Resurscentrum för litteratur Nyhetsbrev

Hösten 2018

Samtal med förlag Varda (på engelska)

Lördag 29/9 kl 14:00
Luleå stadsbibliotek

2011 lämnade fotografen Andrea Barghi Goaskim och förläggaren Veronica Bernacchioni drömlandet Toscana för ett nytt liv i Sverige. Sedan dess har de skapat Varda, en kreativ agentur, förlag samt filmbolag som är baserad i Kåbdalis.

Veronica och Andrea berättar om sin resa hit i samtal med Milka Jafri, Resurscentrum för litteratur. Samtalet genomförs på engelska. 

Välkommen att delta i samtalet!

Läs mer

Samisk-, finsk- eller meänkielitalande?

Är du en författare eller skribent som har en koppling till några av våra nationella minoritetsspråk? Hör gärna av dig till oss! Resurscentrum för litteratur arbetar med två projekt där vi vill anlita författare som har en koppling till ett minoritetsspråk. Vill du jobba med unga skribenter så kan du bli anlitad till ett mentorsprogram för unga. Övriga skribenter och författare kan delta i kulturarvsprojektet Min berättelse som lyfter fram författare och berättelser, både nedskrivna och muntliga. 

Intresseanmälan och frågor: milka.jafri@norrbotten.se

Läs mer

BOKMÄSSOR OCH LITTERÄRA ARRANGEMANG I NORRBOTTEN

Hösten är full av intressanta evenemang runt omkring Norrbotten! Notera gärna i era almanackor: Kiruna Bokfestival (13 - 18 oktober, Kiruna), Luleå bokfestival (10 november, Luleå), Bágo in books (15 - 17 november, Jokkmokk) och Eyvind 2018 - Norrbottens författar- och berättardagar (30 november - 2 december, Boden). Läs mer om Kontext och Nattfestivalen nedan:

Kontext: Litterär scen i Luleå

Kontext presenterar ett väldigt intressant höstprogram med författarsamtal på Kulturcentrum Ebeneser i Luleå.

18/9 Kerstin Wixe
16/10 Andrea Lundgren
13/11 Linnea Axelsson
4/12 Lena Andersson

Samtalen startar kl. 19.00.
Samtalsledare: Kerstin Wixe, producent: Marianne Söderberg. Mer information och biljettpriser finns bakom länken, du kan också följa Kontext på Facebook.

Läs mer

Nattfestivalen i Korpilombolo

Planering för årets Nattfestival är på gång. Denna gång vill arrangörerna fördjupa konceptet med konstverkstäder och workshops i litteratur, film och dramakonst. Även andra konstarter som musik och slöjd kommer synas på festivalen.

Konstverkstäderna kommer att äga rum under festivalens första helg, lördag 1 – söndag 2 dec, och framåt. Bland gästande författare är Agneta Pleijel och Ulf Eriksson.

Korpilombolo 1 – 13 december

Läs mer

Resurscentrum för litteratur

Region Norrbotten
Bergströmska gården
Rådstugatan 7, 972 38 Luleå

Verksamhetsledare
Maria Junkka Bideke, 070-467 78 92 
maria.junkka-bideke@norrbotten.se 

Verksamhetsutvecklare 
Milka Jafri, 072-205 32 67
milka.jafri@norrbotten.se

www.resurscentrumforlitteratur.se

MailerLite