.

Oktober 2018

Nu är alla höstens verksamheter igång. Cafékväll, som är en uppgradering av "poesikväll", har haft premiär... de flesta kurser och skolprojekt är igång... barnens skulpturer tar form och spökerier planeras!
Tyvärr har har vi haft en vattenläcka i vårt annex "Västra flygeln". Detta påverkar såklart verksamheten. Men vi är anpassningsbara, uppfinningsrika och gillar improvisation, så vi hittar andra utrymmen tills vidare. När allt är fixat och klart, kommer vi att ha tre nya toaletter och ett nytt golv. Så inget ont, som inte har något gott med sig.

Spökerier på höstlovet. För fritids och familjer.

Vi kommer att leda mindre grupper av barn till olika uppdrag, för det händer spöklika saker i vårt hus. Inte ens polisen vet vad det kan bero på.
                                    SE VIDEO


Vi har ett stort antal skådespelare till hjälp, runt om i huset. Tillsammans ska vi lösa en spöklik gåta och sedan fika.
Alltsammans pågår i ca: 80-100 minuter under höstlovet.
Familjeföreställningarna blir på lördagen den 10 november kl: 11 & 14.

INTRESSEANMÄLAN FÖR FAMILJ OCH FRITIDS

Skolerbjudande år 3-5 i Skåne (men utanför Malmö)

Det finns platser kvar i November!

Vårt regionala skolpedagogiska program "Mina Sidor" har blivit fullbokat två gånger under 2017. Så nu kör vi för tredje gången!!!
Två skådespelare kommer till ER och jobbar kring värdegrundsarbete.
Spännande, roligt, lärorikt OCH gratis!       Gör en intresseanmälan NU!

INFO & INTRESSEANMÄLAN TILL "MINA SIDOR"

Vi hoppas att DU vill vara med

Kvällskurserna är i full gång. Nytt för terminen är att vi öppnat upp på torsdagskvällar också. Det finns fortfarande platser kvar, så gå in på hemsidan och kika vad du eller ditt barn har lust med. Vad som också är nytt är att vi har en ny pedagog på tisdagar. Han heter Arvid Ingvarsson och tog nyligen examen ifrån Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn. Vi är väldigt glada att ha honom med!

Inga avgifter!

 

PS: I oktober sätter vi igång med en mycket spännande workshop, DANSYOGA.
För förskolebarn har vi skapat en fantasifull värld av yoga och dans att kliva in i.

Det ska bli väldigt spännande att se hur det går!

Mer info och anmälan till kurser här.

Barnens skulpturpark

                  - lägescheck -

Nu börjar det dra ihop sig för snart träder vi in i nästa fas av projektet. Den intensiva processfasen är snart över och samtliga tre grupper går inom kort in i produktionsläge. Men först skall alla grupper genomföra en slutpresentation av sina konkreta idéer till offentliga verk.

De tre idéer som redan presenterats vid en första utkastpresentation, är riktigt spännande och det är inte utan att man skulle vilja snabbspola tiden. Detta för att kunna ta sig till augusti 2019 då invigning är inplanerad för de första verken.

Nåväl, den som väntar på något gott… Men innan dess, så kan man komma och träffa gänget från Barnens skulpturpark. Den 1 november kl.18-19.30

 

- se och lyssna på oss -

kommer nämligen Barnens Skulpturpark att hålla ett Artist Talk på Skissernas museum i Lund. Här kommer man att få ta del av hur den konstnärliga processen har sett ut, vad har vi gjort, hur har det gjorts och inte minst… passa på att få en unik tjuvtitt på de skisser/modeller som skall komma att bli offentliga verk i Vänskapsparken/Rosengårdsparken i Malmö 2019! Så kom och träffa de professionella konstnärer och några av barnen bakom Barnens Skulpturpark. Lyssna på berättelsen om deras spännande konstnärliga process och fråga dem personligen om det som du undrar över. På plats finns också några högst engagerade finansiärer samt samarbetspartners. Ja, skriv in detta arrangemang i almanackan redan nu. Hjärtligt välkommen och hoppas att vi ses där!

Mer om projektet här.

