view_in_browser
Geveltuinen en webinars in de lentezon

Beste ,

Mooi om te zien hoeveel er mogelijk is qua activiteiten terwijl je toch rekening houdt met 1,5 meter afstand. Zowel buiten als binnen achter je laptop.

Deze maand speciale aandacht voor diverse geveltuin-activiteiten. Variërend van onze bijvriendelijkste geveltuin-verkiezing, meehelpen met het schouwen van geveltuinen in je buurt tot het meedoen met een werkochtend om onze enorm brede geveltuin bij Huis van de Wijk Olympus te verfraaien.

En nog een tip: doe mee met een van de webinars, allen met een groen thema.

Veel plezier alvast!

Luella, David en Simone

Nieuws
(Plaag)dieren in je tuin

Heb je last van plaagdieren als mieren, luizen, slakken of wespen in je tuin? Wil je daar wat aan doen zonder gif te gebruiken? Dat kan. Er bestaan goed werkende natuurlijke alternatieven. Zodat een plaag weer gewoon een dier wordt. Draag jij ook jouw steentje bij? Heb je zelf tips, laat het ons weten.

Hulp gevraagd bij schouwen geveltuinen

Als je nu noodgedwongen thuis zit, en je wilt af en toe toch even naar buiten, wandel dan door de buurt en help ons. Meld je aan als geveltuinschouwer voor enkele straten of een hele buurt. Het zal je verbazen hoeveel mooie geveltuinen er in jouw buurt zijn!  

Websitepagina's gevuld

Vergroen je buurt, help de dieren of kijk hoe je bijdraagt aan een duurzame, circulaire stad. Wil je weten welke subsidies er zijn voor jouw nieuwe project? 

Alle informatiepagina's op onze website zijn ge-update, inclusief verschillende instructies hoe je zelf iets kunt maken of aanleggen. 

Subsidie kleine groene bewoners

Help je groene initiatief snel en gemakkelijk op weg met een klein budget! Vraag rechtsreeks bij GroeneBuurten financiering aan tot maximaal €500,- voor jouw bewonersinitiatief. Heb jij buren om te helpen en een mooi plan? We horen het graag. 

Ga op speurtocht door je eigen buurt
Bijvriendelijkste geveltuin verkiezing

Let tijdens je dagelijkse blokje om eens extra goed op de geveltuinen in jouw straat of buurt. Zie je een geveltuin (het mag natuurlijk je eigen geveltuin zijn!) waar wilde bijen zoemen en vlinders vladderen? Staan er inheemse insectvriendelijke planten in? Nomineer de tuin dan voor onze bijvriendelijkste geveltuin-verkiezing. Stuur ons een foto en wie weet behoort de tuin wel tot een van de winnaars. Meedoen? Klik hier voor meer informatie.

Agenda
1-31 mei
Verkiezing Bijvriendelijkste geveltuin

Zin in een leuke speurtocht? Ga op zoek naar een bijvriendelijke geveltuin in Amsterdam Zuid. Speur naar vliegende insecten en kleurrijke inheemse beplanting. Maak een foto en mail die naar GroeneBuurten. In juni maken we de winnaars bekend. 

1-31 mei
Fotograferen in de natuur

Gebruik je creativiteit en ga fotograferen in de natuur. In je eigen (gevel)tuin, park of je eigen buurt. Deze maand zijn er diverse fotochallenges, wedstrijden en verkiezingen waarbij je je helemaal kan uitleven. Daag jezelf uit en kijk eens met een ander oog.

7 mei
GroeneBuurten webinair - Vogelvriendelijke tuin

Benieuwd hoe je meer vogels naar jouw tuin of balkon kunt krijgen? De juiste vogelvriendelijke inrichting? Neem dan deel aan het GroeneBuurten-webinair op 7 mei met Doris Koolmees, tuinvogelconsulente bij de Vogelbescherming.

10 mei
Vogelochtendkoor van Vroege Vogels

Mei is de beste periode voor prachtige vogelzang. De Nationale Vogelweek gaat niet door, maar de uitzending van het vogelochtendkoor hoogstwaarschijnlijk wel. Houd de Agenda in de gaten voor laatste updates.

11-15 mei
Werkochtenden Geveltuin Olympus

De begroeiing van de geveltuin van Huis van de Wijk Olympus groeit. En de binnentuin wordt vogelvriendelijke ingericht. Helpende handen zijn zeer welkom. Meld je aan voor een werkochtend- of middag. We houden rekening met de 1,5 meter.

19 mei
GroeneBuurten webinair – Bomen tussen het asfalt

Vraag je je af hoe bomen kunnen overleven tussen al het asfalt in de stad? Welke monumentale bomen in de buurt staan? Neem op 19 mei deel aan het GroeneBuurten-webinair met Hans Kaljee, bomenconsulent bij de gemeente Amsterdam.

Wist je dat

het Tuiny Forest in het plantsoen aan de Pieter de Hoochstraat als kool groeit! Nog even geduld en de eerste vlinders en wilde bijen vliegen er rond.

Dit was slechts een deel van onze groene activiteiten en nieuwsberichten. Ga voor de complete Agenda naar onze website www.groenebuurten.nl. En volg ons op facebook voor nog meer foto's, verslagen en interessante weetjes.

PS Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar andere groenliefhebbers. 

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via onze website en facebook. Je kunt ook bellen of langskomen tijdens onze spreekuren op woensdag (Groenpunt de Coenen) of donderdag (Groenpunt Olympus) tussen 14.00 en 15.00 uur.

GroeneBuurten

J.M. Coenenstraat 4, Amsterdam
Netherlands

website facebook location email

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of hebt meegedaan met een activiteit.

Afmelden