Het laatste nieuws van Mr. - 11 september 2018

JURISTEN LATEN WEINIG HEEL VAN WERKWIJZE E-COURT

Kritiek op e-Court was er al vanaf het begin. De procedure was dan wel snel en goedkoop, maar niet transparant. Alle juridische bezwaren zijn nu op een rij gezet: een recht op een eerlijk proces en de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de arbiters zijn niet gegarandeerd. En: e-Court beschermt consumenten onvoldoende. E-court zelf wijst in een reactie alle kritiek van de hand.

Lees meer

0

GROTE REORGANISATIE GGN DEURWAARDERS

GGN Deurwaarders voert een reorganisatie door waardoor honderd van de zevenhonderd medewerkers hun baan verliezen. Vijf van de vijftien kantoren van het grootste deurwaarderskantoor van Nederland worden gesloten.

Lees meer

0

ANJA ELEVELD OVER MENSENRECHTEN ALS EXPORTPRODUCT

Mr. van de week is Anja Eleveld. De docent en onderzoeker arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht aan de Vrije Universiteit is benoemd tot plaatsvervangend lid bij het College voor de rechten van de mens.

Lees meer

SYMPOSIUM: AANSPRAKELIJKHEID IN HET DIGITALE TIJDPERK

Ingezonden Mededeling
Nieuwe technologische ontwikkelingen roepen nieuwe juridische vragen op. Voldoet ons oude privaatrecht om de uitdagingen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen het hoofd te bieden? Dat is de vraag die centraal staat tijdens dit interactieve symposium.

Meer informatie en aanmelden

RECORDAANTAL NIEUWE ADVOCATEN

Met 468 beginnende advocaat-stagiairs heeft de Beroepsopleiding Advocaten een nieuwe record gevestigd sinds de start van de nieuwe opleiding in 2013. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Dit jaar zijn in totaal 922 nieuwe advocaten begonnen aan de verplichte driejarige beroepsopleiding voor advocaten, 50 studenten meer dan vorig jaar.

Lees meer

0

‘DE HAAN: NO CURE NO PAY IN AARDBEVINGSZAAK’

Advocatenkantoor De Haan heeft ‘met teleurstelling’ gereageerd op de uitspraak van het Hof van Discipline. Deze oordeelde dat De Haan Advocaten & Notarissen laakbaar heeft gehandeld in de afspraken rond de zaak van de waardevermindering van woningen door de aardbevingen.

Lees meer

HET NATIONALE PRIVACYCONGRES 2018

Ingezonden Mededeling
Ook in 2018 zal de Universiteit Leiden de 9e editie (sinds 2010) van het Nationale Privacycongres organiseren. Privacyrecht specialisten Prof. dr.mr. G-J. (Gerrit-Jan) Zwenne, Prof. mr.dr. P. (Peter) Blok, Mr. Q. (Quinten) Kroes, Mw. Mr. (Hester) de Vries en Mr. H. (Herke) Kranenborg zullen allen een bijdrage verzorgen! Vrijdag 23 november 2018, locatie: Mövenpick Hotel te Amsterdam (5 PO NOvA); 15% korting voor leden NVvIR, VPR!

Lees meer

WERK MEE AAN DE BENCHMARK ADVOCATUUR 2018

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
Wat doet de rest? Hoe ontwikkelt de advocatuur zich vanuit bedrijfseconomisch perspectief en hoe past uw kantoor daartussen? Om een gedegen antwoord te kunnen formuleren op deze vraag hebben we uw hulp nodig, daarom willen wij u bij deze uitnodigen om deel te nemen aan ons benchmark onderzoek.

Lees meer

0

STUDENTEN ONTWERPEN ZITTINGSZAAL VAN DE TOEKOMST

Rechtenstudenten van de UvA en studenten van de Gerrit Rietveld Academie gaan de zittingszaal van de toekomst ontwerpen. Dit doen ze binnen het vak Law lab: Design of Justice aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer

0

ADVOCATEN: ‘BOYCOT DETENTIE-APP’

De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) roept uit tot een boycot van de nieuwe app My Telio, waarmee advocaten een afspraak kunnen maken met gedetineerden. Volgens de advocaten belemmert de app het vrije verkeer tussen gedetineerden en hun advocaat.

Lees meer

JURIDISCH BESTUURSRECHT

Ingezonden Mededeling
Voor de klant ben jij jurist en adviseur ineen als het gaat om het oplossen van juridische kwesties op het vakgebied bestuursrecht. Je hebt regie over de hele zaak, bent, in afstemming met de klant, beslisbevoegd en hebt volledige autonomie. De zaken die je behandelt zijn sterk inhoudelijk en hoog gespecialiseerd in bestuursrecht. Wil jij je verder specialistisch ontwikkelen in bestuursrecht, veel autonomie en samen werken aan onze toekomst? We komen graag met je in contact.

Bekijk vacature

BLENHEIM REIKT SCRIPTIEPRIJS VENNOOTSCHAPSRECHT UIT

Donderdag 6 september 2018 is de eerste Blenheim scriptieprijs voor vennootschapsrecht uitgereikt. De prijs is gewonnen door mr. M.J.S. (Mieke) Lavreysen, met haar masterscriptie Grensoverschrijdende omzettingen in de praktijk.

Lees meer

0

BEN FOX (JONES DAY) OVER EEN UNIEKE BEDRIJFSCULTUUR

Overstap van de week is Ben Fox. Fox is op 1 september als partner toegetreden tot de Banking, Finance & Securities-praktijk van Jones Day. Hiervoor was hij partner bij Allen & Overy.

Lees meer

0

FLORIAN FEHRES (KNEPPELHOUT) OVER SAMENWERKING ‘INKTBEDRIJVEN’

Dealmaker van de week is Florian Fehres (Kneppelhout & Korthals), adviseur van het Chinese Speed Infotech, fabrikant van, onder andere, hoogwaardige gerecyclede inktjet en toner cartridges. Dat bedrijf gaat een strategische samenwerking aan met het Franse Armor Group, Europees marktleider op het gebied van multi-brand inktjet cartridges. Onderdeel van de transactie was de overdracht van het in Nederland gevestigde Recoll BV.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Juridisch Adviseur

Je zult als adviseur betrokken zijn bij beeldbepalende projecten, met grote bestuurlijke of financiële belangen Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch medewerker

Team Belastingrecht van Rechtbank Den Haag zoekt een Juridisch medewerker. Het bericht Juridisch medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior juridisch medewerker

Team Belastingrecht van Rechtbank Den Haag zoekt een Senior juridisch medewerker Het bericht Senior juridisch medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Doceren in Leiden I: Ontgroeningsverhalen

0

SNELRECHT

Shell eeuwig aansprakelijk voor aardbevingsschade?

Gedrag van banken voor een faillissement steeds vaker onder de loep van verwijtbaarheid

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.