Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro. 

Regenboogweek bij Cinecentrum31

In Heerhugowaard en Westfriesland worden in de eerste helft van oktober activiteiten georganiseerd ter bevordering van zichtbaarheid, acceptatie en sociale veiligheid van mensen met een lesbische, homo seksuele, biseksuele, transgender of interseksuele geaardheid. (LHBTI). Ons filmhuis doet mee met twee films over dit thema.

Vrijdag 6 oktober: Three Generations

Vele smaken onder 1 dak
Een lesbische oma, haar dochter (een alleenstaande moeder) en een transgender (klein)dochter wonen onder één dak. Three Generations vertelt het verhaal van een tiener die op het punt staat om hormoontherapie te starten. Ray (Elle Fanning) is geboren als Ramona, maar weet al van kinds af aan dat hij eigenlijk een jongen is. De film begint met de belofte van de lichamelijke transitie, maar hier ontstaat het conflict: beide ouders moeten het doktersformulier ondertekenen. Rays vader is nooit in beeld geweest en nu hangt alles af van zijn handtekening.

Drama en humor gaan hand in hand
Grootmoeder Dolly (Susan Sarandan), een vrijgevochten lesbienne uit de tijd van de seksuele revolutie, kan de keuze van haar klein-”dochter” echter niet accepteren. Moeder Maggie (Naomi Watts) heeft haar kind altijd gesteund, maar worstelt met het onomkeerbare verlies van haar dochter en de rol die de vader ineens krijgt. Rays kennismaking met het het nieuwe gezin van zijn vader is pijnlijk en hilarisch tegelijk.

Al met al is Three Generations  een hartverwarmende, ontroerende en toch luchtige film over een familie in transitie en onvoorwaardelijke liefde. Met grote namen en prachtig acteerwerk. 

Klik hier voor de trailer


Regie: Gaby Dellal

 

Donderdag 12 oktober: Land of storms

Homo zijn in onverdraagzame omgeving
Szabi, een Hongaarse jongen, woont in Duitsland en speelt met Bernard in een ambitieus voetbalteam. De twee jongens zijn kamergenoten, beste vrienden en onafscheidelijk. Na een verloren wedstrijd krijgen de twee vrienden ruzie en Szabi besluit alleen terug te gaan naar Hongarije, naar de boerderij die hij van zijn opa heeft geërfd. Zijn vader droomde echter van een rijke voetbalzoon en is gefrustreerd door zijn terugkomst. Szabi hoopt vooral op een makkelijker leven. Voor de renovatie van de vervallen boerderij krijgt hij hulp van een lokale bouwvakker, Aron. De jongens voelen zich langzaam tot elkaar aangetrokken. Daarmee wordt Szabis leven helemaal niet makkelijker.

Uit de kast komen kan heel moeilijk zijn
Szabi gaat er wel helemaal voor, maar Aron verschuilt zich achter allerlei excuses (drank, geld) als anderen hem vragen waarom hij met ‘die homo’ optrekt. De druk van zijn geloof, zijn hulpbehoevende moeder en de conservatieve jongeren uit het dorp weegt zwaar op zijn schouders. De liefde tussen de twee jongens komt nog verder onder druk te staan als Szabi’s voetbalvriend Bernard ineens voor de deur staat…

Een indringend verhaal, poëtische beelden en integere sensualiteit bij een ontluikende liefde tussen jonge mannen. In een wereld die daar nog niet klaar voor is.

Klik hier voor de trailer


Regie: Adam Csazi

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Vermeld je dan of je naar de vrijdag- of donderdagvoorstelling wilt?

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl