Zimske radosti v obliki dobre hrane, vseh barv in kar na kratko Pogled v brskalniku
Zabojčkove sveže novice

Naiven bi mislil - toplo sonce nas greje, zime je konec!  A nismo od včeraj, vemo, da se je šele začel postni čas. Mislimo si, da zato, ker se je bilo v tem času najlaže upreti jedem - ni jih ni prav veliko.

A v zabojčkih bomo že/še imeli sveže pridelke z domačih njiv, tudi iz bližnjih njiv čez mejo dobimo pridelke, tako da bodo zabojčki spet pisani in pestri.

Travniški radič

Po travniku blizu Horjula raste radič. Seveda ne raste sam in tudi pobere se ne sam. Čuva ga strašilo, a srnice strašila verjetno ne vidijo, saj najraje hodijo na radič ponoči. Tako Romana ob jutrih pobere le to, kar ostane srnicam.
Če nisi srnica, se sliši kar žalostno.

A ta teden ga bo verjetno dovolj tudi za zabojčkarje (ker raste v šopkih, mu rečemo radič v šopkih).
Slika ni simbolična, ampak prav s tega travnika, na njem so radič in strašilo, manjkajo le srnice in Romana.

Motovilec

Takoj povemo, da ta slika pa je simbolična, saj motovilca od Urške pa nimamo poslikanega.

V tem tednu ga bo imela nekaj več kot le homeopatske količine, pa tudi varno zagrajen bo pred srnicah. Tudi v Črnem grabnu imajo namreč take poskočne srnice, ki se v zimskih dneh veselijo sveže zelenjave, 

Grozdni sok po ugodni ceni

Od Danija Kovačiča imamo grozdni sok, po 2,99 € za cel liter. Edini grozdni sok, primeren tudi za postni čas (#40dnibrezalkohola). 

Malce popustni krofi

Post bo dolg in neusmiljen, zato bomo pustni čas podaljšali še v ta teden, do vključno četrtka. Ta teden tako še dobite pustne krofe (čeprav bodo zares že postni).

Še veliko, veliko več

Seveda pa imamo še dolg seznam drugih pridelkov, od azijske solate pa do zelja rdečega, tam okoli 50 različnih je, ki pritičejo tudi zimskemu času.

Vse lahko pogledate v naši trgovini, naročite po kosih, kilogramih in kar celih zabojčkih. Vse pripravimo in pripeljemo k vam domov (ali v pisarno ali kamorkoli boste pač naročili).  Poglejte in naročite, polepšali si boste teden!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava