Het laatste nieuws van Mr. - 14 januari 2020

NIEUWE WET DWINGT CURATOREN IN ANDERE ROL

Met het Wetsvoorstel Homologatie Onderhands Akkoord zouden bedrijven in moeilijkheden minder snel failliet moeten gaan. Minder faillissementen – betekent dat ook minder werk voor curatoren en insolventieadvocaten? Ze zullen wel nadrukkelijker aan de bak moeten om voldoende opdrachten te krijgen.

Lees meer

‘INDRUKWEKKENDE STILLE TOCHT IN WARSCHAU’

Negen Nederlandse rechters en één officier van justitie liepen zaterdag (in toga) mee in een stille tocht in Warschau. Tégen het muilkorven van de Poolse rechters, vóór rechterlijke onafhankelijkheid. Ronald Philippart, president van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, was er één van.

Lees meer

AREANE DORSMAN OVER DE RAAD VOOR DE RECHTSPRAAK

Meester van de week is Areane Dorsman. Sinds 1 januari is zij rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak, als opvolgster van Kees Sterk. Dorsman was lange tijd ondernemingsrechtadvocaat, voor ze in 2004 overstapte naar de rechterlijke macht. Bij de rechtbank Amsterdam vervulde ze diverse leidinggevende functies. In 2013 werd zij rechterlijk bestuurslid van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Lees meer

OOK ICT-JURIST WORDEN? SCHRIJF U IN VOOR DE PRAKTIJKOPLEIDING VAN ICTRECHT ACADEMY

Ingezonden Mededeling

ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus:

In één jaar (start: maart 2020) doet u gespecialiseerde juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied. Leer o.a. over: contracteren, legal tech, privacy en security.  

Lees meer

Enkel geïnteresseerd in het opdoen van kennis en skills over privacy? Bekijk onze deelopleiding tot Senior Privacy jurist.

VERENIGING ADVOCATEN BELANGEN: ‘NIEUWE ACTIES NIET UITGESLOTEN’

Zo’n 39 procent van de sociaal advocaten doet volgens advocaat Lucien Nix van de Vereniging Advocaten Belangen mee aan de piketstaking. Dat zijn rond de duizend advocaten. “En als er de komende maanden niets gebeurt zou het zomaar kunnen dat je in juli een nieuwe stakingsgolf krijgt.”

Lees meer

KNB BEPLEIT OVERLEG IDENTIFICATIEMIDDELEN

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) pleit voor een koepeloverleg voor alle aanbieders van identificatiemiddelen.

Lees meer

SUBSIDIE VOOR INNOVATIEVE RECHTSBIJSTANDSPROJECTEN

Minister Dekker (Rechtsbescherming) heeft tien miljoen euro beschikbaar gesteld voor innovatie in de rechtsbijstand. Juridische dienstverleners, waaronder sociaal advocaten en mediators, kunnen subsidie krijgen voor het ontwikkelen van nieuwe manieren van werken.

Lees meer

CPO KENNISCLIP: 5 ACTUELE AVG-ONDERWERPEN UITGEDIEPT

Van onze kennispartner CPO
Op 28 januari vindt de Dag van de Privacy plaats. In de nieuwste CPO Kennisclip gaat dagvoorzitter Friederike van der Jagt alvast in op 5 interessante AVG-onderwerpen zoals het gebruik van vingerafdrukken, alcohol- en drugstests, en datalekken.

Lees meer

NIEUWE WETTEN EN REGELS IN 2020

Nieuw jaar, nieuwe regels. De Regeling ‘onwerkbaar weer’ is ingevoerd, de fiets van de zaak is fiscaal aantrekkelijker geworden en de dienstplicht geldt voortaan ook voor vrouwen (al is ook voor hen de opkomstplicht opgeschort). Om maar wat te noemen.

Lees meer

ETIËNNE COURBOIS (CMS) OVER ZIJN ONDERNEMERSMENTALITEIT EN DE GROEIAMBITIES

Overstap van de week is Etiënne Courbois. Courbois versterkt sinds 1 januari 2020 de Banking & Finance-praktijk van CMS in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in nationale en internationale financierings- en herstructureringstransacties. Courbois is sinds 2010 advocaat en is afkomstig van Allen & Overy.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Senior Jurist Privaatrecht

Kom werken bij de gemeente Amsterdam! Het bericht Senior Jurist Privaatrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker Gezondheidszorg

Wil jij de volgende stap zetten in jouw loopbaan als advocaat in de Gezondheidszorg? Nysingh biedt je deze kans. Binnen onze kwalitatief hoogstaande sectie en marktgroep Zorg werk je aan aansprekende en afwisselende zaken voor ziekenhuizen, koepelorganisaties en (grote) zorginstellingen. Het bericht Advocaat-medewerker Gezondheidszorg verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Gevorderd advocaat-stagiaire/advocaat-medewerker arbeidsrecht

Team Arbeidsrecht zoekt per direct een gevorderd advocaat-stagiaire/advocaat-medewerker arbeidsrecht Het bericht Gevorderd advocaat-stagiaire/advocaat-medewerker arbeidsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.