Het laatste nieuws van Mr. - 21 augustus 2018

LEGALTECH NIET BEREIKBAAR VOOR KLEINE KANTOREN

Kleine advocatenkantoren en eenpitters dreigen in de toekomst in de knel te raken omdat zij niet over de middelen beschikken voor technologische vernieuwingen in de advocatuur, waarschuwen experts. “Als eenpitter kun je je die dure software vaak niet veroorloven.”

Lees meer

0

MEESTE TOP-50 KANTOREN VOLDOEN NIET AAN AVG

Een grote meerderheid van de 50 grootste advocatenkantoren van Nederland voldoet nog niet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat blijkt uit onderzoek van juridisch advieskantoor De Functionaris. De Functionaris heeft in de afgelopen periode onderzocht aan welke voorwaarden deze websites moeten voldoen en waar de verbeterpunten liggen.

Lees meer

0

RUTGER SARK OVER FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL

Mr. van de week is Rutger Sark. Hij is advocaat bij DAAN Advocatuur & Notariaat (Arnhem). Zondag 19 augustus fietste hij de IJsselmeer Challenge: 300 kilometer op een racefietstandem, met achterop de blinde Jan de Klerk. Doel: geld inzamelen voor Fonds Gehandicaptensport.

Lees meer

BIJZONDERE VOGELS SPOTTEN À LA TRAVELESSENCE

Ingezonden Mededeling
Natuurlijk: Nieuw-Zeeland heeft bijzondere vogels die u nergens anders ter wereld tegen komt. Maar als u een ontmoeting wil hebben met een stel écht heel bijzondere vogels, dan heeft u ons nodig...

Lees meer

‘VAKER BEROEP OP RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING’

Steeds vaker ontstaan er juridische problemen nadat een zieke medewerker weer aan het werk gaat. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Achmea Rechtsbijstand, marktleider in juridische hulpverlening, op basis van statistieken van de aangesloten verzekeraars Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avero.

Lees meer

0

‘GEEN LANDELIJK BEVOEGDE OFFICIER VAN JUSTITIE’

Als het aan de Raad voor de rechtspraak ligt, komt er geen landelijk bevoegde officier van justitie. Dat adviseert de Raad in het vorige week verschenen wetgevingsadvies over de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. De justitieministers willen dat echter wel. De Raad heeft meer kritiek op de plannen om het Wetboek van Strafvordering aan te passen. Veel kan bij het oude blijven.

Lees meer

0

VOORALSNOG GEEN UITBREIDING ‘NO CURE NO PAY’

Minister Dekker (Rechtsbescherming) wil het no cure no pay-experiment vooralsnog niet uitbreiden naar andere rechtsgebieden dan de letsel- en overlijdensschadepraktijk. Of dit experiment doorgaat wordt eind dit jaar beslist. Dat liet hij gisteren weten als antwoord op Kamervragen die Foor van Oosten (VVD) had gesteld.

Lees meer

0

‘REGIONALE KANTOREN IN DE KNEL’

Regionale advocatenkantoren gaan ten onder als ze zich niet specialiseren. Klanten lopen weg en inkomsten stagneren of dalen bij deze veelal middelgrote kantoren.

Lees meer

0

HIIL: ‘MAAK RUIMTE VOOR MENSELIJK STRAFRECHT’

The Hague Institute for Innovation of Law (Hill) presenteert dinsdag het rapport “Het ergste hanteerbaar: Ruimte voor menselijk strafrecht”. Daarin wordt de huidige strafrechtspleging ter discussie gesteld en gepleit voor een menselijkere maat.

Lees meer

0

CARLA KANHAI (ADVOCATENKANTOOR S.C. KANHAI) OVER OPEN VIZIER

Kanhai heeft bijna 30 jaar gewerkt voor het Haagse arrondissementsparket o.a. als senior(beleids)secretaris en afgevaardigde in de Veiligheidshuizen Haaglanden en Hollands Midden.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Jurist

Ben jij als jurist gespecialiseerd in het behandelen van WOB-verzoeken en wil jij je breed oriënteren? Wil jij Juridische Zaken van Erasmus MC komen versterken? Lees dan snel verder! Het bericht Jurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Compliance Officer

Make more of your expert knowledge of financial services regulatory compliance in this highly visible role with SAMCo our dynamic, global in-house asset management company. Het bericht Compliance Officer verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Legal Counsel

This visible role is ideal for an ambitious counsel who’s keen to add to his or her knowledge of financial regulations and compliance. You’ll be a respected advisor to a dynamic part of Shell’s global operations. Het bericht Legal Counsel verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.