Het laatste nieuws van Mr. - 31 juli 2018

JONGE BALIE WIL TERUGKOMDAGEN VOOR PATROONS

De Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) zet zich bij het overleg over de vernieuwing van de beroepsopleiding voor advocaten, BA2020, onder meer in voor verbetering van het patroonschap. Dat zei bestuurslid Moshe Beukers van SJBN in een artikel over verantwoordelijkheden van jonge advocaat-stagiaires dat in het komende nummer van Mr. verschijnt.

Lees meer

0

VERTROUWEN IN RECHTERS STIJGT VERDER

Het vertrouwen in rechters in Nederland is weer gestegen. Al langere tijd groeit het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in rechters, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook het vertrouwen in andere instituten is toegenomen.

Lees meer

0

JOOST LINNEMANN OVER CEO’S IN DE ADVOCATUUR

Joost Linnemann is benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Kennedy van der Laan, waar hij van 2007 tot 2012 al managing partner was. Hij is de eerste die de nieuwe functie van CEO voor het kantoor bekleed.

Lees meer

0

VBC NIJKERK GAAT ZELFSTANDIG VERDER

VBC Notarissen neemt afscheid van zijn kleinste vestiging, in Nijkerk. Per 1 januari 2019 gaat deze vestiging zelfstandig verder onder de naam Notariaat Van Der Weij.

Lees meer

0

REGENBOOGBANIEREN EN -TOGA’S VOOR PRIDE

De advocatuur mag dan niet vertegenwoordigd zijn tijdens aankomende editie van de Canal Parade, ook dit jaar pakken advocatenkantoren tijdens Pride Amsterdam uit om hun steun aan het jaarlijkse evenement te tonen.

Lees meer

0

JOYCE SYLVESTER VOORZITTER VISITATIECOMMISSIE

Joyce Sylvester is de nieuwe voorzitter van de commissie Visitatie Gerechten 2018. Ze volgt Femke Halsema op die stopt als voorzitter vanwege haar benoeming tot burgemeester van Amsterdam. De visitatiecommissie evalueert de kwaliteitszorg binnen de Rechtspraak.

Lees meer

0

VAKMANSCHAP THEMA JAARCONGRES NVVR

De vakbond voor officieren van justitie en rechters, NVvR, organiseert 4 oktober haar jaarcongres in Den Bosch met als thema ‘Vier je Vakmanschap’. In de aankondiging hiervan schrijft de NVvR: “Weinig kenmerkt de rechterlijke macht zo sterk als de bekwaamheid, de bevlogenheid én de behoefte om hoog kwalitatief werk af te leveren. In de rechtspraak gaat het immers vaak om burgers die hun recht willen halen, om het herstel van geschonden rechtsgevoel en de bevestiging dat we leven in een rechtvaardige samenleving.

Lees meer

0

ORDE PRESENTEERT ACTIE-ICOON TER REDDING VAN DE RECHTSSTAAT

De Advocatenorde roept iedereen op om een speciale actie-icoon te downloaden met twee protestborden: ‘Red de Rechtsstaat’ en ‘Zonder rechtshulp geen rechtsstaat’. Deze kan onder de e-mailhandtekening worden geplaatst, op de eigen website of op briefpapier.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Vergunningverlener

In Zuid-Holland-Zuid zorgt waterschap Hollandse Delta voor stevige dijken en duinen, voor het zuiveren van afvalwater en voor schoon water in de watergangen, zoals sloten en plassen. In natte tijden gaat het waterschap overstromingen tegen. In droge perioden zorgt Hollandse Delta voor voldoende water in singels, sloten en plassen. Ook onderhoudt het waterschap vrijwel alle […] Het bericht Vergunningverlener verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Adviseur Plantoetsing en Regulering

In Zuid-Holland-Zuid zorgt waterschap Hollandse Delta voor stevige dijken en duinen, voor het zuiveren van afvalwater en voor schoon water in de watergangen, zoals sloten en plassen. In natte tijden gaat het waterschap overstromingen tegen. In droge perioden zorgt Hollandse Delta voor voldoende water in singels, sloten en plassen. Ook onderhoudt het waterschap vrijwel alle […] Het bericht Adviseur Plantoetsing en Regulering verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Ervaren Jurist Bouwrecht

Graag komen wij in contact met een ervaren en gedreven Jurist Bouwrecht voor onze locatie te Leusden. Klinkt dit als jouw droombaan? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie! Het bericht Ervaren Jurist Bouwrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Franchise en het kartelverbod

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.