Ahhoz, hogy a Bitcoinok számának maximumát módosítani lehessen, a résztvevők többségének támogatnia kell a módosításról szóló döntést.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

“A Bitcoin csak egy hatalmas összeesküvés, amely arra hivatott, hogy valami újat tanítson a közgazdaságtanról, a pénzügyről, a politikáról és a számítógépekről.” ~ Leo Weese

A piac alakulása

BTC: 1 874 401 Ft | -0.1% az előző héthez képest

ETH: 61 382 Ft | -0.71% az előző héthez képest

BCH: 157 681 Ft | -4.44% az előző héthez képest

LTC: 14 916 Ft | -5.64% az előző héthez képest

A múlt héten a kriptopiacon alig volt mozgás. Egy kis növekedés tapasztalható volt ugyan, de ezután az árfolyamok csökkenést mutattak. A Bitcoin és az Ether múlt héthez képest 0,1% és 0.71%-kal ér kevesebbet. A Stellar Lumens árfolyama emelkedőben van, a 125 millió dollárnak megfelelő airdrop bejelentésének hatására. A Bitcoin Cash árfolyama november eleje óta 50%-kal lett magasabb, a november 15-én esedékes hard fork megelőlegezéseként, azonban a múlt héten esésnek indult, és a korrekció következtében 183 945 forintról 157 681 forintra csökkent. A kriptoközösség úgy tartja, hogy "A kriptovilágban a tél az új dolgok létrehozásának ideje”. Ha az árfolyamok egy szinten maradnak, ez kedvezően hat az iparágra, hiszen ilyenkor a fejlesztők figyelmét nem terelik el az áringadozások, és szabadon ügyködhetnek azon, hogy a dolgok jobban menjenek.

Heti kvíz

Mennyi Bitcoin jön létre összesen?

  1. 20 millió
  2. 21 millió
  3. 100 ezer

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A SEC kipécézte az EtherDelta Exchange tőzsdét

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) nem hivatalos értékpapírtőzsde üzemeltetésével vádolta meg Zachary Coburnt, az EtherDelta alapítóját. Az EtherDelta az Ethereum hálózat decentralizált tőzsdéje, amelyen az Ethereum tokenekkel már közvetlenül az ICO után lehet kereskedni, még azelőtt, hogy más tőzsdéken megjelennének. A SEC azt állítja, hogy az EtherDelta a felügyelet által „digitális fizetőeszköznek” tartott ERC-20 tokenek számára biztosított kereskedési lehetőséget. Állítások szerint Coburn már 2017-ben, néhány millió dollárért eladta az EtherDeltát. Coburn már tisztázta a vádakat, és összesen 388 ezer dollárt fizetett. Az EtherDelta esete arra ösztönözheti a kriptovállalatokat, hogy kerüljék el az USA-t, vagy legalábbis ne jegyezzenek értékpapírokat.    

Telegram

A Lumens 125 millió dollár értékű airdropja

A Stellar Fejlesztési Alap (Stellar Development Foundation - SDF) 125 millió dollár értékű Stellar Lumens-t (XLM) juttat a Blockchain tárca felhasználóinak. A Blockchain tárca szerint a kriptovaluták eddigi fennállása alatt még nem volt példa ilyen mértékű airdropra. A Blockchain tárca már a Lumens-t is támogatja, amiből most 125 millió dollárnyit oszt szét a 30 millió felhasználója között. Becslések szerint fejenként körülbelül 25 dollár értékű XLM jut mindenkinek. Az airdrop célja, hogy a kriptovaluták egyre ismertebbek és elfogadottabbak legyenek. A kiosztott mennyiség a forgalomban lévő Lumens 2,6%-át teszi ki, és a teljes kínálat 0,47%-ának felel meg. Az airdrop a következő hónapok során valósul meg, és a remények szerint sok új felhasználót vonz majd a kripto-ökoszisztémába. Ahhoz, hogy részt vehess az airdropban, fel kell iratkoznod a blockchain.com/getcrypto, és igazolnod kell a személyazonosságod.

Reddit

A SendFriend hasznosítja a Ripple Xrapid szoftverét

A piaci kapitalizáció alapján a harmadik legnagyobb kriptovaluta, a Ripple (XRP) tovább terjeszkedik. Az MIT-n kifejlesztett, SendFriend névre hallgató, határon átnyúló átutalásokra specializálódott platform a Ripple xRapid szoftverét alkalmazva teszi majd lehetővé a Fülöp-szigetekről származó vendégmunkások hazautalásait. A várhatóan még ez év végén elinduló SendFriend nyerte az MIT Media Lab Translational Innovation Alliance Award díjat. Ugyan a Ripple szoftverei eredetileg bankok számára lettek kifejlesztve, még egy nagyobb bank sem alkalmazza őket. A Ripple a Bitcoinhoz vagy az Ethereumhoz hasonló kriptovalutákhoz képest teljesen máshogy működik.A Ripple hálózaton nincsenek blokkok, ezeket az elosztott főkönyvek (distributed ledger) helyettesítik, és így a Ripple központosított hálózatnak tekinthető.

