Het laatste nieuws van Mr. - 5 november 2019

ADVOCATEN: NOG VEEL WERK AAN DE WNRA-WINKEL

Advocaten zijn al maanden bezig om overheidswerkgevers voor te bereiden op de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Maar het echte werk begint pas na 1 januari, als de wet in werking treedt en duizenden ambtenaren een arbeidsovereenkomst moeten krijgen.

Lees meer

WEER EEN HOOFDOFFICIER MINDER BIJ HET OM

Charles Wiegant, hoofdofficier van justitie van het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM), is per direct opgestapt. Dit besluit heeft te maken met beschuldigingen van integriteitsschendingen, zo meldt NRC. Volgens het Openbaar Ministerie gaan die beschuldigingen te ver, zo laat het in een reactie weten.

Lees meer

JAN VLUG OVER DE WET WAPENS EN MUNITIE

Mr. van de week is Jan Vlug, als advocaat verbonden aan Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters in Deventer. Op 7 november verzorgt hij namens de Toga Academie de cursus Wet wapens en munitie.

Lees meer

TOGA ACADEMIE – ADVOCATUUR IS TOPSPORT. HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Ingezonden Mededeling
Topprestaties kunnen niet zonder plezier. Wat we dus niet doen? Saaie cursussen omdat het nu eenmaal moet. Webinars waarbij u in slaap valt. Zonde van uw tijd. Wel: boeiende cursussen waar u echt beter van wordt. Topdocenten die hun passie voor het vak overbrengen. De Toga Academie biedt kwaliteit én plezier.

Kijk voor het cursusaanbod op toga-academie.nl

‘VROEG CONCLUSIES PUBLICEREN IS TRIAL BY MEDIA’

De praktijk dat conclusies van advocaten-generaal eerder worden gepubliceerd dan de uitspraak van de Hoge Raad – dat gebeurt sinds 2018 – blijft vooralsnog ongewijzigd. Advocaat Gerard Spong had procureur-generaal Jos Silvis gevraagd om daar eens kritisch naar te kijken omdat er anders ‘trial by media’ zou kunnen ontstaan.

Lees meer

‘DIGITALE NALATENSCHAP WETTELIJK REGELEN’

Als het aan D66 ligt komt er wetgeving voor digitale erfenissen, zodat nabestaanden toegang kunnen krijgen tot de social media-accounts van een overledene. Volgens Tweede Kamerlid Monica den Boer ontbreekt het nu aan duidelijke regels voor digitale nalatenschappen.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘INLEIDING BEREKENEN KINDERALIMENTATIE’

Ingezonden Mededeling
Bent u volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van kinderalimentatie? In deze actuele cursus wordt aandacht besteed aan de berekening van kinderalimentatie volgens de richtlijnen die gelden sinds 2013 en de knelpunten die daarbij komen kijken.

Lees meer

STRAFRECHT JONGVOLWASSENEN: LEREN VAN BUITENLAND

In Nederland worden jongvolwassenen op een bijzondere manier in het strafrecht bejegend. Elders is dat vaak net wat anders. Een onderzoek van het WODC over deze verschillen en overeenkomsten met andere Europese landen kunnen aanknopingspunten bieden voor beleid.

Lees meer

TU-STUDENT HERONTWERPT RECHTBANK

Hoe kunnen we de toegankelijkheid en begrijpelijkheid in kantonzaken vergroten? De rechtbank Noord-Holland vroeg TU-student Rens de Graaf (Industrieel Ontwerpen) om dat in zijn afstudeerproject te onderzoeken. De Graafs conclusie? De rechtbank zou volgens hem wel wat minder partijdigheid kunnen uitstralen en ook de begeleiding van gedaagden in een juridisch proces kan beter.

Lees meer

REIZEN NAAR AUSTRALIË OF NIEUW-ZEELAND?

Ingezonden Mededeling
Ontmoet de reisspecialisten van TravelEssence èn maak kennis met de Maori cultuur! Op 17 november houden wij een exclusieve informatiedag in Baarn waar u, onder het genot van een hapje en een drankje, bijzondere Maori kunst kunt bewonderen. Onze adviseurs zijn aanwezig om u te informeren en al uw vragen over uw droomreis naar Australië of Nieuw-Zeeland te beantwoorden. Meld u nu aan, want de plaatsen zijn beperkt!

Meld u nu aan!

PILOT OM: JONGE HACKERS OP HET RECHTE PAD KRIJGEN

Het Openbaar Ministerie gaat met andere ketenpartners de pilot Hack_Right uitbreiden om jonge hackers (12-23 jaar) weer op het rechte pad te krijgen én te houden. Gisteren ondertekenden zij, samen met zo’n twintig bedrijven, een intentieverklaring om mee te werken aan de pilot.

Lees meer

IS UW KENNIS VAN HET INSOLVENTIERECHT NOG UP-TO-DATE?

Van onze kennispartner CPO
De cursus 'Actualiteiten Insolventierecht' geeft u alle relevante informatie over onderwerpen uit de dagelijkse praktijk. De docenten gaan in op thema's als wederkerige overeenkomsten, pand en hypotheek, actio Pauliana, verrekening en girale betaling. U krijgt handige tips en praktische adviezen.

Meld u nu aan

HET OM EXPOSEERT: ‘NIEUWE REGELS/NEW RULES’

In het Open Space Contemporary Art Museum in Amsterdam Zuidoost is de expositie ‘Nieuwe Regels/New Rules’ gestart, waaraan ook het Openbaar Ministerie heeft meegewerkt. De tentoonstelling is een terugblik op een reeks van zogenoemde ‘Speak Sessions’, een concept van OSCAM waarbij wordt samengewerkt met verschillende organisaties waaronder het OM, en waarbij publieke gesprekken worden georganiseerd over jeugdcultuur, lifestyle en criminaliteit.

Lees meer

NICOLE LOOKS (BAKER MCKENZIE) OVER HET VOLGEN VAN JE KLANTBEHOEFTEN

Overstap van de week is Nicole Looks. Looks (52) is als partner begonnen bij de Amsterdam Tax-praktijkgroep van Baker McKenzie. Ze is gespecialiseerd in het adviseren van multinationals in supply chain-gerelateerde douane- en btw-aangelegenheden, van structurering tot procesvoering. Ze is afkomstig van Baker McKenzie Frankfurt.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Adviseur

Ben jij jurist en op zoek naar een veelzijdige juridische functie? Zelfstartend en met passie voor privacy, lees dan verder, want dit is wat wij jou bieden en zoeken. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Gerechtsauditeur

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is rechter tussen markt en overheid. Jij kunt daaraan een hoogwaardige bijdrage leveren. Het College is op zoek naar tien nieuwe, ambitieuze collega’s, die in de functie van gerechtsauditeur de rechters van het College bijstaan en juridisch adviseren. Het bericht Gerechtsauditeur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Adviseur

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is rechter tussen markt en overheid. Jij kunt daaraan een hoogwaardige bijdrage leveren. Het College is op zoek naar tien nieuwe, ambitieuze collega’s, die in de functie van juridisch adviseur de rechters van het College bijstaan en juridisch adviseren. Het bericht Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.