POLARIS: SB1M re-initierer dekning med en rungende kjøpsanbefaling og kursmål NOK 60 (38). Meglerhuset kaller aksjen «a big opportunity». Polaris eier 10 prosent av finn.no og bare denne eierposten er iht meglerhuset verdt godt mer enn dagens aksjekurs. Den vanlige virksomheten foruten finn.no posten burde kunne ha årlig inntjening på NOK 3 per aksje.

QUANTAFUEL: DNB øker kursmålet til NOK 84 (23), gjentar kjøp.

2020 BULKERS: Pareto initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 72.

SOLON: Pareto øker kursmålet til NOK 40 (34), gjentar kjøp.

…mens Finansavisen skriver at i juni meldte Solon Eiendom at de vurderer strategiske alternativer. Aksjeverdiene skjøt i været. I går gjorde de det igjen. Dermed bykset verdiene opp igjen.Denne gang har de byttet finansiell rådgiver og advokatselskap fra i juni.  Den nest største aksjonæren i Solon Eiendom er Runar Vatne med 18 prosent av aksjene i selskapet. Han har erfaring fra tilsvarende kurseffekter i andre selskaper. Da han rykket inn som styreleder i Self Storage Group i januar tok det bare én uke før Vatne varslet at de ville se på strategiske muligheter.Også her het det at man skulle utforske alle muligheter for å maksimere aksjonærverdiene. I likhet med prosessen med Solon Eiendom og Arctic fire måneder senere har det heller ikke kommet noe ut av denne prosessen.

BORR DRILLING: Evercore kutter kursmålet til NOK 27 (36), gjentar kjøp.

OCEAN YIELD: Danske Bank oppgraderer aksjen fra hold til kjøp, kursmålet kuttes dog til NOK 25 (26).

GJENSIDIGE: Barclays øker kursmålet til NOK 180 (165), gjentar undervekt.

ODFJELL DRILLING: SEB kutter kursmålet til NOK 20 (25), gjentar kjøp.    

DNB ANBEFALER: Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets plukker ut Yara, Europris, SR-Bank, Telenor og Nordic Semiconductor som sine favoritter.

TILSKUER TIL AKSJESLADDER? Vi har fått forespørsel om vi kunne vært interessert i å avholde innspillingen av podcasten AksjeSladder med tilskuere - enten via videokonferanse eller (når tillatt) på et utested. I våre Facebook-grupper ‘Børsforum’ og ‘Podcasten AksjeSladder’ lodder vi interessen om folket potensielt kunne være interessert i å betale for slik tilskuerplass. Gi gjerne en liker til innleggene der inne hvis du kan være interessert – så langt har en del hundre uttrykt interesse.

DAGENS OBS: Quantafuel er superpotent med raketten drevet av meglerhus som nærmest kappes om å øke kursmålene. Men analysen fra DNB er godt kjent i markedet.
Polaris er nok heller gått under radaren og har altså en superverdifull eiendel i den digitale markedsplassen finn.no. Ut fra SB1Ms anslag så kan man tenke på caset som at man ved kjøp enten får kjøpe finn.no andelen med viss rabatt samt får resten av mediehusets virksomhet gratis eller at man betaler P/E 12 for virksomhetens antatte fremtidige inntjening og får finn.no gratis på kjøpet. Polaris blir dermed en man kan være obs på. 

Du kan bli blant de eksklusive som mottar BørsXtra Premium tidlig på dagen - samt å støtte oss i utarbeidelsen - ved å betale NOK 119 for en måned eller NOK 999 for 12 måneder til Vippsnummer 603355 - husk å skrive inn din emailadresse ved innbetalinger. Hvis du heller vil at vi ber om penger (du kan avslå hvis du ombestemmer deg) via Vipps så svar på denne mail med ditt mobilnummer og om du vil vi skal be om penger for en måned eller ett år. Vil du betale til bankkonto så svar på mailen og vi sender deg detaljene der.

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen er tatt fra offentlige og ikke-offentlige kilder som Xtrainvestor tror er pålitelige uten at vi har fått verifisert dette. Vi garanterer ikke for nøyaktigheten eller fullstendigheten, vi aksepterer inget ansvar for tap eller kostnader knyttet til bruk av innholdet og det er opp til deg å gjøre en selvstendig vurdering. Xtrainvestor, dets eierselskap eller ansatte/aksjonærer (samlet "Xtrainvestor") kan ha eller forsøke å få kundeforhold til eller holde posisjoner i verdipapirene i ethvert selskap som nevnes i innholdet. Dette gjelder særlig aksjer angitt som Dagens obs der Xtrainvestor normalt vil ha ervervet aksjer basert på kildene referert i BørsXtra. Ingenting av hva vi skriver er et tilbud eller oppfordring til/råd om å kjøpe eller selge noe verdipapir.  

Husk at du til enhver tid kan melde deg av denne utsendelsen ved å klikke på unsubscribe lenken nedenfor. 

Xtrainvestor Ltd

info@xtrainvestor.com