Het laatste nieuws van Mr. - 16 april 2019

‘BEDREIGDE DEURWAARDER NIET SERIEUS GENOMEN’

Functionarissen met een publieke taak moeten hun werk veilig kunnen doen. Gerechtsdeurwaarders worden ook met grote regelmaat mishandeld, bedreigd of uitgescholden, maar zij voelen niet die bescherming. Aangiftes worden massaal geseponeerd. Nu willen ze actie van de overheid.

Lees meer

RECHTERS DOEN LANGER OVER ZAKEN

Rechtbanken en gerechtshoven kampten in 2018 met langere doorlooptijden dan het jaar daarvoor. In 2018 duurde de afhandeling bij de rechtbanken gemiddeld twaalf weken, tegen elf weken in 2017. De gerechtshoven deden ook langer over zaken: 39 weken in 2018 in plaats van 38 weken in 2017. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2018 van de Rechtspraak.

Lees meer

MARIJKE MALSCH OVER EMPIRISCH ONDERZOEK IN HET RECHT

Mr. van de week is Marijke Malsch, senior onderzoeker bij het NSCR, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. Onlangs werd zij benoemd tot hoogleraar Empirical Legal Studies aan de Open Universiteit Nederland.

Lees meer

STANDAARDWERK VERSCHENEN VOOR ADVOCATEN EN BEDRIJFSJURISTEN

Jaap Bosman (TGO consulting) schreef samen met Vincent Cordo (expert op het vlak van Legal Operations) het standaardwerk Data & Dialogue, a relationship redefined over het gebruik van (big) data in de juridische dienstverlening.

Lees meer

BEDRIJFSKUNDE VOOR JURISTEN

Ingezonden Mededeling
7-daagse collegereeks met de belangrijkste MBA-vakken voor een toekomstbestendige carrière. Inclusief PO-punten en certificaat van Nyenrode.

Meer informatie

NOTARIAAT OVERHANDIGT EUROPEES WENSENLIJSTJE

Het notariaat zou graag zien dat allerlei notariële registers binnen Europa onderling beter worden verbonden. Dat was een van de wensen die de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie op maandag 8 april doorgaf aan Nederlandse kandidaten voor het Europees Parlement.

Lees meer

PLOUM SHOPT GRETIG BIJ ANDERE KANTOREN

Het Rotterdamse kantoor Ploum breidt fors uit. Twee partners van Eversheds Sutherland, een advocaat van Houthoff en het complete team Douane, handel en logistiek van Kneppelhout & Korthals stappen op 1 mei over naar de ‘Rotterdam Law Firm’.

Lees meer

E-MAIL IS NIET ALTIJD VEILIG GENOEG, GEBRUIK DAAROM SAFEDOCS!

Ingezonden Mededeling

Als u vaak bestanden – en of dat nou documenten zijn, foto’s of noem maar op – met een vertrouwelijk karakter moet versturen, dan is e-mail vaak niet de beste oplossing.
Via www.Safedocs.eu is het wel volkomen veilig én uw zending komt gegarandeerd alleen bij de ontvanger terecht, er kijken dus geen vreemde ogen mee.

Overtuig uzelf en probeer Safedocs 3 keer gratis uit.

Klik op www.safedocs.eu/action

NVVR BEZORGD OM EIGEN FINANCIËLE POSITIE

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak is bezorgd dat de ledencontributie en de subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid onvoldoende opbrengen, en zo een risico vormen voor continuïteit van de vereniging. Dat blijkt uit de jaarrekening 2018, die nu is gepubliceerd.

Lees meer

‘WETGEVER IS TE VEEL STEMPELMACHINE GEWORDEN’

De wetgever vervult zijn rol in de praktijk niet goed genoeg. Reden dat de Raad van State vraagt om versterking van de wet en het wetgevingsproces. Dit is te lezen in de inleidende beschouwing De Raad in de staat van het jaarverslag van de Raad van State over 2018.

Lees meer

FACILY LAW ZOEKT FRANCHISENEMERS

Van onze kennispartner facily LAW
Werk jij als zelfstandige? Loop jij ook tegen het feit aan dat je ondernemer wilt zijn, maar dat je alleen bent en niet binnen een team werkt? Dat je je klanten moet doorverwijzen naar een ander kantoor, bijvoorbeeld bij drukte of bij het gemis aan expertise op een specifiek gebied? Mis je teamoverleg en een professionele back-office?

Lees meer

‘ONLINE SPELLETJES GEBRUIKT OM WIT TE WASSEN’

Volgens het Openbaar Ministerie zijn online spellen als Fortnite, APEX en Second Life vatbaar voor illegale activiteiten. De spellen die gebruik maken van eigen valuta worden door criminelen misbruikt voor afpersing, phishing, oplichting en witwassen. Officier van justitie Lodewijk van Zwieten en advocaat-generaal Anouk Paulus vertellen erover in een podcast.

Lees meer

SIMON VAN IJSENDOORN (MARBLE) OVER PROOSTEN OP HET DAKTERRAS

Overstap van de week is Simon van IJsendoorn. Van IJsendoorn heeft zich per 1 april 2019 als partner aangesloten bij arbeidsrechtkantoor Marble in Amsterdam. Van IJsendoorn is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en is afkomstig van Kennedy van der Laan. Hij is tevens MfN-registermediator.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Planologisch Adviseur

Team Ruimtelijke Plannen van cluster Ruimte Economie en Duurzaamheid zoekt enthousiaste en gedreven vakmensen om samen te werken aan de grote en interessante opgaven voor de gemeente Haarlemmermeer Het bericht Juridisch Planologisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Jurist Ambtenarenrecht (Den Haag)

Heb jij affiniteit met het ambtenarenrecht? Kun jij adviseren, goed met mensen omgaan en sta je stevig in je schoenen? Wij zijn op zoek naar een senior jurist ambtenarenrecht om ons juridisch team binnen personeelszaken te versterken. Het bericht Senior Jurist Ambtenarenrecht (Den Haag) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior Juridisch Adviseur

We kijken al 750 jaar vooruit. We houden de voeten droog en onze dijken sterk. We zorgen voor een goed waterpeil in sloten en meren, bewaken de waterkwaliteit en zuiveren het afvalwater. Zo houden we niet alleen vandaag, maar ook morgen Fryslân en het Groninger Westerkwartier veilig en leefbaar. En dat moeten we blijven doen. Want het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en we krijgen meer neerslag of juist droogte. Die veranderingen vragen om een innovatieve aanpak. Samen met inwoners, ...

BLOGS

Booking.com for lawyers?

De coachtip van de maand: de vloek van slimme en succesvolle mensen: het bedriegerssyndroom

SNELRECHT

Opvolgersaansprakelijkheid in het Europese mededingingsrecht; opmaat voor een bredere toepassing?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.