STOR utställning på Form Design Center

Nu börjar det närma sig med stormsteg, den stora FINALEN av den konstprocess som vi arbetat med sedan i våras:
En liten bit av mig.

Vi är fortfarande igång med att hålla löpande workshops och alla verk är ännu inte klara. Men vi kan utlova en härligt livgivande, högst inspirerande samt färgsprakande installation på Form Design Center, den 14-18 november. Vi återkommer med närmare information om utställningstider i nästa nyhetsbrev och i flera andra forum, så håll utkik!

Vi kommer redan under höstlovet att marknadsföra den stora utställningen, genom att visa upp några av verken i Rosengårds centrala delar.

Stämningsfull cafékväll värmde upp i höstrusket

Nu har höstens första cafékväll gått av stapeln. Och vilken mysig och inspirerande tillställning det blev!

Publiken på plats fick ta del av författaren Sabinha Lagouns starka samt högst berörande texter, konstnären Walid Al-Joujos fina färgsprakande konstutställning och sist men inte minst, de unga musikerna Jonus Yousefi, Fortunata Kolompar och Valentina Mino Parera, som gav helheten en härlig

musikalisk inramning. Vi vill tacka alla medverkande och den fina publik som slöt upp och gjorde tillställningen till en minnesvärd kväll.
Ett stort och varmt TACK!


Och för er som missade denna cafékväll...ni får en ny chans torsdagen den 22 november,
då vi kör nästa gång.
Skriv upp datumet redan nu!

Rapport från Kirsebergsskolan

I septembersolens sista strålar, arbetar Gnistväktarna på med eleverna från Kirsebergsskolan. De sista introducerande passen i Geijers park är snart avklarade och det egna arbetet tar vid för klasserna.

I det egna arbetet sker det fördjupning kring tematiken, som är tillit. Hur ser eleverna på tillit, som skola, som årskurs, som klass och som individ? Klasslärarna genomför tre lektioner, som vi på DH förberett. Allt detta inför den kommande fotograferingen, där eleverna med bildens hjälp visualiserar och kommunicerar sina tankar kring tillit.
Mer om projektet här.

Anna Lindh Academy

Vi är stolta och glada över att Anna Lindh Academy, också i år, valde att förlägga en av sina utbildningsträffar i vår lokaler. De var på Drömmarnas hus med deltagare från sin ledarskaps-utbildning den 14-15 september.

Vi tackar för förtroendet!

Inspiration från operan

Den 12 september var Unga ensemblen inbjudna till West side story på Malmö Opera. Alla blev superimponerade av de unga musikalartisternas insatser och gick därifrån med en massa ny energi.

Tack Malmö Opera och ABF som hade hand om fördelning av biljetter.

Ansökningar, ansökningar, ansökningar och så några ansökningar...

Nordiskt samarbete

Hösten är alltid intensiva ansökningstider och denna höst
är inget undantag.

Vi har nu tillsammans med konstnären Bengt Adlers och våra nya nordiska vänner, nämligen Fargefabrikken (Norge) och Ronnebaeksholm (Danmark), arbetat fram ett riktigt spännande nordiskt konstprojekt.

Inom ramen för Nordisk Kulturfonds Opstartprojekt så har vi fått möjlighet att gemensamt arbeta fram idén som nu genererat i flera ansökningar. Hittills har vi skickat in ansökningar till Region Skåne och till Nordisk Kulturkontakt. En ansökan återstår och det är till Nordisk Kulturfond. Därefter kan vi bara hålla tummarna för att vi får möjlighet att genomföra projektet!

Stick ut!/Kreativa platser

Halvårsrapporten för år 2 och ansökan för år 3 är nu inskickade och klara för Stick ut!/Kreativa platser.

När man skriver, tittar tillbaka och summerar, så blir man också varse om hur oändligt mycket som har hänt och gjorts inom projektet och inte minst så många underbara och kreativa möten samt upplevelser vi haft på vägen. Det är då också härligt att ta med sig den känslan när man blickar framåt och ser alla spännande möjligheter som ligger i framtiden. Vi kan nu bara hålla tummarna för att nästa år blir ännu ett kreativt Stick ut! år.

 

www.drommarnashus.se/stickut

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger, eller via ett mail till info@drommarnashus.se.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET