Zdravo dragi moji!

Ovaj put nećemo zajedno piti ni jutarnju ni prepodnevnu kafu, ali ću se svakako potruditi da sa svojim iskrzanim crvenim lakom na noktima kuckam i pijuckam tako da se obostrano zabavimo. 💅🏻

Objašnjenje za oguljeni crveni lak imam zato što sam celo pre podne sprovodila misiju zvanu Otopi frižider i friz, a kasnije ih operi unutra i spolja, ali sam zaboravila da stavim rukavice. 

To je ujedno i objašnjenje moje poslepodnevne kafe sa vama. Zapravo, svo vreme sam dežurala pored laptopa, odgovarajuću na poruke, kuckala tekstove, pa kada vidim da se krpa na podu pored frižidera potpuno natopila vodom, onda ustajala sa stolice, cedila je i ponovo vraćala na pod, sedala za laptop i tako u krug. 🌪 

Malo me je, iskreno nerviralo što bi nakon ovoga trebalo da sleduje detaljnije čišćenje ne samo frižidera i friza već i kuhinje, a ako očistim kuhinju zašto ne bih i ostatak stana. Nije veliki, ali zahteva dodatno vreme koje mi polako ali sigurno za danas curi kao pesak sa gornjeg dela bočice pešćanog sata. ⏳

A i ovo što kucam, pa sve bi to trebalo bolje sročiti. Nekako mi zapinju reči koje bi u ovom članku za klijenta sigurno bolje pristajale, ali su mi na vrh jezika, eto.

Kada mi se više zavrtelo u glavi od ovog Domaćica-Preduzetnica tj. Pčela Radilica rolerkostera, sela sam u dnevnu sobu i dala sebi 10 minuta da udahnem i izdahnem, odvrtim to što sam zavrtela i spustim na neko mirnije i stabilnije mesto.

Tada mi je notifikacija na telefonu zazvonila. Toliko o mojih 10 minuta.

Kako sam ipak uzela telefonu u ruke, videla sam da me SoundCloud podseća na novu epizodu Malih pobeda by Željko. Znate već za taj podkast, pisala sam vam o njemu, a pre par meseci sam ga na Instagramu uvrstila u listu podkasta na srpskom jeziku koje vam preporučujem od sveg srca da slušate.

Elem, u podkastu je tema bila šta je to uspeh za svakoga od nas, a o toj temi nadugačko i naširoko može se pričati i pričati, zar ne?

Ali ono što je meni bilo zanimljivo u toj epizodi jeste, da li želimo da budimo uspešni eksperti, stručnjaci, magovi, a da pri tome žrtvujemo sve zarad toga. Ili možda da budemo jaaaako dobri u svojoj oblasti, ali da ne zaboravimo na svoje zdravlje, prijatelje iz detintva i one novostečene, na svoju porodicu, pa u krajnjoj liniji i na sebe i svojih 10 minuta predaha dnevno. 

Koliko god se trudila da mi frižider blista, hrana u njemu će ga vremenom isprljati. Masne ruke kada ga otvaram će ostaviti otisak na vratima.

Koliko god čitala, pisala, istraživala, obogaćivala svoj rečnik, uvek će se desiti da mi neka reč zafali. Da kada se klijentov tekst objavi, da se tek tada setim da sam mogla da ubacim još jednu rečenicu ili da bi ovaj deo pasusa ipak trebalo preformulisati.

Ali, Željko me je podsetio da to nije bitno.

Da je ta savršena neperfektnost onoga što radimo zapravo skroz ok, čak ponekad može biti i šarmantna. 💁🏻‍♀️

Verovatno znate da sam nedavno ponovo bila u Holandiji.

E tamo se doktorira šarmanta savršena neperefektnost.

Jendostavan primer su male zelene i/ili cvetne površine ispred zgrada i kuća u Amsterdamu koje su mnogo slatke, ali vam ne daju da hodate u, i onako preuskim ulicama po još užim trotoarima.

Koliko god neki kraj u tom gradu bio namenjen starosedeocima, amsterdamcima višeg staleže, nigde nećete videti savršeno podšišanu travu. Češće cveće koje deluje kao da je neobavezno zasađenu baš tu. Tek onako.

Koliko god oni voleli cveće, zelenilo, rastinje generalno, i u najuređenijem dvorištu ili parku biće neki žbun koji je nekako razbarušen, neugledan, pomalo zapušten. 

Trava u parku na kojoj je predivno ležati kada su retki sunčani dani, nije podšišana kao makazicama. Ne izgleda kao savršena engleska trava na Vimbldonu. Pomalo štrči na nekim delovima travnjaka, čak i izviruje na stazice levo i desno, ali u tome je magija.✨

U savršenoj neperfektnosti.

U uređenoj lakoći i jednostavnosti bez opterećenja, jer će i najlepše ošišana trava kada sa nje ustanete biti zgnječena i polegla, ali to nije ni bitno. Ona će i dalje biti trava, a vi ćete na nju moći da se ispružite svaki put kada zaželite predah i to je ono što je zapravo bitno.

 

Kao što znate, od ovog septembra krenuli smo sa video kafenisanjem 4 puta mesečno, tj. svakog ponedeljka. Iz tog razloga, ovaj put vam šaljem linkove ka dva najnovija videa:

1. Zašto je bitno odabrati usku nišu kojoj se obraćamo

2. Rad virtuelnog asistenta na freelance platformama (moje mišljenje i iskustvo)

Do novog kafenisanja...


Marija Trifunović
Dobra vila vašeg biznisa
www.marija.be
Ovaj email je poslat na  | Odjavi se sa liste | Prosledi email prijatelju
Powered by MailerLite