Telegram

A Binance kutatási részleget indít

A legnagyobb kriptotőzsde, a Binance bejelentette, hogy Binance Research néven új kutatási részleget indít. A részleg mélyreható elemzéseket végez majd, és intézményi szintű kutatási jelentéseket készít a kriptovilág befektetői számára. A Binance korábban már két oktatási kezdeményezést is indított. A Binance Info piaci adatokat és blokklánc alapú projektek árfolyam-mozgásaira vonatkozó információkat biztosít. A Binance Academy pedig egy nyílt hozzáférésű oktatási központ, amelynek segítségével a felhasználók blokkláncokról és kriptovalutákról tanulhatnak. A Binance Research már meg is jelentetett két tanulmányt a Loom Networkről, illetve a GoChainről. A Binance célja, hogy a kriptovilág összes minőségi projektjéről készítsen beszámolót, a blokkláncok világának átláthatósága és az információk minőségének javítása érdekében.

Bitcoin Mining

Csaló dél-koreai tőzsde

A dél-koreai Pure Bit kriptotőzsde beszüntette a működését, és eltűnt a felhasználók több mint 2,4 millió eurót kitevő vagyonával együtt. A tőzsde egy ICO során 13 000 Ethert gyűjtött össze. A Pure Bit mögött álló team a weboldalt is leállította, a közösségi médiában megjelenő profilokat is törölte, az oldalakon már csak a „Sorry” és a „Thanks” szavak láthatók. A Pure Bit ICO-ja a tervek szerint november 30-án ért volna véget, de ehelyett a team már most úgy döntött, hogy leállítja a működést, szándékosan átverve ezzel a befektetőket. A team megpróbálta az ellopott pénz egy részét átküldeni az Upbitre, Korea második legnagyobb kriptotőzsdéjére, de az Upbit letiltotta a Pure Bit számláját, és befagyasztott a rajta lévő összeget.

Az eToro új kriptotárcát indít

Az izraeli székhelyű eToro online kereskedelmi platform elindította az Android és iOS felhasználók számára is elérhető saját kriptovaluta-tárcáját. Az egyelőre csak az EU országaiban működő tárca jelenleg csak a Bitcoint, az Ethert, a Bitcoin Cash-t, és a Litecoint támogatja, de az eToro a jövőben több kriptovaluta bevezetését is tervezi. A tárca egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, és több kulccsal rendelkező tárca (multisig) használatát is lehetővé teszi.Fentieken túl, az eToro tervezi a tárca tőzsdével való integrálását, és kriptovaluták egymás közötti, tárcán belüli átváltását. Az eToro azt is bejelentette, hogy hamarosan az XRP támogatását is megkezdi.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A kriptovilágon kívül az “airdrop” kifejezést a megközelíthetetlen helyen lévő emberek számára juttatott élelmiszerekre és egyéb ellátmányokra használjuk. Az ilyen szállítmányokat repülőgépekről, ejtőernyőkkel dobják ki, így épségben érnek földet. A kriptovilágban az "airdrop” (ingyen pénz) kifejezés arra utal, amikor a kripto-közösség számára blokklánc alapú projektek keretében ingyen osztanak tokeneket vagy coinokat.

A kvíz megfejtése

Mennyi Bitcoin jön létre összesen?

A helyes válasz: "B"

Összesen csak 21 millió Bitcoin keletkezhet. Ez a szám nem is fog változni, hiszen a hálózat összes résztvevőjének egyetértésén alapul. Ahhoz, hogy a Bitcoinok számának maximumát módosítani lehessen, a résztvevők többségének támogatnia kell a módosításról szóló döntést, de mivel a Bitcoinok számának növekedése a meglévő Bitcoinok leértékelődését jelentené, a Bitcoin-tulajdonosok sosem fognak egyetérteni a maximum növelésével. Az utolsó Bitcoint 2140 környékén fogják kibányászni, és ezután már nem fog új keletkezni.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

 

Utóirat: Köszönjük mindenkinek, aki feliratkozott a hírlevelünkre a Blockchain Budapest Konferencia során. Reméljük, találkozunk a következő kripto eseményen is!

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem