Donderdag 11 januari

In Spanje gaat het economisch niet best. Veel gewone mensen moeten moeilijke keuzes maken. De familie van Alma besluit een eeuwenoude, maar niet rendabele, olijfgaard te ontmantelen. Hun 2000 jaar oude olijfboom verhuist voor veel geld naar de ontvangsthal van een Duitse energiegigant omdat het bedrijf een olijfboom in het logo heeft. Alma's opa vergeeft het zijn zonen niet. Hij stopt met praten en eten. Alma heeft een speciale band met haar opa en besluit de boom te gaan terughalen uit Duitsland.

Prachtig verhaal
Alma is de enige in de familie die begrijpt waarom opa niet meer praat: uit verzet tegen het besluit van zijn zonen om de olijfbomen te verkopen. Zij weet wat de bomen voor opa betekenen. Als klein meisje leerde hij haar over de band tussen mens en natuur.  De oudste boom was hún boom. Nu legt opa elke dag dat de boom weg is, een steentje op de plek waar de boom stond. Een berg stenen staat symbool voor zijn rouw en protest. Als opa ook besluit te stoppen met eten, komt Alma in actie. Zij besluit de boom terug te gaan halen uit Düsseldorf.  Het lijkt een onzinnig plan. Maar ze weet vervoer en een bondgenoot te regelen. Eenmaal in Duitsland steunt de Duitse milieubeweging haar met aandacht op social media en acties bij de energieleverancier, waar de boom staat. 

Meer info over de film en de trailer

Aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro.

Vrijdagavond 19 januari en zondagmiddag 21 januari

De vertoning van deze documentaire wordt georganiseerd door het Homeopatencollectief Noord-Holland - in Filmhuis Cinecentrum31.

5 jaar lang heeft regisseuse Laurel Chitten erover gedaan om de documentaire JUST ONE DROP te maken. De film vertelt het ware verhaal achter homeopathie; de onderzoeken naar homeopathie en de vaak misleidende berichtgeving in de media. Op een prachtige manier zijn er interviews verwerkt van fameuze homeopaten maar ook van sceptici om zo het totaal plaatje van homeopathie te krijgen. Ook zien we het verhaal van een autistisch jongetje dat veel baat heeft bij homeopathie. Kortom, iedereen die iets met (of tegen) homeopathie heeft zou deze documentaire moeten zien.

Het Homeopatencollectief Noord-Holland (Anita Stam, Hillie Gootjes, Gerlinde de Wit, Helena van Dijk, Helen Hensing) heeft toestemming gekregen deze film in eigen beheer te vertonen in Het filmhuis te Heerhugowaard. Om een beetje uit de kosten te komen vragen wij 10,-- euro per toegangskaart.

Hier vind je de trailer van de documentaire. (De trailer is niet ondertiteld, de documentaire wel.)

Reserveren: Stuur een mail naar: info@anitastam.com met vermelding van het aantal kaarten en voor welke datum.

De reservering is pas definitief na betaling van € 10,= pp. op rekeningnummer NL21TRIO0197722423 tnv. A.M.C. Stam.

Aanvang 19 januari om 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Aanvang 21 januari om 14.30 uur, café open om 14.00 uur. Tickets: 10 euro.

  Voor 'El Olivo' kun je reserveren door te mailen naar: cinecentrum31@ziggo.nl

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl