Teksten schrijven? Wat komt daar bij kijken?

Ja, iedereen kan teksten schrijven. Nee, niet iedereen kan een tekst met een goed verhaal schrijven. Het vak van de tekstschrijver en het tekstschrijven wordt vaak onderschat: "Jij bent tekstschrijver, dus dat doe je toch zo even?" 

Veel mensen zien immers alleen het eindresultaat, maar zien niet wat er bij teksten schrijven komt kijken, want het meeste werk zit in iets anders dan het schrijven van de tekst. Daarom deze presentatie: Het Schrijfproces.

Overigens zijn er ook mensen die teksten (on)bewust onderwaarderen. Die schuiven tekstschrijvers tegenwoordig in de categorie #vraaghetdebakker, waar het verhaal van Bull-Shit coach Marianne, hieronder, mooi op aansluit.

Gemiste marketingkans voor IT-bedrijven

Inspelen op actualiteiten en nieuws omzetten in marketingkansen. In de IT-sector zijn ze er niet heel alert op. Tenminste, zelf heb ik geen blog of nieuwsbericht van IT-bedrijven voorbij zien komen die inspelen op dit nieuwsbericht over de hack van de universiteit door te melden hoe zij zulke kritische IT-zaken als back-ups wel goed geregeld hebben in geval van een hack. Het lijkt mij een gemiste marketingkans.

RTL Nieuws vraagt de mening van...

Gerard Hoogland, eigenaar  van Recherchebureau GerVon verscheen vorige week voor de camera van RTL Nieuws om als ervaringsdeskundige een reactie te geven over de bombrieven. 

In de categorie "luchtige communicatie"

Piloot Joeri van Veen tekende op Valentijnsdag met een klein vliegtuigje de letters love en een hartje in de lucht. En dat werd opgemerkt.  

En om te voorkomen dat alarmlijn 112 overbelast raakt, werd door de politie duidelijk gecommuniceerd wat je moet doen bij stormschade.

Ken jij zorgprofessionals?

Vertel dan alsjeblieft die beleidsadviseurs, verpleegsters, artsen en andere zorgprofessionals over de themanieuwsbrieven van deZorgSector.eu. Ze kunnen zich hiervoor gratis aanmelden via de website. Wacht tot de pop-up verschijnt. 

Ken jij onderwijsprofessionals?

Vertel dan alsjeblieft die schooldirecteuren, beleidsadviseurs, meesters en juffen over de themanieuwsbrieven van deOnderwijsSector.eu. Ze kunnen zich hiervoor gratis aanmelden via de website. Wacht tot de pop-up verschijnt. 

Ken jij Nederlanders in het buitenland?

En willen zij toch Koningsdag vieren met andere Nederlanders in het oranje  en een lekkere bitterbal? Vertel dan die Nederlandse expat of emigrant, dat familielid of die vriend met Nederlandse roots over de feesten van deNederlandseVereniging.nl. Hier vind je het nieuws en de activiteiten van de vele Nederlandse Verenigingen in de hele wereld. 

Met vriendelijke groet,
Henk-Jan de Meer

U hebt zich aangemeld op mijn website voor deze nieuwsbrief. Geen interesse meer? Klik op: 

Afmelden