Q1 - 2020

Spelåret inlett med fokus på samarbete, konsumentskydd och underhållning

2020 är i full gång. Sper fortsätter att samla spelbranschen med fokus på att skapa såväl ett högt konsumentskydd som rolig underhållning. Sper har sju arbetsgrupper som arbetar med detta utifrån olika perspektiv. 

I början av februari besökte Sper spelmässan ICE i London och träffade över 30 internationella branschorganisationer och utbytte erfarenheter.  

Kritiska frågor och uppfattningar om spelbranschen

Det finns en uppfattning om att spelbranschen är en bransch utan ansvarskänsla och kritiska frågor ställs regelbundet. Vi håller inte med om bilden att inget ansvar tas, men frågorna behöver oftast sättas i ett större sammanhang, än vad som ryms i enkla svar. På Spers hemsida reder vi ut och svarar på några av de vanligaste frågorna och uppfattningarna. 

Värdefullt utbyte i Spers grupper

"Vill du gå snabbt gå ensam. vill du gå långt gå tillsammans". Det citatet beskriver Spers verksamhet på ett bra sätt. Genom sju olika arbetsgrupper möjliggör Sper att 40 personer med expertis inom bland annat juridik, spelansvar, marknadsföring, penningtvätt och matchfixning träffas. Erfarenheter och kunskaper utbyts och aktuella utmaningar diskuteras.

Juryn röstar fram nominerade

Utmärkelsen Swedish gambling award har fått in över 40 bidrag i kategorierna hållbarhet, ledarskap och kundnöjdhet. Just nu pågår juryns arbete med att rösta fram ett antal nominerade för tillkännagivande i mitten av mars. Den 26 mars är det sedan dags att kora vinnarna. Välkommen att delta vid prisceremonin.

Anmälan

Tre nya medelmmar

Spelaktörerna More Tech Group, Yggdrasil och Game Lounge har valts in som medlemmar i Sper. Organisationerna ställer sig därmed bakom Spers arbete för att skapa en mer hållbar spelbransch.

− Att fler ansluter sig till Sper visar att frågan om en hållbar och sund framtid tas på allvar, säger Jenny Nilzon, vd för Sper.

Läs mer
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

− Vill du gå snabbt, gå ensam. Vill du gå långt, gå tillsammans!

Spelbranschens Riksorganisation

Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm
E-post: info@sper.se
Hemsida: www.sper.se

Linkedin Twitter Rss
MailerLite