View in browser

Verder in deze nieuwsbrief leest u dat sociale media als SM-clubs zijn waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen, dat we straks 1.000 jaar oud worden en leert u twee eenvoudige trucs om aantrekkelijker te worden gevonden door het andere geslacht.

1. “Jan Jambon moet en zal premier worden”

Jambon heeft het over een “constructiefout” in de vorige regering: het was de kleinere partij MR die het premierschap leverde, en dat was de oorzaak dat de regering niet voldoende presteerde. "De dash ontbrak om tot het gaatje de hervormingen door te voeren die we wilden.”

2. “Sociale media zijn als SM-clubs waar volwassenen zich gewillig laten aftuigen”

"Twitter is geen openbare dienst, maar een privé-netwerk. Men kan er vrijwillig lid van worden en men kent de praktijken." 

3. Onsterfelijk: worden we straks 1.000 jaar oud?

Sommige futuristen geloven dat de huidige generatie onderzoekers hun leven dankzij biohacking zal kunnen verdubbelen. Dat zou dus betekenen dat er vandaag mensen leven die 150 of 160 jaar oud zullen worden.

Aubrey de Grey, een onderzoeker in de regeneratieve geneeskunde die gesteund wordt door technologiemagnaat Peter Thiel, gaat nog een stapje verder. Volgens hem leeft er vandaag zelfs al iemand die straks 1.000 jaar oud zal worden

Duurzame methanol voor de scheepvaart

Ook de scheepvaart zal haar steentje moeten bijdragen in het gevecht tegen de opwarming van de aarde en de klimaatverandering. Methanol is een interessant alternatief voor de vervuilende stookolie die schepen vandaag als brandstof gebruiken. Maar dan moeten er wel een aantal horden worden genomen.

Meer hier                                                                                             [In samenwerking met VITO]

4. Wie een Tesla koopt, koopt eigenlijk een computer

Wie een Tesla koopt, koopt eigenlijk een computer. Dat staat te lezen in een blogpost op de website van de elektischewagenmaker, waarin wordt uitgelegd dat wie de 35.000$ -versie van de Model 3 koopt (in de VS) exact dezelfde wagen krijgt als wie 39.500$ neertelt voor de Standard Plus-versie. Het enige verschil zit ‘m in de software die beperkingen krijgt in de goedkopere versie. Maar wie zijn wagen wil upgraden hoeft voortaan enkel een cheque uit te schrijven, waarna Tesla vanop afstand de software zal upgraden en van de Standard-versie een Standard Plus zal maken. Op die manier kunnen de zetelverwarming en de autopiloot worden geactiveerd en wordt het navigatiesysteem aangesloten op de ‘live’-verkeerssituatie.

5. Waarom opent Mercedes-Benz een fabriek in Rusland?

De automarkt is een uitstekende maatstaf voor de stand van de Russische economie. Terwijl Ford onlangs aankondigde het land te zullen verlaten, heeft het Duitse Daimler een eerste Mercedes-Benz fabriek in Rusland geopend. Het Duitse bedrijf mikt daarbij op de bijval die luxemerken genieten bij Russische ambtenaren.

6. 15 jaar na de Concorde: vliegen we straks weer sneller dan het geluid?

In het midden van de twintigste eeuw waren vliegtuigen zo snel geworden dat piloten problemen kregen met de geluidsbarrière in toestellen die niet ontwikkeld zijn om erdoor te breken. Vliegtuigen begonnen te trillen en zelfs af te breken, terwijl ze de limieten van hun mogelijkheden verkenden.

7. Het tijdperk van geautomatiseerd racisme

"Chinese start-ups hebben algoritmen ontwikkeld die de overheid toelaat leden van een moslim-minderheid te traceren. Het gaat om een belangrijke ethische bocht in de techwereld.

Gezichtsherkenningssoftware, die snel in de vele miljoenen surveillance-camera’s in de regio wordt geïntegreerd, gaat exclusief op zoek naar de 11 miljoen Oeigoeren en dat op basis van hun uiterlijk. Op die manier wordt hun doen en laten digitaal gedocumenteerd. De spanningen tussen deze overwegend islamitische bevolkingsgroep en de Chinese overheid heeft voor een deel te maken met beperkingen op religieus gebied.

De Chinese start-ups die deze software ontwikkelen doen dat gedeeltelijk met geld van Amerikaanse investeerders.

Bottom line: Deze praktijk maakt van China een pionier in het toepassen van technologie van de volgende generatie die toelaat haar bevolking op elk moment te monitoren. Deze praktijk brengt ons steeds dichterbij een tijdperk va geautomatiseerd racisme.

Meer hier

Deel deze e-mail met een vriend

Deel

Kreeg je deze e-mail van een vriend?

Schrijf je hier in

8. Boedapest snelste groeier op wereldwijde woningmarkt

Op de gewone woningmarkt zijn er alvast duidelijke signalen van een vertraging. Twee jaar geleden konden nog 87 procent van de markten een prijsstijging melden. Vorig jaar mochten echter nog slechts 79 locaties van een groei gewag maken.

9. 2 eenvoudige trucs om aantrekkelijk te worden gevonden door het andere geslacht

Een man die in het gezelschap van een hond was, maakte driemaal meer kans om het telefoonnummer van een onbekende vrouw los te krijgen, dan wanneer hij geen hond bij zich had. 

10. Foto du Jour

in de VS heeft de Democraat Pete Buttigieg zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aangekondigd. Buttigieg is 37 en burgemeester van een kleine stad in de staat Indiana. Hij is een voormalig militair en de eerste presidentskandidaat die openlijk homo is. Ondertussen hebben al 18 Democraten aangekondigd kandidaat te zijn voor het presidentschap. Volgens de jongste peilingen maken ex vice-president Joe Biden en de socialist Bernie Sanders voorlopig de beste kans om de nominatie in de wacht te slepen.

Express.be [NL]

Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
Belgium

You received this email because you signed up on our website or made a purchase from us.

Unsubscribe