutinen täältä 

Monipuolista harrastusvalikoimaa ei pystyttäisi tarjoamaan ilman ulkopuolisia kumppaneitamme.  Haluamme siten kiittää kaikkia toimijoita, jotka tuottavat harrastuksia koulupäivän yhteyteen Suomen mallin yhteistyökumppaneina. Samalla kutsumme mukaan myös uusia toimijoita parantamaan lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia Helsingissä.

Kevätlukukauden 2022 harrastusten hankinta ajoittuu loka-marraskuulle.

Järjestämme keskiviikkona 15.9.2021 klo 10–11.30 harrastamisen Suomen mallin infotilaisuuden jo mukana oleville sekä uusille toimijoille. Teams-kokouksena järjestettävässä toimijatapaamisessa käymme läpi mm. harrastusten käynnistymistä ja hankintaprosessia sekä annamme tietoa kevään 2022 harrastushankinnasta ja sen aikataulusta.

Ilmoittaudu mukaan toimijatapaamiseen tästä. Tervetuloa!

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö tiedottaa

Uuttaa Bengtsårin leirisaarella ja Granön leirialueella

Bengtsärin leirisaarella (Benkku) ja Granön leirialueella  on kesän 2021 aikana rakennettu ja kunnostettu sekä tuotu jotakin uutta.

Benkun Aspholmin leiri- ja retkisaarelle on saatu uusi komea laavu, tämän lisäksi saarelle on tuotu uusia Tentsile-telttoja. Keväällä 2022 Aspholm saa myös uuden laiturin.  

Aspholmin ja Granön kehittäminen on teidän leiriläisten ja leirien järjestäjien toiveisiin vastaamista. 

Olisiko tässä ensikesän leireille upeat leiripaikat? Hakuhan on 15.9.2021 klo 16 mennessä. Lisätietoja hausta Tiloja toimintaan -osiossa sekä täältä.

Benkun Aspholmin retki- ja leirialue

Granön leirisaarella on myös tehty sekä uudistusta, että tuotu jotakin uutta. Granön leirisaari sai mm uuden laavun ja grillin sekä uudet kalusteet

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Konepajankuja 3
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite