Bekijk de webversie
Nieuw Toonder-kunstboek gepresenteerd

Beste ,

Gisteren was het dan zo ver. In een afgeladen volle zaal van academisch cultureel centrum Spui25 in Amsterdam werd Het geheim van Marten Toonder gepresenteerd. Het prachtboek, waar ik bij betrokken was als assistent beeldredactie en schrijven van de bijschriften, is verschenen!

Het publiek luisterde belangstellend naar de toespraken van verschillende betrokkenen bij dit project: Suzanne Holtzer van De Bezige Bij, Toonderbiograaf Wim Hazeu, samensteller Willem Feltkamp en de schrijver dezes. En applaudisseerde toen Peter Voskuil van uitgeverij Johan Enschede Amsterdam het eerste exemplaar overhandigde aan Milou Toonder, de ‘kleindochter van’.

Deze speciale gebeurtenis is nu nog integraal na te zien op de Facebookpagina van Spui25. (Ook te bekijken als je geen lid van Facebook bent.)

Thuisgekomen kon ik dan zelf eindelijk de sensatie ondergaan van Het Uitpakken van Het Boek.

En hoewel ik al wel zo’n beetje wist wat er ging komen, was het toch nog een hele belevenis. Het uitpakken van dit boek is als het langzaam onthullen van een geheim. Je krijgt steeds meer te zien, totdat de gehele inhoud zich aan je toont: de blauwe cassette, het cliché, het certificaat, de dvd, de kleine extra verrassingen die je in de verpakking te zien krijgt (en die ik hier niet verklap) en natuurlijk het Boek zelf. Van een formaat dat er mag zijn: 25 x 36 centimeter. In een rood kaft met gouden opdruk.

En als je dat openslaat… Dan ontvouwt zich voor je ogen de rijkdom van het oeuvre van Marten Toonder, in al zijn veelzijdigheid en veelkleurigheid. In de helderste kleuren gedrukt op mooi papier.

Een koper van het boek mailde me deze week na ontvangst van het boek:

Het boek over Toonder mét cliché, verbluffend. Had het niet willen missen. Een sieraad in mijn boekenkast en bij tijd en wijle lezen, kijken én bewonderen.
Geweldig om in te zien, je zou hem zo op een lessenaar neerzetten.”

De 416 pagina’s van Het geheim van Marten Toonder zitten barstensvol mooi en interessant beeldmateriaal. Daarbij ligt de nadruk op origineel werk, waaronder ook allerlei tekeningen van Toonder die
nog niet eerder zijn gepubliceerd.

De oplage van het boek is gelimiteerd tot 1500 exemplaren. Mocht je het nog willen aanschaffen, dan kan dat in mijn webwinkel. Je betaalt dan geen verdere verzendkosten.

Lees meer of bestel het boek

In Het Parool stond vorige week trouwens een mooi interview met samensteller Willem Feltkamp. Je kunt dat hier lezen.

Hieronder nog wat andere Bommelgerelateerde berichten.

 

Met hartelijke groet,

Klaas Driebergen

Groen licht voor reis ‘Het Ierland van Marten Toonder’

Zoals ik al eerder mailde, organiseer ik samen met Historizon van 18 t/m 23 mei 2020 voor de tweede keer een Toonderreis naar Ierland. Inmiddels is het aantal aanmeldingen de 15 alweer gepasseerd. Dat betekent dat de reis sowieso doorgaat! Maar opgeven kan nog steeds.

Lees meer op mijn website.

Lezingen ‘Bommel en de Bijbel’

Het seizoen 2019-2020 houd ik door het hele land heen lezingen over ‘Bommel en de Bijbel’. In de volgende plaatsen zullen deze nog plaatsvinden: in Lekkerkerk (16 februari 2020), Assen (27 februari), Alphen aan den Rijn (26 maart), Zevenhuizen (ZH) (19 april) en Honselersdijk (22 april).

Wees welkom! Lees meer in de agenda op mijn website.

Naast de informatieve mailing die je nu leest (mijn ‘ToonderMail’) verstuur ik wekelijks een stukje over het werk van Marten Toonder onder de titel ‘BommelDingen’. Voor de échte Bommelliefhebber!

Het ontvangen van BommelDingen is gratis. Je kunt je er hier voor inschrijven. Je ontvangt dan ook meteen een cadeautje: een opname van het door Marten Toonder voorgelezen gedicht ‘De oude stenen’.

ToonderMail van Klaas Driebergen, nummer 23 (7 november 2019)

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld of via mijn website een bestelling hebt gedaan. Via deze e-mail houd ik je graag op de hoogte van mijn Toonder-gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en boekprojecten.

Als je toekomstige mails toch liever niet wilt ontvangen, geen probleem! Meld je gewoon weer af via de afmeld-link onderaan deze e-mail.

Stuur deze mail gerust door aan mogelijke andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich eventueel aanmelden via deze link.

Via laatstgenoemde link kun je ook eerdere nummers van deze Toondermail lezen.

website facebook twitter linkedin
Klaas Driebergen

Biesbosch 123, Amstelveen
Netherlands

Afmelden
MailerLite